USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun
18-05-2022 13:10
Gaziantep

DAVUT GÜL

Vali Gül gençlere seslendi

Gaziantep Valisi Davut Gül, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
Vali Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"Vali Davut Gül’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Değerli hemşerilerim…
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir milletin kurtuluşunu sağlayacak mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümüne ulaşmış olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
Atatürk’ün azim ve kararlılıkla başlattığı, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri ve Milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır.
Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Milletimiz;  vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.
İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün de devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmemiz için bize ilham ve güç vermektedir.
Sevgili Gençler,
İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Aziz Milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesidir.
Vatanı canı pahasına savunarak kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmak kadar zor olan başka bir şey de bu mücadelenin devam ettirilerek bu toprakların bir daha kurtarılmasına gerek kalmayacak bir güce ve gelişmişliğe kavuşturulmasıdır. İşte bunu başaracak olanlar sizlersiniz.
Bilesiniz ki, bu milletin, vatanı korumak için canını hiçe sayacak milyonlarca evladı vardır. Ancak kalbi vatan için çarpan, ilimde, fende, teknolojide Türkiye Cumhuriyeti Devletini  ileriye taşıyacak olan gençlerimiz de bir o kadar önemli görevler üstlenmektedir.
Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, Ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza gönülden inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve bu vatan için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyor, tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

FATMA ŞAHİN

“Tarihimizin kadim, ruhumuz gençtir”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
 Başkan Şahin; bir asrı aşan, şanlı zaferin meşalesi olan, Samsun’da başlayan istiklal mücadelesinin yıl dönümünde, “İnançla, imanla başlanan hiçbir iradenin mağlubu yoktur” dedi.
 Mesajında gençlere seslenişte bulunan Başkan Fatma Şahin, 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum, Sivas ile tüm yurda yayılan, Antep, Maraş, Urfa’ya unvanlar kazandıran milli mücadele ruhunun, aradan geçen 103 yıl sonra da hala gençlerde var olduğunu; bu azim, irade ve ruhun her daim korunduğunu ve gelecek nesillere aktarılacağını belirtti.
 Şahin mesajında tarih bilincinin öneminden bahsederek görev bilincinin farkında olan gençlerin yerinden bahsetti:
 “Tarihimiz kadim, ruhumuz gençtir. Bizi yükselterek zirveye taşıyan da geçmişimizdeki zaferlerden aldığımız güç ve ders, bugünün heyecan ve birikimi, yarına bakarkenki azim ve kararlığımızdır. Bu yolda her gencimizin zihnine, fikrine, inancına, beraber iş yapabilme, beraber yol alabilme arzu, kabiliyet ve enerjisine ihtiyacımız var. Bu bayram tüm bu sıfatları bize hatırlatan en önemli günlerden biri, çocuklarından gençlerine, gençlerinden büyüklerine ve ecdadına her bireyiyle bu vatan kendini diri tutmakta ve tarihiyle gurur duymaktadır. Unutmamalıyız ki, tarih geçmişte kalan değildir. Süre gelen, devam eden, içinde yaşarken şekillenen, temelleri bugün atılan, yarına bakışımızdır. Biz bu tarih yolculuğunda dünden elde ettiğimiz her bir kazanımı korurken, her bir değere sahip çıkarken şunu unutmamalıyız ‘İnançla, imanla başlanan hiçbir iradenin mağlubu yoktur.’ Gençlerimizin gözlerinde bu inancı bugün halen görebilmek bizim mutluluğumuzdur. Biz gençlerimize tüm bunlara inanarak yol göstermeye, fırsat vermeye, dahil etmeye, beraber yol almaya inanmış kişiler olarak, kendi özel hayatımızda da emanet aldığımız görevlerde de bunu hiç unutmadan ilerliyoruz. Hanemize başarıları yazdıran, onların heyecanını paylaşmamız, güçlerini kendimize katmamızdır. Her bir gencimizin bir parçası olduğu, bu yolda biz sizin için, sizin şekillendireceğiniz geleceğimiz için çalışıyoruz.”
 Şahin mesajında ayrıca gençlere seslenerek şu ifadeleri kullandı:
 “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, değerlerini korumasının, rekabet gücünü korumasının, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesi sizsiniz. Tarihimize bu nedenle dikkatle bakmanız gerekiyor. Orada hepimiz için sayısız dersler var. Hepimiz kendi yerel tarihlerimizi yazmamızın ötesinde bu ülke için de bir tarihi yeniden yazıyoruz. Toprağımızla, bayrağımızla, ekonomimizle, sanayimizle, tarımınızla her an tarihin şahitleriyiz. Bu değerlerin her biri sizin, sizin devam ettireceğiniz nesillerin. Bu nedenle 19 Mayıs ruhunu her anlamda özümsemeli, anlamalı, anlatmalısınız. Her birinizin güzel gözlerinde bu ışığı gören öncelikle bir anne, çeşitli görevlerin emanetçisi, bir yönetici, bu gazi şehrin emini olarak sizlere güveniyor, her bir başarınızla gururlanıyor, bu millet için hayırlı her bir fikrinize sahip çıkmaya çalışıyorum. Bizlere bu cennet vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

RIDVAN FADILOĞLU
“Ülkemizin en büyük
güvencesi ve teminatı gençlerimizdir”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Sevgili gençler; bu aziz vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun bilinciyle milletimize, devletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara taşımanın gayreti ve çabası içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsundan başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı ile aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur.
Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi ve teminatı gençlerimizdir. Sevgili gençler; bu aziz vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun bilinciyle milletimize, devletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara taşımanın gayreti ve çabası içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz.
Bu günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Gençler! Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan tüm gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum. Sevgili gençlerimizin şahsında tüm halkımızın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”

MEHMET ERDOĞAN
“Dönüm noktamız kutlu olsun”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Mehmet ERDOĞAN,  19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:
Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Aslında 19 Mayıs 1919 millete olan inancın ve çarenin ancak millette olduğunun anlamlı bir göstergesidir.
Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Şüphesiz vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir. Türkiye, Cumhuriyet’in ilanının ardından geçen süre zarfında önemli kazanımlar elde etmiştir.
Türk gençliği, bu kutsal emanetin bilincinde olarak, her türlü sorunu aşabilecek, Türkiye’yi yarınlara en iyi şekilde taşıyabilecek güçtedir.
Türkiye’de dün de, bugün de yapılan her şey sizler içindir. Sizler ülkemizin en önemli servetisiniz. Türkiye’nin yarınlarını büyük bir güvenle emanet edeceğimiz bir genç nüfus potansiyeline sahip olduğumuzu biliyoruz. Bu potansiyelin sayısal bir üstünlük olarak kalmaması ve nitelikli bir güce dönüşmesini amaçlıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık uğrunda can veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.’ dedi.

İRFAN KAPLAN
“Milli mücadelenin
başlangıcıdır 19 Mayıs”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Kaplan yayınladığı mesajda, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı milli mücadelemizin başlangıcı, bağımsızlığımızın meşalesidir” dedi.
Kaplan “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuruyla Samsun’a ayak basarak Millî Mücadele’yi başlattı. Bu kutlu yolculuk, aydınlık geleceğimize ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında öncü oldu. 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günü ve ülkemizin bağımsızlığı için bir milat, kurtuluşun bir müjdesi olmuştur.
Bu kutlu gün laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında en önemli adımdır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günü; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere armağan etmiştir.
Kurtuluşa ve Kuruluşa atılan ilk adımın olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor;  Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.“19 Mayıs’ta yakılan meşale yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor”

DERYA BAKBAK
“Cumhuriyetimizin, milletimizin, vatanımızın hizmetindeyiz”

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
“19 Mayıs 1919 günü Samsun’da atılan ilk adım, Türk Milleti’nin esareti hiçbir zaman kabul etmeyeceğinin, istiklali ve istikbali için her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğunun ispatıdır.” diyen Dr. Bakbak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaktıkları bağımsızlık meşalesi, Samsun’dan Gaziantep’e, Adana’dan Trabzon’a, Bursa’dan İstanbul’a kadar tüm vatanperverlerin yolunu aydınlatmıştır. Asil milletimizin sinesinden çıkan ve her biri tek başlarına birer bayrak olan Mehmetçiklerimiz, ‘Yurduma tek düşman ayak basmasın!’ diyerek 19 Mayıs 1919’dan 30 Ağustos 1922’ye dek süren zorlu, kutlu, mübarek yolculuğa bu gün çıkmışlardır. Ne mutlu ki, o kahraman ecdadın torunlarıyız, bizlere bıraktıkları büyük mirasın temsilcileriyiz. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir parolasıyla Cumhuriyetimizin, milletimizin, vatanımızın hizmetindeyiz.” diye konuştu.
20 yıldan beri, 19 Mayıs 1919 ruhuyla gece gündüz demeden çalıştıklarını ve Büyük Türkiye vizyonunu adım adım inşa ettiklerini belirten Derya Bakbak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, kadrolarımızın azmi ve çalışkanlığıyla, milletimizin 20 yıllık aralıksız desteğiyle ve 19 Mayıs’ın armağan edildiği gençlerimizle 2023 yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Gençlerimizle, yani geleceğimizle yan yana, kol kola, hep bir aradayız. 207 üniversitemizle, 747 bin kişi kapasiteli 778 yurdumuzla, 1 milyon 374 bin öğrencimize verdiğimiz kredi ve burslarımızla, 399 gençlik merkezimiz ve 299 genç ofisimizle, 43 gençlik kampımızla, her branşı kapsayan 4 bin 126 spor tesisimizle onların huzuru, eğitimi ve istikbali için hiçbir girişimden geri durmuyoruz, durmayacağız. Büyük Türkiye’nin öncü ve itici gücü olan gençlerimize her fırsatı sağlamayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.” diyerek mesajını tamamladı.

CENGİZ ŞİMŞEK

“19 Mayıs’ta yakılan meşale yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor”
 
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 19 Mayıs 1919’un tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.
OSB Başkanı Şimşek mesajında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladıklarını belirterek, “”Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadeleyi başlatmak amacıyla Samsun’a çıktıkları tarih olan 19 Mayıs 1919’un 103. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 102 yıl önce Samsun’da yakılan hürriyet ve bağımsızlık meşalesi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” dedi.
Başkan Şimşek şöyle devam etti: “19 Mayıs 1919’un şanlı tarihimizde çok önemli bir yeri bulunuyor. Çünkü 19 Mayıs’ta Samsun’da yakılan istiklal meşalesi dalga dalga tüm Anadolu’yu aydınlatmış ve Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanması sağlanmıştır. Ardından da millet egemenliğinin esas alındığı Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur. Atatürk, Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiştir. Gençlerimizin bu emanete ilelebet sahip çıkacaklarına ve Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşayacağına olan inancımız tamdır. Gençlerimiz, çağın gereklerine göre en iyi şekilde eğitim alacak, donanımlı bir şekilde yetişecek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanın her anlamda en güçlü ülkeleri arasına sokacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu aziz vatanı bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için can veren tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”

ADNAN ÜNVERDİ
“Büyük şahlanış ve yeniden doğan yıldönümü”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 19 Mayıs 1919’un Türk Milletinin varoluş mücadelesinde büyük bir şahlanış olduğunu belirterek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile kurtuluş mücadelemizin meşalesinin yakıldığını ve Anadolu’nun her köşesine yayıldığını belirten Başkan Ünverdi, mesajında şunları kaydetti:
 “Cumhuriyete giden yolda bu şahlanış aziz milletimizin özgürlük ve bağımsızlığından şartlar ne olursa olsun taviz vermeyeceğinin dünyaya ilanı olmuştur. Kuva-i Milliye ruhuyla, kadını erkeği, genci yaşlısıyla omuz omuz veren aziz milletimiz şehit düşmüş, gazi olmuş, cennet vatanımızı bizlere armağan etmiştir.
 Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı bu özel günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençlerine armağan etmesi gençlere olan sevgisi ve güveninin göstergesidir.
 Büyük Önder Atatürk, “Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır” diyerek, gençlerin önemine işaret etmiştir.
 Bu doğrultuda, ülkemizin gelişmesi ve daha güzel yarınlara kavuşmasında ilim ve bilimin ışığında ülkemize yön verecek olan gençlerimizdir. Yeni bir dünyanın adımlarının atıldığı, teknolojinin hız kazandığı bir dönemde, bu değişim ve dönüşümü de ancak gençlerimizle yakalayabiliriz. Bunun için de ülke olarak her alanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize daha fazla fırsat vermeli ve destek olmalıyız. Genç nüfusumuz ve potansiyelimiz en büyük zenginliğimiz. Biz her zaman kendilerinin yanındayız ve destek olmaya devam edeceğiz. Bu özel günde, aziz atalarımızdan aldığımız güçle, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize hep birlikte sahip çıkacak, milli ve manevi değerlerimiz ışığında her anlamda kalkınmış bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. 
 Bu duygu ve düşüncelerle, 103. yıl dönümünde gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

FİKRET KİLECİ
“Aydınlık geleceğimizin temelleri atıldı”

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bir kutlama mesajı yayımladı.
 Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için Atatürk’ün en büyük umudunun gençler olduğunu birçok demecinde vurguladığını hatırlatan Kileci:
“19 Mayıs 1919’da attığı tarihi adım ve verdiği karar ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aydınlık geleceğimizin ve demokrasinin temellerini atmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün, Anadolu’nun milli mücadelesinin de miladı olmuştur. Bir asır öncesinin vizyonuyla ve fikirleriyle bile günümüzü aydınlatabilen Atatürk, sadece bugünün değil gelecek nesillerin de örnek alması gereken bir liderdir. Yaşadığı dönemin tüm zor koşullarına rağmen, başardığı işlerle hepimizin ama özellikle de gençlerimizin rol model olarak alması gereken büyük bir lider özelliğini taşımaktadır. Ulu Önderimiz, en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i gençliğe emanet ederek bu ülkenin gelecek kuşaklarına duyduğu güveni açıkça ortaya koymuştur ve gençlere hitaben söylediği: ‘Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözüyle gençlere olan güvenini pekiştirmiştir.  Gençler dün olduğu gibi bugün ve en önemlisi yarın da cumhuriyetimizin emanetçisi olmaya devam edecektir. Bu vesileyle tüm yurttaşlarımızın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ın 103. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ulusal bağımsızlığımız yolunda canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”  şeklinde açıklama yaptı.

GTO BAŞKANLARI

“Bütün ümidimiz gençlerimizdedir”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
GTO Başkanları, “19 Mayıs, Türk ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz dikenlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, destansı mücadeleler sonucunda kazanılan vatan topraklarını da Türk gençliğine emanet etmiş,  ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ demiştir. Hiç şüphemiz yoktur ki bugünün ve yarının gençleri atalarından aldığı bu kadim mirasa ilelebet sahip çıkacaktır.” dediler.
19 Mayıs’ta atılan adımın; tükenmiş umutları yeşerten, tutsak kılınmaya çalışılan Türk milletini ayağa kaldıran tarihi bir adım olduğunu ifade eden GTO Başkanları, şu şekilde devam etti:
“Milletimizin tarihini değiştiren 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıl dönümünü gururla coşkuyla kutluyoruz. Ata’mızın yaktığı bağımsızlık ateşini binlerce yıl boyunca ruhumuzda yaşamayı, gelecek nesillere de yaşatmayı en önemli görevimiz olarak kabul ediyoruz. Asil milletimizin, tüm zorlu şartlara rağmen, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirdiği milli mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsızlık için dimdik duruşun en önemli simgesidir. Türk milleti için umutların hiçbir zaman tükenmeyeceğinin en belirgin örneği 19 Mayıs’tır. Bilinmelidir ki kadim milletimiz hiçbir güç karşısında boyun eğmemiş; yoksul kalsa da, dört bir yandan çevrilse de amansız mücadelesine devam ederek tüm dünyaya bağımsızlığını ilan etmiştir.
Adeta dönüm noktamız olan bu tarihi günü Türk gençliğine armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki, hiçbir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ diyerek bugünün ve yarının gençlerine olan inancını da göstermiştir. Gaziantep Ticaret Odası olarak bizlerin de en önemli önceliği gençlerimizdir. Onların daha refah, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’de yaşamaları ve her türlü imkâna sahip olmaları için projeler üretmeye, ülke ekonomisine katkı sunacak çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Var gücümüzle de gençlerimizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki bağımsızlık meşalesi geleceğimizin teminatı gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle 103 yıl önce Samsun’da özgürlük ateşini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milletimizin soluksuz yolculuğunda ona eşlik eden silah arkadaşlarını ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; milletimizin ve hemşehrilerimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten tebrik ediyoruz.”

GTB BAŞKANLARI, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da başlatılan şanlı direnişin kurtuluş mücadelesinin ilk adımını oluşturduğunu kaydeden GTB Başkanları, yayımladıkları mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkarak işgal kuvvetlerine karşı başlattığı kurtuluş mücadelesi, aziz milletimizin istiklal yolunda attığı ilk adım ve yaktığı ilk meşaledir. Tüm Anadolu’yu baştan aşağı saran bu sonsuz hürriyet inancı milletimizin 7’den 70’e tek yürek olmasını ve bu uğurda sarsılmaz bir irade ortaya koymasını sağlamıştır.
19 Mayıs 1919 aynı zamanda zulme boyun eğmeyen, kaderini kimseye teslim etmeyen, asil bir milletin hürriyete ve demokrasiye uzanan kutlu yolculuğunun da tarihi miladıdır. Yolumuzu aydınlatan, kaderimizi değiştiren, bu onurlu ve kararlı duruş, milli mücadele yıllarının tarihe altın harflerle nakşedilen destansı zaferlerinin de ilham kaynağı olmuştur.
Kurtuluş savaşı sırasında milletimizin gösterdiği birlikte yaşama azmi, milli şuur, ortak değerler ve amaçlar etrafında kenetlenme iradesi, gösterilen emsalsiz fedakarlıklar Türkiye Cumhuriyeti gibi eşsiz bir eserin kapılarının ebediyen bizlere açılmasını sağlamıştır.
Cumhuriyetimizim Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen bu emaneti korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak  millet olarak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Güçlü bir geleceğin inşası yükselen yeni nesillerden geçmektedir. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizin en büyük zenginliği ve yegâne temel gücü gençlerimizdir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi araştıran, üreten, sorgulayan, gelişime ve yeniklere açık, eğitimli, milli ve manevi değerlerine saygılı fertler olarak yetiştirmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasını sağlayacaktır. Kahraman ecdadımızın azim, inanç ve kararlılıkla 103 yıl önce Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi o dönemde istiklal mücadelemize ışık tuttuğu gibi şimdide büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize yön vermekte. Bu hedeflerimize genç nesillerimizle birlikte kurutuluş savaşındaki yılmaz ruh ve inançla  hep birlikte emin adımlarla  yürüyeceğiz. Bu vesileyle, bu özel ve anlamlı günü geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehit ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

BURKAY GÜÇYETMEZ

“19 Mayıs’ta tarihin akışı değişti”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak tarihin akışını değiştirdiğini söyledi.
İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güçyetmez mesajında, “Atatürk ve silah arkadaşları, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak tarihin akışını değiştirmişlerdir” diye konuştu.
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşku ile kutluyoruz” diyen İMO Şube Başkanı Güçyetmez, şöyle devam etti:
“19 Mayıs 1919 tarihi, işgal altındaki vatan topraklarının kurtarılarak Cumhuriyetin kurulmasındaki en önemli dönüm noktalarından birisidir. 103 Yıl önce Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi sadece Anadolu’yu aydınlatmakla kalmamış, bağımsızlık mücadelesi veren bir çok mazlum millete de yol göstermiştir. İşgal altındaki bir çok ülke, şartlar ne olursa olsun esareti kabul etmeyerek bağımsızlığından ödün vermeyen milletimizin canı pahasına verdiği Kurtuluş mücadelesini örnek alarak bağımsızlığını kazanmıştır.
19 Mayıs’ın bayram olması Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere verdiği önemi ve güveni göstermektedir. Atatürk, gençlere yönelik hitabında, ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşacak olan sizlersiniz’ diyerek Türk gençliğine tarihi bir sorumluluk yüklemiştir. Gençlerimizin, Cumhuriyetimizin korunması ve daha da güçlendirilmesi konusunda üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarına inancımız tamdır.  Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

NTO Başkanlarından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.
19 Mayıs’ın Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü bir gün olduğunu ifade eden NTO Başkanları Bekir Karabacak ve Mehmet Özyurt, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün Samsun’da yaktığı, bağımsızlık ateşi yurdumuzu sarmış ve milletimizin azim ve kararlılığı ile zaferle sonuçlanmıştır.”dediler.
Milletimizin istiklal ve istikbaline her koşulda ve her durumda canı ile sahip çıktığını belirten NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, mesajlarında şu ifadelere yer verdi: “  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelemizin sembol günü olan 19 Mayıs’ı, gençlik ve spor bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı değerli gençlerimize armağan etmesi onlara verdiği değerin en önemli bir göstergesidir. Bu değerli emaneti sonsuza kadar yaşatmak ve korumak da gençlerimizin görevidir. Bizlerin de dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi ve milletimizin en büyük zenginliği gençlerimize olan inancı ve güveni tamdır. İnanıyoruz ki gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine gençlerimiz taşıyacaktır. Bizlerde bu bilinçle hareket ederek Nizip Ticaret Odası olarak genç girişimcilerimize her türlü desteği sağlıyor, onları iş dünyamıza kazandırmak ve ekonomimizin büyümesine katkı sağlamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile 103 yıl önce eşsiz mücadele başlatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Kurtuluş Savaşı’nın aziz kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, teslim aldıkları mirası gururla taşıyacak olan gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.” ifadelerini kullandılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler