?>

YURT sorunu büyük

Özel Haber - 5 yıl önce

Üniversitelerin açılmasıyla öğrencilerin barınma sorunu kaosa dönüştü. Devlet yurtlarında kapasitenin yeterli olmadığı ifade ediliyor. Hâlâ kalacak yer bulamayan öğrenciler fiyatlardan şikâyetçi. Kamuya ait misafirhanelerin yurt olması talep ediliyor. Gaziantep'te öğrencilerin kalabileceği 1+1 daire fiyatları 3 bin liraya kadar yükseldi.

HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Öğrenciler bir buçuk yılın ardından okullara dönmeye başladı. Ancak hiçbir şey eskisi gibi değil. 2019 yılının Mart ayında açıklanan ilk koronavirüs vakasının ardından ani kararla kaldıkları evleri ve yurtları apar topar boşaltmak zorunda kalan öğrenciler, uzun aranın ardından üniversitelerin yolunu tuttu. İlk iş ise barınacak bir yer bulmak. Ancak bu pek kolay değil. Okudukları kentlere dönen öğrencilere bir de yeni üniversiteliler eklenince barınacak yer bulmak tam bir kaosa dönüştü.

ARTAN KİRA BEDELLERİ ÖĞRENCİLERİ ŞOKA SOKTU

Yükseköğretim Kurumu’nun verilerine göre 2021-2022 eğitim döneminde ülke genelinde önlisans ve lisans olmak üzere toplam 7 milyon 791 bin 280 üniversite öğrencisi var. Bu öğrencilerin bir kısmı devlet yurtlarına bir kısmı özel yurtlara yöneliyor. Bu tercihlerin dışında bir de ev ve apart seçenekleri bulunuyor. Fakat son günlerde bu seçeneklerin hepsi birbirinden zor. Artan kiralar ve yurt fiyatları, öğrencileri zora düşürürken durumu fırsata çeviren kimi emlakçılar ve ev sahipleri ise tek göz oda için fahiş fiyatlar teklif etmeye başladı. Evlerin astarı yüzünden pahalı hale gelmesi nedeniyle yurtlara yönelen öğrenciler bu sefer de yüksek yurt fiyatlarıyla karşılaşıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Topçuoğlu’ndan Gaziantep’e bir okul daha

2021-09-17 09:42 - Mobil

MMO'dan itfaiye erlerine önemli kurs

2021-09-14 09:12 - Mobil

Ek yerleştirme tercih tanıtım günleri başlıyor

2021-09-19 09:17 - Gündem

ALLEBEN temiz akacak

2021-09-16 10:38 - Özel Haber

Yılmazkaya’dan önemli uyarı

2021-09-16 10:36 - Mobil

“Güneydoğu Anadolu’da bin 399 yabancı uyruklu firma faaliyet gösteriyor”

2021-09-13 13:28 - Ekonomi

GRANDİ, Gaziantep Hukuk Kliniğini ziyaret etti

2021-09-15 11:44 - Özel Haber

Gaziantep'te 14 bin konut için ön talep toplanmaya başlandı

2021-09-15 09:01 - Mobil

Gaziantep'te futbol şöleni

2021-09-16 10:25 - Spor

GENÇ AVUKATIN CÜPPE HEYECANI

2021-09-14 09:10 - Mobil

İlgili Haberler

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Gaziantep İş Dünyası Mehmet Ali Topçuoğlu’na Veda Etti

13:15 - Gündem

Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Erhan Durukan Vefat Etti

11:05 - Yaşam

Gaziantep’in Duayen Sanayicisi Ali Topçuoğlu Vefat Etti

18:55 - Yaşam

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye