?>

Yaz kursları verimli geçti

Özel Haber - 4 yıl önce

Yeni eğitim ve öğretim yılında yaz okullarında, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerdeki öğrencilere dersler verildiğini anlatan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, yeni döneme Gaziantep olarak hazır olduklarını dile getirdi.

KURSLARA KATILIM OLDUKÇA YÜKSEK OLDU

"6 Eylül'de başlayan ve 17 Haziran'da nihayetlenen 2021-2022 eğitim öğretim yılı olumsuzluk yaşanmadan ve kesintisiz yüz yüze eğitimle tamamlandı" şeklinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, "Ardından okullarda yaz okulları açıldı. Yaz okullarında, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerdeki öğrencilere dersler verildi . BİLSEM'ler kapılarını ilk kez tüm öğrencilere açarak birçok alanda kurslar yapıldı. Destekleme ve yetiştirme kurslarına rağbet oldukça fazlaydı" dedi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRIZ

Sahaya baktığımızda, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri yöneticilerinin okulların hazırlığı için denetim yaptığını görmekteyiz" şeklinde konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe açıklamasını şu şekilde sürdürdü;"Bu denetimlerde, okulların bahçe girişinden itibaren tüm alanlarının mevzuat çerçevesinde yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Millî Eğitim Bakanlığının talimat ve destekleri doğrultusunda okullara ziyaretler, denetimler ve rehberlikler gerçekleştiriliyor. Temel eğitimde imkan farklılıklarını en aza indirmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köy ve kırsal mahallelerde bulunan okulların yenilenmesi ve fiziksel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. 9 ilçede büyük onarım ve küçük onarım, temel eğitim okullarının yenilenmesi, çehresinin güzelleştirilmesi çalışmaları gerçekleştirilirken yatırım programında yapımına başlanan yeni okul binalarının inşaatları hızla devam ediyor. İlimizde 1340 okulun 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için son hazırlıkları tamamlanıyor. Son yıllarda öğrencilerin başarılarının sürekli desteklendiği, onlar için okulların her türlü fiziksel iyileştirme çalışmaların artırıldığı, öğrenciler arasındaki imkân farklılıklarının en aza indirildiği, eğitim adına herkesin seferber olduğu Gaziantep'te, öğrenci olmak artık ayrıcalık olacağa benziyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Öztekin görevden alındı

2022-09-01 09:41 - Mobil

ŞAHİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

2022-08-28 16:26 - Özel Haber

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

2022-08-29 12:40 - Mobil

AYKILIÇ GROSS FUARA DAMGA VURDU

2022-09-04 10:12 - Mobil

DEVA'DAN YÖNETİCİLERE ÖNEMLİ UYARI!

2022-08-28 13:47 - Özel Haber

Bakan Muş Gaziantep'te konuştu

2022-09-02 07:36 - Mobil

Bakan Muş, sanayicilerin sorunlarını dinledi

2022-09-03 15:40 - Mobil

DEVA Partisi eğitim paneli düzenleyecek

2022-09-01 10:32 - Mobil

BÜYÜKŞEHİR'İN 5 MİLYAR LİRALIK DEV PROJESİ

2022-09-01 12:05 - Mobil

İYİ PARTİ'DE MİLLETVEKİLLİĞİNE İLK ADAY ADAYI BELLİ OLDU

2022-08-31 12:01 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Gaziantep'te Ezber Bozan Genel Sekreter

12:20 - Özel Haber

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

Günün Manşetleri

AFTER PARTY

09:03 - Genel

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem