“YAPILANDIRMADAN FAYDALANIN”

Borçların yeniden yapılandırılmasında son gün olan 31 Temmuz 2018 tarihinden önce esnafa önemli uyarılarda bulunuldu

Özel Haber - 6 yıl önce

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Maliye Bakanlığı ile belediyeler gibi diğer kamu idarelerine olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyenler, 31 Temmuz'a kadar başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Küsbeoğlu, esnafın bu önemli imkandan faydalanmasını isterken can suyu kredisinin yeniden gündeme alınması yönünde ise Ankara nezdinde girişimlerin sürdürüldüğünü anlattı.

“YENİDEN YAPILANDIRMADA 31 TEMMUZ SON GÜN”

Maliye Bakanlığının Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin süre ay sonunda sona eriyor. “31 Mart ve önceki dönemlere ait ödenmesi gereken vergiler ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, yeniden yapılandırma kapsamında olacak. Çeşitli kanunlar kapsamında, 31 Mart'tan önce kesilen idari para cezaları da yapılandırılabilecek” şeklinde konuşan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “Amme alacakları kapsamında takip edilen, ecrimisil, Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF), Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF), öğrenim ve katkı kredisi alacakları ile doğrudan gelir desteği ödemelerinden geri alınması gerekenler gibi alacaklardan, takip için vergi dairelerine intikal etmiş olanlarda yapılandırma kapsamında olacak. Düzenleme kapsamında işletmelere, işletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlar ile kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan emtia, kasa mevcudu ve ortaklardan alacakların beyanı imkanı da sağlandı. Belediyelerce takip edilen alacaklar da yapılandırılabilecek” dedi.

“BORÇ YAPILANDIRMA İŞLEMİ NEDİR, NASIL YAPILIR?”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, konuya ilişkin açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“İhtiyaç anında aldığınız bir ihtiyaç kredisini ödemekte zorluk çekebilir ya da SGK borcunuzu ödeyememiş olabilirsiniz. Ya da motorlu taşıtlar vergisi gibi bazı vergilerinizi ödemekte zorlanmışsınızdır. Buna benzer birçok durumda ödemeler zamanında yapılamadığından borçluluk hali artarak devam eder. Bu gibi durumlar sonucu çeşitli kurumlar tarafından zaman zaman borç yapılandırması yapılarak ödeme kolaylıkları sağlanır. Borçlu olduğunuz miktar için istenen belgeler ile birlikte yetkili mercilere başvurarak borcunuzu bütçenize uygun olacak şekilde yapılandırarak ödeyebilirsiniz.”

“CAN SUYU KREDİSİNİN YENİDEN YAŞAMA GEÇMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Esnafa yönelik can suyu kredisinin yeniden yaşama geçirilmesi için Ankara nezdinde girişimlerin sürdürüldüğüne dikkat çeken TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Esnafımız adına oldukça önemli bir kredi şekli olan can suyu kredisinin yeniden yaşama geçirilmesi için girişimlerimiz sürüyor. Daha önce defalarca esnafın faydalandığı can suyu kredisinin yeniden yaşama geçirilmesi halinde esnafımız daha rahat bir şekilde işlerini sürdürebilecek.”

Haftanın Öne Çıkanları

BİBER ÇEKME MAKİNELERİ 1.750 TL’DEN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

2018-07-24 11:23 - Özel Haber

Gazişehir Gaziantep Çiloğlu'nu kadrosuna kattı

2018-07-23 04:10 - Spor

Gazişehir ilk hazırlık maçını 1-0 kazandı

2018-07-23 06:15 - Spor

ARZUHALCİLİK TARİHE KARIŞIYOR

2018-07-23 11:56 - Özel Haber

Hokey Milli Takımından önemli bir başarı daha

2018-07-23 06:14 - Spor

Sa’d Bin Ebu Vakkas Hz. Türbesinin örtüsü yenilendi

2018-07-22 09:06 - Yaşam

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 2 BİN LİRA ZAM

2018-07-18 08:32 - Güncel

GTO’DA “ANTEP FISTIĞI” SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

2018-07-18 09:19 - Güncel

Benzine indirim fiyatlara yansımadı

2018-07-18 02:46 - Ekonomi

GTO’DA kırmızı et sektörünün sorunları tartışıldı

2018-07-24 09:16 - Güncel

İlgili Haberler

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem