?>

Vatandaşlar meyve ve sebzeleri ucuza satın alıyor

Ekonomi - 5 yıl önce

Eskişehir’de yetiştirilen meyve ve sebzeler üreticiler tarafından aracısız bir şekilde pazarlarda satılarak, bu usulle vatandaşların alışverişlerini daha ucuza geliyor.

Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği üyelerini tarafından üretilen meyve ve sebzeler yaklaşık 30 yıldır pazarlarda aracı olmadan satılıyor. Başta seralar olmak üzere açık alanlarda da yetiştirilen ürünler, direkt üreticilerden halka ulaşıyor. Türkiye’de tek olduğu belirtilen üretici pazar modeli sayesinde vatandaşlar, meyve ve sebzeleri daha ucuza satın alıyor. Kent genelinde yapılan sera ve açık alan üretimlerinin yeteri kadar iyi olduğunu ifade eden Eskişehir Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, vatandaşların bu yöntem sayesinde fiyatlardan memnun kaldığını vurguladı. “Eskişehirli hemşerilerimiz ucuza sebze ve meyve yiyecek diyebilirim”

Bu sezon seralarda yetiştirilen salatalık verimlerinin iyi olduğunu söyleyen Yıldıran Kılıç, Eskişehirli vatandaşların meyve ve sebzeleri ucuza yiyeceğini belirtti. Fiyatların düşük olması için üretimin fazla olması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Salata ekimi şu anda tamamen kapalı alanda yapılmaktadır. Mayıs ayı itibariyle ise açık alanda yer salatası olarak yapılmaktadır. Şu an rekoltemiz iyi ve verimimiz güzel. İlerleyen günlerde hava şartları nasıl olur bilmiyoruz. Hava sıcak giderse verim daha da yüksek olur. Şu anda 2-3 lira arasında değişiyor fiyatlar. Biz ürettiğimiz ürünleri pazarda kendimiz satıyoruz. Aracıya ihtiyaç duymuyoruz. Sezon sonuna kadar böyle giderse iyi bir rakam olacak. Üretim ne kadar bol olursa fiyat düşük olur. Üretim olmadığı zaman fiyatlar farklı olur. Eskişehir’in üretimi yeterli, hatta fazla bile üretiliyor. Bu sene doğal afet veya herhangi bir durum olmazsa Eskişehirli hemşerilerimiz ucuza sebze ve meyve yiyecek diyebilirim” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

HKÜ’den “Yenilenebilir enerjide yeni konuşmalar” konferansı

2021-05-21 09:15 - Gündem

Gülsan Holding’in İSO 500 Gururu

2021-05-27 06:17 - Mobil

Yürekleri aydınlatan hafızlık hikayesi

2021-05-26 06:42 - Gündem

YENİ BAŞKAN Cevdet Akınal

2021-05-25 07:58 - Spor

Sınır kapısında mühimmat ele geçirildi

2021-05-27 06:32 - Asayiş

İSO 500’E GAZİANTEP DAMGASI

2021-05-26 09:35 - Mobil

BAĞIMLI OLMA GÜÇLÜ OL!

2021-05-24 09:47 - Özel Haber

“NİZİP ÇAYI” KURTULDU!

2021-05-27 10:23 - Özel Haber

29 GAZİANTEPLİ GURUR TABLOSUNDA

2021-05-26 09:38 - Ekonomi

Karaisalı'da muz üretimi artıyor

2021-05-24 09:36 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gaziantep Türkiye Birincisi Oldu! Aile Yapısında Dikkat Çeken Sonuç

13:31 - Ekonomi

Sofralara Yansıyan Kriz! Et Üretimi %10,5 Azaldı

13:45 - Ekonomi

Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor! Konut ve Gıda Öne Çıktı

19:42 - Ekonomi

Prof. Dr. Sibel Bayıl “Kapsaisin Üretimi Türkiye’nin Kaderini Değiştirebilir”

23:55 - Ekonomi

Gaziantep’in Lezzetleri Avrupa Yolunda Tescillendi

09:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam