?>

VATANDAŞ YAKACAĞINI SATIŞA ÇIKARTIYOR

Kış hazırlıklarının başladığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoksul ailelere dağıtılan kömürler geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda internetten satışa çıktı.

Özel Haber - 4 yıl önce

İkinci el eşya satan platformlarda ilana koyulan yardım kömürünün tonu bin ile 3 bin lira arasında değişen rakamlarla alıcı buluyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yoksul ailelere dağıtılan kömür torbalarını üzerinde “Para ile Satılamaz” uyarısı olmasına rağmen, yoksullar aldıkları yardım kömürlerini nakit paraya çeviriyorlar.

YETKİLİLER UYARDI!

Gaziantep Mahrukatçılar Odası eski Başkanı Müslüm Keklik, sosyal medya üzerinden hızla yayılan kaçak ve korsan kömür satışlarına karşı tüketicileri mağdur olmamaları yönünde uyarırken, yetkilileri de denetimlerin yapılması konusunda göreve davet etti. Korsan satışlar için güçlü bir ekip oluşturulmaması durumunda tüketici mağduriyetlerinin artacağına ve şehrin hava kirliliğinin de ciddi manada yükseleceğini söyleyen Keklik, “Eğer ki hızlı bir şekilde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Maliye yetkilileri bu işe güçlü bir ekip oluşturup dur demezse bu kişilerin tüketiciyi mağdur ettiği gibi bu şehrin havasını da çok ciddi boyutta kirletmeye sebep olacakları açıkça görülmektedir" şeklinde görüş belirtti.

TÜKETİCİLER UYANIK OLMALI

Mağduriyetlerin yaşanmaması için tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlarına değinen Keklik, “Kesinlikle sosyal medya da satış yapan bu korsan satıcıların fiyatlarına aldanıp mal almayın kışın mağdur olmayın.  Şehir içerisinde kömürcü olan esnaflarımızın da ofis camlarında 2022-2023 yılı mahrukatçılar Odası üyesidir levhası olması zorunludur bu levha bulunmayan kömür satışı yapan işletmeler  de kaçak ve korsandır. Aynı şekilde evinize kömür getiren araçların kapı yüzlerinde kömür taşıma aracı levhası bulunmayan kömürleri de teslim almayınız. Yukarıda belirtilen hususlara dikkat etmeniz hem sizin menfaatinize hem de şehrimizin kışın hava kirliliğini önlemek adına önemlidir. Aldığınız kömürlerde şüpheye düştüğünüz zaman Gaziantep Mahrukatçılar Odası’na  0342 239 01 00 nolu irtibat numarasından ulaşarak bilgi alabilirsiniz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

BeyAntep GAGİKAD yönetimini ağırladı

2022-10-16 10:10 - Özel Haber

Seçkin Koleji'nden bir derece daha

2022-10-17 07:29 - Spor

Suya indirim önerisi ret edildi

2022-10-14 11:52 - Mobil

"KAZANAN KAYBEDEN YOK!"

2022-10-16 05:06 - Mobil

Gaziantep Barosu'nda yönetimler belli oldu

2022-10-16 14:13 - Mobil

Madde bağımlısı dehşet saçtı

2022-10-13 13:04 - Özel Haber

Dr. Orhan sevenlerini üzdü

2022-10-20 05:52 - Mobil

Sanayi Odası'nda yönetimler belli oluyor

2022-10-19 11:24 - Mobil

GSO'da işlem tamam

2022-10-20 09:37 - Mobil

SAVUNMA BAŞKANINI SEÇTİ!

2022-10-16 13:14 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Gaziantep'te Ezber Bozan Genel Sekreter

12:20 - Özel Haber

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Aranan Şahıslara Yönelik Operasyon: 448 Kişi Yakalandı

12:11 - Asayiş

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” İsimli Şiir Kitabı Okurla Buluştu

11:09 - Yaşam

PALMET BT’den Enerji Sektörüne Yerli Teknoloji Hamlesi

11:00 - Gündem

AFTER PARTY

09:03 - Genel

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem