?>

Uygulamalı derslerle trafik eğitimi

Yaşam - 7 yıl önce

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehit Nafi Kıvanç İlkokulu Trafik Eğitim Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Vali Gül, burada yaptığı açıklamada çocukların park sayesinde uygulamalı derslerle trafik eğitimi aldığını aktardı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının, ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilmesi ile hayata geçirilen ve trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması, yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile başlatılan kampanya kapsamında Şehit Nafi Kıvanç İlkokulu’nda Trafik Eğitim Parkı kuruldu.

Parkın açılışında konuşan Vali Gül, trafik kültürünün küçük yaşlarda öğretilmesinin önemine değinerek okulda eğitim gören öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı derslerle trafik kurallarını eğlenerek öğrendiklerini dile getirdi.

Vali Gül: “Bu yaştaki çocuklarımızda trafik bilincinin oluşması çok önemli. Artık velilerimizin çocuklarını okula getirmek, yolun karşısına geçirmek için gidip gelmesini gerektirebilecek bir durum olmaması gerekir. Önceden okullarımızda bizlere önce sağa sonra sola sonra tekrar sağa bakarak geçmemiz öğretilirdi. Burada sorumluluk yayaya aitti. Yeni kanunda yapılan değişiklik çok açık ve net. Kavşaklarda, trafik lambasının olmadığı yaya geçitlerinde, aynı zamanda da trafik polisinin olmadığı yerlerde araçlar yaya geçidini ve yayayı gördüğü zaman yavaşlayacak. Yayanın geçmesini bekleyecekler, ardından da kendi yolculuklarına devam edecekler" dedi.

Okulda kurulan trafik eğitim parkıyla bu kuralları yaşayarak öğrenmelerini amaçladıklarını bildiren Vali Gül, “Trafik Eğitim Parkı’nda önce teorik eğitim, ardından ışıklarda nasıl hareket edilir, karşıdan karşıya nasıl geçilir, yaya gördüğünde ne yapılmalı gibi trafik konularında uygulamalı eğitimler veriliyor” ifadelerini kullandı.Açılış sonrasında Trafik Eğitim Parkı’nda minik öğrencilerin polisler eşliğinde gerçekleştirdiği uygulama çalışmasını izleyen Vali Gül, daha sonra öğrenci meclisi ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Haftanın Öne Çıkanları

FADILOĞLU’NDAN SEÇMENE ÖNEMLİ ÇAĞRI

2019-03-29 11:04 - Dünya

YILDIRIM: Ekonomi için önemli bir fırsat

2019-04-01 06:00 - Ekonomi

SİYASİ AHLAKSIZLIK

2019-03-26 11:11 - Özel Haber

“Gelecek nesillere devredecek meslek bakırcılık”

2019-03-29 11:03 - Özel Haber

Köşkerlik tarihe karışıyor

2019-03-27 09:35 - Özel Haber

GAZETECİLERE 200 GRAMLIK ÇAY HEDİYE ETTİ!

2019-03-27 04:47 - Özel Haber

CHP’lilerden Sait Kılıç’a sert tepki

2019-03-28 10:15 - Özel Haber

KENTTE SEÇİM ÖNCESİ KRİTİK SON VİRAJ!

2019-03-28 10:18 - Özel Haber

Seçime kan bulaştı

2019-03-31 15:20 - Güncel

“Dünyanın en büyük camisini Gaziantep’e yapacağız”

2019-03-28 04:02 - Güncel

İlgili Haberler

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Gaziantep’te Ulaşımda Dev Adım

14:39 - Yaşam

Motokuryelerin Trafiğe Çıkması Yasaklandı

20:37 - Yaşam

25 Aralık Kahramanlık Panoraması’na 5 Günde 10 Bin Ziyaretçi

14:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem