?>

Ünsal Ören’den “YKS” semineri

Yaşam - 7 yıl önce

Özel Ünsal Ören Temel Lisesi 12. Sınıf velilerine değişen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sistemi ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

Rehber Öğretmeni Muammer Küçük, Özel Ünsal Ören Temel Lisesi Konferans Salonunda yapılan seminerde, yeni YKS sistemini sunum eşliğinde anlattı. Seminerde, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) içeriği, puan türleri ve değişiklikler konularına değinildi.“5 değişiklik masada”.

Diğer yandan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ayrıntılarının kamuoyuna açıklanmasının ardından öğrencilerden gelen tepkiler ve sivil toplum kuruluşlarının itirazları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla YÖK yönetimi geçtiğimiz hafta STK temsilcileriyle bir araya gelerek itirazları ve önerileri değerlendirdi.  Yükseköğretim Kurumu (YÖK) üniversiteye girişte bu sene ilk kez uygulanacak, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda beş değişiklik talebini geçtiğimiz günlerde masaya yatırdı. Sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkiler üzerine YÖK yönetimi, ilk oturumda, Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimler ve din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının eklenmesi, soru sayısının artırılması ve sınavın iki güne uzatılması üzerinde çalışıyor.

STK'lar, YKS'nin birinci oturumunda Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimler ile okullarda zorunlu ders olarak okutulan ve değerler eğitiminin de verildiği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nin ayrı soru başlıkları altında verilmesini talep ettiler.

Özel Ünsal Ören Temel Lisesi Müdürü Metin Öztürk ise yeni sınav sistemiyle ilgili değişim sürecini yakından takip ettiklerinin altını çizerek öğrencilerini o şekilde yönlendirdiklerini söyledi. Yeni sınav sistemi ile ilgili bilgi veren Öztürk, “Sınav iki oturumda tamamlanacak. Türkçe ve matematik sorularının yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi soruları olacak. Adayların iki oturumdaki performansı dikkate alınacak. Lisans programlarına geçiş için aranan 180 baraj puanı, adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performansının da dikkate alınmasıyla hesaplanacak. Yani, lisans programlarına geçiş için, adayın ilk oturumdaki Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının yüzde 40'ı ve ikinci oturumdaki puanının yüzde 60'ının toplamının 180 ve üzeri olması gerekecek” dedi.

Öztürk, son olarak, Ünsal Ören Eğitim Kurumları çatısı altında başarılı öğrenciler yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken yeni sınav sisteminin gençlerimize hayırlı olmasını temenni etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Teknoloji liderleri Gaziantep'te buluşuyor

2017-11-02 11:15 - Teknoloji

1 aylık bebeğe önemli operasyon

2017-11-02 11:01 - Özel Haber

VALİ KONAĞINDA İKİNCİ RAUNT

2017-11-01 12:01 - Güncel

Hücre modelleri sergisi

2017-11-02 11:12 - Yaşam

Özseven istifa etti

2017-11-02 11:17 - Yaşam

Domatesin kilosu 3 lira oldu

2017-10-31 11:59 - Özel Haber

Taekwondo Milli Takım'ına, Gaziantepli antrenör

2017-11-01 03:43 - Spor

Gaziantep'e bileniyorlar

2017-10-30 11:07 - Spor

Zeugma Sauna görücüye çıkıyor

2017-10-31 08:37 - Yaşam

Şantajcı karı-koca yakalandı

2017-11-02 07:17 - Güncel

İlgili Haberler

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Fayat Bay’ın Acı Günü

01:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

GAZİANTEP Adalet için geliyoruz; çünkü Biz Farklıyız!

18:06 - Genel