?>

Türkiye’nin hububat ve bakliyat ihracatını Güneydoğu sırtlıyor

Güneydoğu'dan 1 Ocak ila 18 Şubat arasında, 299 milyon 734 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı...

Gündem - 8 yıl önce

Güneydoğu'dan 1 Ocak ila 18 Şubat arasında, 299 milyon 734 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya yaptığı açıklamada, ihracatta yeni yıla önemli artışlarla başladıklarını belirtti. İhracattaki artışın sektörü umutlandırdığını vurgulayan Altunkaya, ihracatın artırılması için pazar çeşitlendirmesine ağırlık verdiklerini söyledi.

Farklı pazarlarda daha aktif olmak için dünya genelinde önem taşıyan sektörel fuarlara katılımda bulunduklarını belirten Altunkaya, bu kapsamda Türkiye’den 154 markanın katılacağı “Dubai Gulfood 2017 Fuarı”na Gaziantep’ten de 19 gıda markası yer alacağını ifade etti. 2017 yılı sonu için belirledikleri hedeflere ulaşabilmek için bu gibi fuarların fırsat olduğuna dikkati çeken Altunkaya, 26 Şubat’ta açılacak fuarın 2 Mart’ta kapanacağını belirterek, fuara Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak çıkarma yapacaklarını dile getirdi. Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu’nun da fuarda stant açarak, grubun tanıtımını yaptığı ürünlerden bölgenin birbirinden lezzetli tatlarını ikram edeceğini anlatan Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin de birer heyetle katılacağını kaydetti.

Bölgenin 1 Ocak ila 18 Şubat arasında gerçekleştirdiği ihracata da değinen Altunkaya, bölgeden oldukça geniş sayıda ürün ihracatı gerçekleştirildiğini ifade etti. Ocak başından 18 Şubat’a kadar geçen sürede gerçekleştirilen 299 milyon 734 bin dolarlık ihracatın büyük bir dilimini buğday unu oluşturduğunu, bu ürünün ihracatının 73 milyon 543 bin dolara ulaştığını vurgulayan Altunkaya, buğday ununu 62 milyon 451 bin dolarla bitkisel yağların izlediğini dile getirdi. Bölgeden en fazla ihraç edilen üçüncü ürünün ise makarna olduğunu vurgulayan Altunkaya, bölgenin makarna ihracatının 38 milyon 545 bin dolara ulaştığını kaydetti.

 

İhracatın kalan kısmının da diğer ürünlerden oluştuğunu anlatan Altunkaya, Birlikler arasında en fazla hububat, bakliyat ve yağlı mamuller ihracatı yapan birliğin de Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olduğunu sözlerine ekledi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR VİZYON PROJELERİYLE İLKLERE İMZA ATTI

2017-02-16 08:56 - Güncel

Yılmazel Hotel hizmete girdi

2017-02-20 15:54 - Güncel

Anne adaylarına önemli uyarılar

2017-02-17 09:13 - Güncel

Artukbey Kahve'nin lansmanı göz kamaştırdı

2017-02-16 07:17 - Türkiye

Tiryaki Agro Anadolu’nun Zirvesinde

2017-02-19 06:54 - Ekonomi

Gaziantep Asri Mezarlıkta tadilat sürüyor

2017-02-17 09:08 - Güncel

300 ton fıstık hırsızlığında ikinci şüpheli teslim oldu

2017-02-18 11:21 - Güncel

Alacak-verecek kavgasında silahlar konuştu: 1 ölü, 2 yaralı

2017-02-21 03:28 - Video Haber

Fıstık dolandırıcılığı iddiasında yeni gelişme

2017-02-21 03:20 - Gündem

Usulsüz plakanın cezası 5 bin lira

2017-02-20 09:06 - Güncel

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Yerel Medyada Bilim Haberciliği Ele Alındı

12:05 - Özel Haber

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş