?>

Türkiye’de ilk korumalı işyeri

Yaşam - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Glütensiz Bir Başka Kafe, Türkiye’de yerel yönetimlerin hayata geçirdiği ilk korumalı işyeri oldu. 9 zihinsel ve ruhsal engellinin istihdam edildiği kafede, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için ekmekler, kurabiyeler, yaş pastalar, pizzalar, hamburgerler ve içli köfte üretiliyor.

Büyükşehir ,“Gönül Belediyeciliği” anlayışı doğrultusunda önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Açtığı Glütensiz Bir Başka Kafe’yle, işgücü piyasasında çalışma imkânı kısıtlı olan zihinsel ve ruhsal engellilere istihdam ortamı oluşturdu. Kafe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan Korumalı İşyeri Statü Belgesi ve İŞKUR Hibe Programı ile desteklenerek, engellilerin istihdamına yönelik sağlanan sosyal işletme modelinin en güzel örneklerinden biri oldu. Kafeyle, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonla, edindikleri deneyimlerin kullanılması, sorumluluk duygusunun gelişmesi ve üreten bireyler haline gelmesi amaçlandı.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÖZEL ÜRETİM

Glütensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden bireyler için uygun gıdalar tüketebilecekleri ayrıcalıklı bir mekan sunan kafe, normal besinlerden ayırt edilemeyen özellikte ekmekler, kurabiyeler, yaş pastalar, pizzalar, hamburgerler, içli köfte ve çiğköfteler üretiyor.

ONLAR ÇOK MUTLU

Kafede istihdam edilen engelliler,  kendilerine böyle bir imkan tanıyan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederek, kafede çalıştıklarından dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Yaşam boyu devam eden tek gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastalığı, bağırsakları tahriş eder ve bağırsakların küçülmesine yol açar. Tedavisi olmayan hastalık, sadece sıkı bir glütensiz diyetle etkisi azaltılıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ DAVASINDA ERUSLU CEZA ALDI

2019-01-17 10:57 - Güncel

AKDO GAZİANTEP'E GÖNÜLLERİ FETHETMEYE GELDİ

2019-01-16 09:39 - Röportajlar

Bilinçli tüketici nasıl olunur?

2019-01-20 10:24 - Güncel

Peugeot MONDE’den yılın ilk filo teslimatı !

2019-01-14 11:23 - Yaşam

CELAL DOĞAN RÖVANŞ İÇİN ADAY!

2019-01-15 06:24 - Özel Haber

Balıkesir’den Gaziantep’e GÖNÜL KÖPRÜSÜ

2019-01-17 10:22 - Özel Haber

Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğünden 2018 cenaze istatistiği

2019-01-20 08:28 - Güncel

KILIÇDAROĞLU-DOĞAN ZİRVESİ!

2019-01-18 11:36 - Özel Haber

Balıkesirden Gaziantep’e imrendiren yardım

2019-01-15 10:11 - Güncel

Maddi hasarlı kaza

2019-01-21 07:08 - Yaşam

İlgili Haberler

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Şölen Kurban Bayramı İlanı

15:22 - Yaşam

Acarsan Holding Halit Acar Bayram İlanı

15:04 - Yaşam

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler'den Bayram İlanı

14:53 - Yaşam

Türkiye’de Vatandaşın Güvenlik Endişesi Büyüyor

00:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel