?>

“TÜM YEREL YÖNETİMLERİN KONTROLÜ VALİLERDE OLSUN”

Yerel yönetimlerde israfın ve usulsüzlüklerin önüne geçilmesi için yerel yönetimlerin valilerin kontrolü altına olması istendi

Özel Haber - 6 yıl önce

31 Mart yerel seçimlerinin ardından bazı illerde sandık seçmen sayımlarına itirazlar devam ederken Gaziantep’ten yerel yönetimlerin yeni dönemle birlikte iller bazında valilerin önderliğinde denetim altına alınması talep edildi. Kapatılan İl Özel İdaresinin son Başkanı Menderes Karaduman, “Yerel yönetimlerde yaşanan israf ve değişik işlerin önüne geçilebilmesi için usulsüzlük yaşanan belediye yönetimlerine kayyum atanacağına o ilde ki vali kontrolüne verilsin daha verimli olur” diye konuştu.

“BU KADAR BELEDİYEYE NE GEREK VAR?”

Menderes Karaduman, “Ben israfa karşıyım. Örneğin milletvekili sayısı, belediye başkan sayısının fazlası israfa yol açıyor. Makam aracı,  odası, koruması bunların hepsi masraf. Bu kadar belediyeye ne gerek var?. Madem bu kadar belediye var o zaman yerel yönetimlerin oto kontrolü iller bazında ilin idari amiri valilere geçsin” şeklinde konuştu.  Karaduman, “İçişleri Bakanlığı'nın asli görevine dönmesi gerektiğini dile getiren Karaduman, "İçişleri bakanlığı mahalli idarelerden sorumlu olmamalı. Türkiye'de mutlaka bir yerel yönetimler bakanlığı kurulmalı. O zaman işler daha hızlı takip edilir. Vatandaş seçilmişe daha rahat ulaşır. İçişleri bakanlığının yükü hafifler. Belediye başkanlıklarının şehirde daha sağlıklı çalışması için, Valilerin büyükşehir belediye başkanlığında imza yetkisinin olması gerekir, ilçe belediyelerinde ise Vali yardımcılarının imza yetkisi olmalı" dedi.

“VALİ VE KAYMAKAMLARIN İMZA YETKİSİ OLMALI”

Karaduman sözlerini şu şekilde sürdürdü;“Kentin eğitiminden, asayişinden sağlığından sorumlu olan valilerin belediyelerde de imza yetkisi olması lazım. Valilerin imza yetkisi olursa hiçbir belediyeye kayyum atmaya da gerek kalmaz vali ve vali yardımcıları belediyeleri denetim altına alır. Ve belediye başkanlıkları bu kadar talep gören makamlar haline gelmez denetim altına alındığında. Özellikle sıkıntılı olan bölgelerde belediyeler denetim altına alınırsa devletin kaynakları başka yerlere aktarılamaz. Daha önce de birçok kez çalıştaylarda gündeme getirmiştim, yerel Yönetimler bakanlığı kurulmalı diye.”

Haftanın Öne Çıkanları

Artan kelebek sayısı tedirgin etti

2019-04-02 11:00 - Özel Haber

FADILOĞLU’NDAN SEÇMENE ÖNEMLİ ÇAĞRI

2019-03-29 11:04 - Dünya

GELECEĞİN İŞİNE YATIRIM YAPIYORUZ

2019-04-03 11:31 - Röportajlar

YILDIRIM: Ekonomi için önemli bir fırsat

2019-04-01 06:00 - Ekonomi

“Gelecek nesillere devredecek meslek bakırcılık”

2019-03-29 11:03 - Özel Haber

Kadın hokeycilerden farklı başlangıç

2019-04-02 11:42 - Spor

CHP’lilerden Sait Kılıç’a sert tepki

2019-03-28 10:15 - Özel Haber

KENTTE SEÇİM ÖNCESİ KRİTİK SON VİRAJ!

2019-03-28 10:18 - Özel Haber

Seçime kan bulaştı

2019-03-31 15:20 - Güncel

“Dünyanın en büyük camisini Gaziantep’e yapacağız”

2019-03-28 04:02 - Güncel

İlgili Haberler

Gaziantep’te Yerel Medyada Bilim Haberciliği Ele Alındı

12:05 - Özel Haber

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Yerel Medyada Bilim Haberciliği Ele Alındı

12:05 - Özel Haber

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş