?>

TESK’ten aşı için farkındalık kampanyası

Ekonomi - 5 yıl önce

Ülke genelinde 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkarın çatı kuruluşu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), 82 birlik, 13 mesleki federasyon ve 3 bin 200 odası ile birlikte Covid-19 ile mücadele kapsamında aşı için farkındalık kampanyası başlatıyor.

Haziran ayı sonu itibarıyla ülke genelinde TESK’e bağlı tüm iş yerleri ile ticari araçlara broşürler asılarak, “Ben Aşımı Oldum, Ya Siz?”, “Aşı Hayat Kurtarır” sloganlarıyla esnaf ve sanatkarlar ile tüm vatandaşlar aşı olmaya teşvik edilecek. Covid-19 ile mücadele kapsamında maske-mesafe ve hijyen kurallarına uymanın yanı sıra aşı olmanın virüsten korunmada büyük bir kalkan olduğuna dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bazı vatandaşlarımızın aşı ile ilgili yanlış önyargılara sahip olduğunu göz önünde bulundurarak aşının virüsten korunmadaki yeri ve önemini anlatmak adına ülke genelindeki tüm iş yerlerimizde aşı için farkındalık kampanyası başlatıyoruz. Bu kapsamda TESK olarak tüm sektörlerdeki iş yerlerimize ve ticari araçlara göndermek için afiş bastırdık. Aşının güvenli olduğunu, vatandaşın aşıdan korkmaması gerektiğini vurgulayarak ülke genelinde aşı olmayan tek bir vatandaşımızın bile kalmaması için kampanyamızı ay sonuna kadar başlatmış olacağız” dedi. “Bir buçuk yıldır verdiğimiz mücadele zaferle sonuçlanmalı”

Pandemi başladığından bu yana başta esnaf ve sanatkarlar ile tüm vatandaşların bir buçuk yıldır verdiği mücadelenin artık aşı sayesinde zaferle sonuçlanması gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Vatandaşlarımız aşı konusunda ağızdan ağıza dolaşan bilgi kirliliğine asla kulak asmamalı. Bilim insanlarının görüş ve düşünceleri dikkate alınarak hayatı güvende yaşamak için mutlaka aşı olunmalı. Hastalanma oranları ve vaka sayılarındaki düşüş, bir buçuk yıldır verdiğimiz mücadelede artık başarıya ulaşacağımızın sinyali. Pandemiden kurtularak ülkece huzura kavuşmak için tüm vatandaşlarımız sırası geldiğinde aşısını olmalı” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mutluluklarında farkındalık yarattılar

2021-06-06 11:07 - Özel Haber

Gaziantep'te ilk mezat salonu açıldı

2021-06-07 08:55 - Gündem

Gaziantep’te silahlı çatışma: 1’i polis 5 yaralı

2021-06-06 15:56 - Asayiş

Milletvekili Kirazoğlu’nun abisi vefat etti

2021-06-10 06:19 - Mobil

Kilolarca metamfetamin ele geçirildi

2021-06-09 07:05 - Asayiş

Kurbanlık fiyatlarında artış

2021-06-09 07:44 - Ekonomi

Kurbanlıkta büyük oyun!..

2021-06-06 09:23 - Mobil

Dünyanın en büyük çiftliğinde buğday hasadı başladı

2021-06-04 09:28 - Ekonomi

Akademisyenler bir araya geldi

2021-06-06 09:25 - Mobil

Yerli peynirlerle Çin çıkarması

2021-06-04 09:29 - Ekonomi

İlgili Haberler

ARABANIZ, SAATİNİZ, ÇANTANIZ... PEKİ SİZ KİMSİNİZ?

14:18 - Ekonomi

Kapitalizmin Yeni Düzeni: SERVET TRANSFERİNDEN, PATRON DEVLETE !...

12:22 - Ekonomi

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE PİYASALARDA NE Mİ OLACAK? BUYRUN OKUYUN DERİM…

15:52 - Ekonomi

Halit Acar ''Türkiye-Irak Ekonomik Ortaklığı Daha da Güçlenecek''

12:06 - Ekonomi

EMO Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan'dan Elektrikli Araçlar İçin Kritik Uyarı

13:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Aranan Şahıslara Yönelik Operasyon: 448 Kişi Yakalandı

12:11 - Asayiş

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” İsimli Şiir Kitabı Okurla Buluştu

11:09 - Yaşam

PALMET BT’den Enerji Sektörüne Yerli Teknoloji Hamlesi

11:00 - Gündem

AFTER PARTY

09:03 - Genel

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem