?>

Teknolojik gelişmelerin psikolojik etkileri tartışıldı

Gündem - 4 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Multidisipliner Yaklaşımlar” etkinliğinin üçüncüsü; Psikoteknoloji - İnsan Makine Etkileşimi" teması altında yapılan panel ile gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül’ün yaptığı panel yoğun ilgi gördü.

“TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN PSİKOLOJİK ETKİLERİNİ İNCELEYECEĞİZ”

Kişinin bilişsel süreçlerini etkilemeyi ya da bir temel amaç doğrultusunda davranışları yönlendirmeyi amaçlayan disiplin olarak tanımlanan psikoteknoloji, “Multidisipliner Yaklaşımlar – 3” panelinde tüm yönleriyle ele alındı. HKÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi ve moderatör Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül: “Hızla gelişen ve değişen teknolojinin psikoloji bilimine de etkilediği görülmektedir. Bu nedenle ‘Multidisipliner Yaklaşımlar’ panelinin üçüncüsünde psikoloji ve teknoloji etkileşimi ele alınacaktır. Özellikle son yıllarda artan teknolojik gelişmelerin psikolojik etkilerini inceleyeceğiz. Bu etkinlikte farklı disiplinleri bir araya getirerek hep birlikte teknolojik gelişmeleri psikolojik açıdan değerlendireceğiz” dedi.

FARKLI DİSİPLİNLER BULUŞTU

Panelin ilk konuşmacısı olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; mühendislik çalışmalarının psikoloji üzerindeki etkilerini detaylı örneklerle anlattı. HKÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysi İşler ise Metaverse konusundaki güncel gelişmeleri ve olası psikolojik etkilerini değerlendirdi. HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Saadet Yapan, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin psikoterapideki yeri konusunda bir sunum yaptı. Mehmet Ertan Başgül ise "Duymak ya da Duymamak: Bir Teknoloji Deneyimi" başlığı altında gerçekleştirdiği sunumunda, gençlerin teknolojiye bakış açısının ve koklear implant deneyimlerini paylaştı.

Programın devamında, HKÜ Kampüsü içinde açılan Psikoloji Sokağı Stantlarında panel konularına ilişkin çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Stantları katılımcılar ile birlikte ziyaret eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, öğrencilerin atölye ile psikoteknoloji çalışmalarını inceledi.

Haftanın Öne Çıkanları

33 KURUŞLUK DAVA

2022-04-08 16:14 - Özel Haber

Esnaf BAŞKANINI seçecek

2022-04-08 11:50 - Özel Haber

İYİ PARTİ GAZİANTEP'TE PARÇALI-BULUTLU!

2022-04-13 15:26 - Özel Haber

POLİS "İN"LERİNE girdi

2022-04-11 11:23 - Özel Haber

Sağlık çalışanları için önemli önerge

2022-04-12 12:21 - Gündem

Barış sembolü Karkamış'ta ortaya çıktı

2022-04-08 08:27 - Mobil

KİRA FİYATLARI UÇTU!

2022-04-10 12:32 - Özel Haber

GABDER’de ‘Demir’ dönemi!

2022-04-13 09:59 - Mobil

Dağlı yeniden rektörlüğe atandı

2022-04-08 06:37 - Gündem

“Esnaf ile birlikte yöneteceğiz!”

2022-04-11 11:42 - Özel Haber

İlgili Haberler

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

“İtibar Suikastı Yapılıyor” Diyen Elay’dan Gündem Yaratan Video

23:18 - Gündem

Kebap Başkenti Gaziantep'de Kesim Çıkmazı

16:57 - Gündem

Gaziantep’te 1000 Öğrenciye İş Kapısı

01:10 - Gündem

Ağıralioğlu: “İmralı’nın Statüsü Tartışma Konusu Olamaz”

01:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Anahtar Parti’den Birlik Sofrası

13:52 - Yaşam

Sağlıkta Skandal İddia! PET Çekimi İçin Gelen Hasta Mağdur Edildi

12:56 - Yaşam

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber