?>

Tarımsal büyüme olmadan Türkiye büyüyemez

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarımsal üretim ve gübre kullanımı konulu istişare toplantısı düzenledi...

Ekonomi - 9 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarımsal üretim ve gübre kullanımı konulu istişare toplantısı düzenledi.

Sektör temsilcileri ve yetkililerin bir araya geldiği toplantıda GTO Başkan Yardımcısı Sadık Koçak “tarımsal büyüme olmadan Türkiye büyüyemez” diyerek tarım ekonomisinin önemine dikkat çekti.

GTO Başkan Yardımcısı Sadık Koçak moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, İlçe Ziraat Odaları Başkanları ve tarım sektörü temsilcileri katıldı.

GTO’nun 1898 yılında Ziraat Ticaret ve Sanayi Odası adıyla faaliyetlerine başladığını söyleyen Koçak, zirai, sanayi ve ticari faaliyetlerin ekonominin temeli olduğuna ve birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine vurgu yaptı.

Koçak, “Gelişmekte olan bir ülke olarak tarım ve sanayi sektörleri arasında bir paralellik kurmalıyız. Tarımda toplam kalite yönetimini sağlamalıyız. Bunun için de en başta tarım alanlarımızı bölük pörçüklükten kurtarmalıyız. Unutmayalım ki, tarımsal büyüme olmadan Türkiye büyüyemez” dedi.

GTO’nun sanayicisinin tüccarının arkasında olduğu kadar çiftçisinin de arkasında olduğunu belirten Koçak, bütün sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ifade etti. Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan ise toplantıda yaptığı konuşmada gübre kullanımı konusunda yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, çözüm için Gıda Tarım hayvancılık bakanlığı müsteşarlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.Karayılan, GTO ve İlimizde faaliyet gösteren Ziraat Odaları ve Kooperatiflerle istişare ederek ve desteklerini alarak çiftçilerin sorunlarını çözmek için her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.

Sektör temsilcilerinin de yaşadığı sıkıntıları dile getirdiği toplantıda çözüm için karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Muhasebeciler GSMMO’nun kuruluşunu kutladı

2017-02-12 06:31 - Dünya

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR VİZYON PROJELERİYLE İLKLERE İMZA ATTI

2017-02-16 08:56 - Güncel

Anne adaylarına önemli uyarılar

2017-02-17 09:13 - Güncel

Tarihi evin altında asırlık mağara buldu

2017-02-13 09:26 - Video Haber

400 ton fıstığı çaldığı iddia edilen şüpheli adliyede

2017-02-14 11:07 - Güncel

Artukbey Kahve'nin lansmanı göz kamaştırdı

2017-02-16 07:17 - Türkiye

Gaziantep Asri Mezarlıkta tadilat sürüyor

2017-02-17 09:08 - Güncel

NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

2017-02-13 05:42 - Güncel

300 ton fıstık hırsızlığında ikinci şüpheli teslim oldu

2017-02-18 11:21 - Güncel

Çanakkale bir haftada 807 kez sallandı

2017-02-13 06:50 - Türkiye

İlgili Haberler

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

14:35 - Ekonomi

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

13:07 - Ekonomi

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem