?>

Tarihi alanlar tahrip ediliyor

Özel Haber - 7 yıl önce

Gaziantep'e özgü “Havara” ve “Kıymık” adı verilen, kışın sıcak, yazın da serin tutma özelliği bulunan taşlardan yapılan yüzlerce yıllık geçmişe sahip Antep evleri, bugünlerde kente gelen turistlere ev sahipliği yapıyor. Fakat bu tarihi evlerin dış kısımlarına sprey boyalarla yazılan yazılar tarihi dokunun zarar görmesine neden oluyor.

KÜLTÜR TURİZMİNDE GAZİANTEP ÖNCÜ

Güneydoğu Anadolu'nun önemli turizm kentlerinden Gaziantep'i gezmek, tarihi ve kültürünü yakından tanımak isteyen yerli ve yabancı turistler konaklamak için bilindik otel zincirleri yerine otantik olması dolayısıyla Antep evlerinden dönüştürülen butik otelleri tercih ediyor. Kentin tarihi geçmişi olan bölgelerinde yer alan butik otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistler ise gezi alanlarda karşılaştıkları duvar yazılarından dolayı şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

TARİHİ YOLCULUK DUVAR YAZILARIYLA BOZULUYOR

Kentte eskiye sadık kalınarak yenilenen çok sayıda Antep evi, butik otel olarak misafirlerine hizmet veriyor. Odalarının dekorasyonundan kapılardaki anahtarlarına kadar eskiyi yaşatan butik oteller, Gaziantep'e gelen misafirlerini adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor. Yerli ve yabancı turistlerin gezi alanlarında karşılaştıkları duvar yazıları kiileri şaşırtıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında Gazianteplilerin kenti savunmak için yoğun mücadele verdiği Gaziantep Kalesi ve yakınlarındaki tarihi mahallelerinde bulunan 200-300 yıllık kesme taştan inşa edilen bu yapılar, sahip oldukları mimari özellikleriyle de görenleri hayran bırakıyor.

HABER//AYSU YIKMIŞ

Haftanın Öne Çıkanları

SANAT BİR KÜLTÜR İŞİDİR

2018-10-21 10:40 - Röportajlar

Hamsinin kilosu 20 lira

2018-10-21 10:41 - Özel Haber

GÜRTEKS mücadelede bende varım dedi

2018-10-23 08:48 - Ekonomi

BUĞDAY VE FISTIKTA DEĞİŞİKLİK YOK CANLI HAYVAN FİYATI YÜKSELDİ

2018-10-24 07:13 - Özel Haber

3 büyük kampanya 31 Ekim’de bitiyor!

2018-10-25 05:22 - Ekonomi

Doğalgaz odun satıcılarını vurdu

2018-10-24 09:45 - Ekonomi

Çuvalın içinden köpek yavrusu çıktı

2018-10-21 10:36 - Yaşam

İSLİM ARIKAN'DAN BAKANLIĞA ÇAĞRI

2018-10-22 11:00 - Özel Haber

SAYGISIZLAŞTIK

2018-10-19 11:21 - Özel Haber

Üst geçit kaldırılıyor!..

2018-10-22 10:58 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep’te Yerel Medyada Bilim Haberciliği Ele Alındı

12:05 - Özel Haber

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Yerel Medyada Bilim Haberciliği Ele Alındı

12:05 - Özel Haber

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş