?>

Suriyeli iş adamlarından GSOMEM'e ziyaret

Ekonomi - 9 yıl önce

Suriyeli İşadamları ve Girişimcileri Derneği (SİAD) yönetim kurulu, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezini (GSOMEM) ziyaret etti.

!#**g146&in=false**#!

!#**g147&in=false**#!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli ve beraberindeki heyeti, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Sağım ile birlikte, Gaziantep 2. OSB’de yer alan GSOMEM Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde ağırladı.

Gaziantep’in sanayi yapısı ile ilgili bilgiler veren Adnan Ünverdi, bölgenin sanayi ve ekonomi merkezi olan Gaziantep’in kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak amacıyla GSOMEM’in hizmete alındığını söyledi.

Ünverdi, “Gaziantepli sanayiciler olarak dünyada 174 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ancak imalat aşamasında, pek çok konuda çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyor ve bu sıkıntıları çözmek için mücadele ediyoruz. Kalifiye eleman bulamamak da bunlardan birisi. Gaziantep’te yaklaşık 600 bin Suriyeli yaşıyor. Dünyanın bir çok ülkesi bu kadar mülteciyi kabul etmemiştir. Biz Suriyelileri de şehrimizin insanları gibi eğiterek sanayimize kalifiye eleman olarak kazandırmak istiyoruz” dedi.

SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli de, “SİAD üç yıl önce yola çıktı. Şimdi büyük bir organizasyona dönüştü. Suriyeliler Gaziantep’te hizmet, imalat ve ticaret sektörlerinde çalışıyor. Bize kapılarını açan Gaziantep’e minnet borçluyuz. Biz de Gaziantep’in ve Türkiye’nin yatırımlarına, sanayisine, ihracatına katkı sağlamak için ortak çalışmalar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Mesleki eğitim taleplerini ve çalışma hayatında karşılaştıkları çeşitli sorunları Adnan Ünverdi ile paylaşan SİAD yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep’te yatırım yapmak isteyen Suriyeliler için yatırım yapma kılavuzu hazırladıklarını, kendi başarılarının çeşitli ülkelere giden diğer Suriyeliler tarafından da takip edildiğini ve onlara da güzel örnek oluşturduğunu belirttiler.

Ünverdi, Suriyeli yatırımcılar ile de ortak çalışmalar yapmak istediklerini, sorunları çözmek için ortak hareket edebileceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Ünverdi heyete GSOMEM’de yer alan atölyeleri ve eğitim salonlarını gezdirerek bilgiler verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Başbakan Yıldırım: "Milletimiz, darbecilere darbeyi vurmuştur"

2017-07-15 18:34 - Güncel

15 Temmuz Şehitler Anıtı açılışa hazır

2017-07-15 18:40 - Mobil

3,5 yıldır ebabil kuşu omzunda geziyor

2017-07-09 07:07 - Yaşam

Bakan Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmalarındaki son durumu açıkladı

2017-07-15 12:48 - Türkiye

Mehmet Demir’in ödülünü Başbakan Binali Yıldırım verdi

2017-07-16 06:52 - Mobil

Gaziray Projesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor

2017-07-11 08:04 - Mobil

Hakan Tanrıöver, "Bir işgal girişimiydi"

2017-07-11 07:59 - Mobil

Almacı Pazarı'nda hareketli günler başladı

2017-07-11 07:54 - Mobil

Gaziantep’te 15 Temmuz’dan bu yana darbe bilançosu

2017-07-15 12:46 - Mobil

Gaziantep'te FETÖ'den 2 tutuklama

2017-07-14 18:14 - Mobil

İlgili Haberler

ARABANIZ, SAATİNİZ, ÇANTANIZ... PEKİ SİZ KİMSİNİZ?

14:18 - Ekonomi

Kapitalizmin Yeni Düzeni: SERVET TRANSFERİNDEN, PATRON DEVLETE !...

12:22 - Ekonomi

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE PİYASALARDA NE Mİ OLACAK? BUYRUN OKUYUN DERİM…

15:52 - Ekonomi

Halit Acar ''Türkiye-Irak Ekonomik Ortaklığı Daha da Güçlenecek''

12:06 - Ekonomi

EMO Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan'dan Elektrikli Araçlar İçin Kritik Uyarı

13:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem

ARABANIZ, SAATİNİZ, ÇANTANIZ... PEKİ SİZ KİMSİNİZ?

14:18 - Ekonomi