?>

Suriyeli iş adamlarından GSOMEM'e ziyaret

Ekonomi - 9 yıl önce

Suriyeli İşadamları ve Girişimcileri Derneği (SİAD) yönetim kurulu, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezini (GSOMEM) ziyaret etti.

!#**g146&in=false**#!

!#**g147&in=false**#!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli ve beraberindeki heyeti, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Sağım ile birlikte, Gaziantep 2. OSB’de yer alan GSOMEM Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde ağırladı.

Gaziantep’in sanayi yapısı ile ilgili bilgiler veren Adnan Ünverdi, bölgenin sanayi ve ekonomi merkezi olan Gaziantep’in kalifiye eleman sorununa çözüm bulmak amacıyla GSOMEM’in hizmete alındığını söyledi.

Ünverdi, “Gaziantepli sanayiciler olarak dünyada 174 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ancak imalat aşamasında, pek çok konuda çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyor ve bu sıkıntıları çözmek için mücadele ediyoruz. Kalifiye eleman bulamamak da bunlardan birisi. Gaziantep’te yaklaşık 600 bin Suriyeli yaşıyor. Dünyanın bir çok ülkesi bu kadar mülteciyi kabul etmemiştir. Biz Suriyelileri de şehrimizin insanları gibi eğiterek sanayimize kalifiye eleman olarak kazandırmak istiyoruz” dedi.

SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Bablli de, “SİAD üç yıl önce yola çıktı. Şimdi büyük bir organizasyona dönüştü. Suriyeliler Gaziantep’te hizmet, imalat ve ticaret sektörlerinde çalışıyor. Bize kapılarını açan Gaziantep’e minnet borçluyuz. Biz de Gaziantep’in ve Türkiye’nin yatırımlarına, sanayisine, ihracatına katkı sağlamak için ortak çalışmalar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Mesleki eğitim taleplerini ve çalışma hayatında karşılaştıkları çeşitli sorunları Adnan Ünverdi ile paylaşan SİAD yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep’te yatırım yapmak isteyen Suriyeliler için yatırım yapma kılavuzu hazırladıklarını, kendi başarılarının çeşitli ülkelere giden diğer Suriyeliler tarafından da takip edildiğini ve onlara da güzel örnek oluşturduğunu belirttiler.

Ünverdi, Suriyeli yatırımcılar ile de ortak çalışmalar yapmak istediklerini, sorunları çözmek için ortak hareket edebileceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Ünverdi heyete GSOMEM’de yer alan atölyeleri ve eğitim salonlarını gezdirerek bilgiler verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Başbakan Yıldırım: "Milletimiz, darbecilere darbeyi vurmuştur"

2017-07-15 18:34 - Güncel

15 Temmuz Şehitler Anıtı açılışa hazır

2017-07-15 18:40 - Mobil

3,5 yıldır ebabil kuşu omzunda geziyor

2017-07-09 07:07 - Yaşam

Bakan Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmalarındaki son durumu açıkladı

2017-07-15 12:48 - Türkiye

Mehmet Demir’in ödülünü Başbakan Binali Yıldırım verdi

2017-07-16 06:52 - Mobil

Gaziray Projesi’nde çalışmalar aralıksız sürüyor

2017-07-11 08:04 - Mobil

Hakan Tanrıöver, "Bir işgal girişimiydi"

2017-07-11 07:59 - Mobil

Almacı Pazarı'nda hareketli günler başladı

2017-07-11 07:54 - Mobil

Gaziantep’te 15 Temmuz’dan bu yana darbe bilançosu

2017-07-15 12:46 - Mobil

Gaziantep'te FETÖ'den 2 tutuklama

2017-07-14 18:14 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep Türkiye Birincisi Oldu! Aile Yapısında Dikkat Çeken Sonuç

13:31 - Ekonomi

Sofralara Yansıyan Kriz! Et Üretimi %10,5 Azaldı

13:45 - Ekonomi

Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor! Konut ve Gıda Öne Çıktı

19:42 - Ekonomi

Prof. Dr. Sibel Bayıl “Kapsaisin Üretimi Türkiye’nin Kaderini Değiştirebilir”

23:55 - Ekonomi

Gaziantep’in Lezzetleri Avrupa Yolunda Tescillendi

09:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Gaziantep İş Dünyası Mehmet Ali Topçuoğlu’na Veda Etti

13:15 - Gündem

Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Erhan Durukan Vefat Etti

11:05 - Yaşam

Gaziantep’in Duayen Sanayicisi Ali Topçuoğlu Vefat Etti

18:55 - Yaşam

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye