?>

Sürdürülebilir kentlerde biyotaktik

Gündem - 4 yıl önce

AB Erasmus Plus KA347 ‘Kentiminin Sürdürülebilirliğinde Söz Sahibiyim’ projesinde söyleşiler devam ediyor. Gençlik projesinin ana teması olan yapılandırılmış diyalog kapsamında, üniversite öğrencilerinin projenin her aşamasında yer alması projenin en önemli ayağını oluşturuyor. Bu kapsamda ikincisi yapılan söyleşi İnşaat Mühendisliği Öğrencisi Yusuf İslam Yılmaz ile gerçekleştirildi.

‘Sürdürülebilir Kentlerde Biyotaklit’ konulu söyleşide; biyotaklitin tanımı, biyotaklit tasarımların sahip olduğu kapalı döngülerin geleneksel ve düzlemsel tasarımlardan neden iyiolduğu, biyormorfizmin, biyofaydanın ve biyotaklitin tanımı gibi başlıklar ile konu üzerine bir ön tanıtım yapılarak sürdürülebilir devrime nasıl geçileceğinden de bahsedildi. 21. yüzyılın en büyük sorunu olan küresel ısınmanın başlıca sebebinin geleneksel tasarımlar olduğu da söyleşi içerisinde değinildi.  ‘Michael Pawlyn'nin Mobius’ projesi, Caltech rüzgâr türbinleri gibi biyotaklit üzerine kurulu örneklerden de bahsedildi. Japonya ve Amerika gibi ülkelerde sürdürülebilirlik için yapılmış biyotaklit projelerine de değinilerek geleceğin sürdürülebilir şehirlerinde biyotaklit ile neler yapılabileceği üzerine bir tablo çizildi.

Söyleşinin sonunda proje yürütücülerinden GAÜN Öğretim Üyesi Dr. Aslı Özpolat, projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Küresel ısınma sorununu daha net bir biçimde hissettiğimiz bu günlerde çevresel duyarlılığa dikkat çeken konunun farkındalık yaratacağını umuyorum. Ayrıca söyleşiye katılımın ve konuya gösterilen ilginin yüksek olması memnun verici. Bu motivasyonla söyleşilerin aktif bir şekilde devam ettireceğiz” diye konuştu. Söyleşi katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. 

Haftanın Öne Çıkanları

El Bab şehitleri memleketlerine uğurlandı

2021-07-25 05:23 - Mobil

Lisede elektrik üretimi yapılacak

2021-07-24 13:09 - Gündem

Bayram: “Yeşil mutabakat AB’ye ihracatı artırır”

2021-07-24 13:10 - Ekonomi

Gaziantep Teksas’a döndü!

2021-07-23 12:28 - Özel Haber

Kamp malzemelerine yoğun talep

2021-07-27 06:34 - Ekonomi

Depo cayır cayır yandı

2021-07-27 07:13 - Video Haber

Türk tersanesi, Rus Nükleer Buzkıran Projesinde yüzer havuz inşa edecek

2021-07-27 06:31 - Ekonomi

Kurban Bayramı dönüşü TEM Otoyolu’nda trafik yoğunluğu

2021-07-23 19:09 - Video Haber

2021 yılı üzüm işçi fiyatları belirlendi

2021-07-27 06:28 - Ekonomi

Dünyaca ünlü üzümleri korumak için 4 bin salkımı çöp poşetleriyle kapladı

2021-07-24 13:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem