?>

STOKÇULAR İŞ BAŞINDA ZABITA NE İŞ YAPIYOR?

Rusya'nun Ukrayna işgal girişiminin ardından Türkiye'de özellikle enerji, buğday ve ayçiçek yağı konusunda yaşanan tedirginlik devam ediyor.

Özel Haber - 4 yıl önce

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş karşısında enerji başta olmak üzere ekmeklik buğday ve ayçiçek yapı konusunda yaşanan kaosu yine fırsata çevirdik. Gaziantep'te çok sayıda zincir market olmak üzere marketler özellikle ayçiçek yağında zam üzerine zam yaptı. İlgili bakanlık başta olmak üzere ilgili kurumlar ayçiçek yağında sorun olmadığına dikkat çekerken, yağda yaşanan fiyat artışı karşısında denetim mekanizması iş başında. Yetki alanı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı başta olmak üzere ilçe belediyelerine bağlı zabıta müdürlükleri denetimlerden yoksun kaldı.

BELEDİYE ZABITA EKİPLERİ NEDEN DENETİM GERÇEKLEŞTİRMİYOR?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı başta olmak üzere ilçe belediyelerine bağlı zabıta müdürlükleri ekipleri zincir market ile yerel marketlerde denetim görevini yerine getiremez duruma geldi. Ayçiçek yağında yaşanan aşırı fiyat artışı karşısında ülke genelinde çok sayıda il ve ilçede zabıta ekipleri stokçulara ve fiyat artışına neden olan işletmelere denetim gerçekleştirirken Gaziantep'te zabıta görevlilerinin çalışma yapmaması tepkilere neden oldu.

BELEDİYE BAŞKANLARI HAREKETE GEÇMELİ!

Yaşanan fiyat artışları karşısında Ticaret İl Müdürlüğünün yanında denetimde etkin olması gereken zabıta müdürlükleri üzerlerine düşen görevleri yerine getirmiyor. Yerel yönetimlerin denetim noktasında yetersiz kalması karşısında belediye başkanlarının saha da denetim noktasında bizzat görev almaları ve kaos ortamından beslenen işletmelere karşı gereken yaptırımları yerine getirmeleri bekleniliyor. 4 litrelik ayçiçek yağının 130 ile 160 lira arasında satıldığı Gaziantep'te çok sayıda marketin deposunda saklanan ayçiçek yağlarının gün ışığına çıkartılması ve tüketiciyle buluşturulması isteniliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Fuhuş operasyonuna 3 tutuklama

2022-03-02 05:47 - Asayiş

7 kilogram kaçak nargile tütünü ele geçirildi

2022-03-03 05:25 - Asayiş

Hırsızlık şüphelisi 4 şahıs tutuklandı

2022-03-03 08:35 - Asayiş

İHRACATTA SEVİNDİREN RAKAMLAR

2022-03-02 11:53 - Ekonomi

Gümrük kapılarında kaçakçılığa geçit yok

2022-03-06 07:10 - Asayiş

MHK'den kadın hakemlere Süper Lig'de görev

2022-03-06 07:10 - Spor

"Kadına şiddet ekonomik açıdanda şiddete dönüştü”

2022-03-07 16:53 - Gündem

YAMAÇTEPE'DE CHP UYANDI GÜNAYDIN!

2022-03-04 11:56 - Özel Haber

MERHAMET TOHUMLARI EKİYORUZ

2022-03-08 10:23 - Mobil

TAYYAR "rezilliğe" işaret etti

2022-03-06 12:25 - Özel Haber

İlgili Haberler

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Değer Koleji’nde Cumhuriyet Coşkusu ve Dayanışma Ruhu Bir Arada

11:29 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem