?>

“Sosyal yardımlar artırılmalı”

Deva Partisi Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Emre;

Özel Haber - 4 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep İl Sosyal Politikalar Başkanı Abdurrahman Emre, Ramazan ayı nedeniyle yerel yönetimlerin ihtiyaç sahiplerine yönelik doğru ve etkin yardım politikalarını hayata geçirmesi gerektiğini anlattı. Emre açıklamasında, “Ekonomik kriz derinleştikçe ihtiyaç sahiplerinin sayısı da artıyor. Sosyal yardımlar artırılmalı ve temel ihtiyaç ürünlerine yoğunlaşma olmalıdır” diye konuştu.

“GIDA PAKETLERİ DOĞRU DAĞITILMIYOR”

Sahada yaptıkları çalışmalarda yerel yönetimlerin gıda kolilerinin etkin ve doğru dağıtılmadığını gördüklerini dile getiren DEVA Partisi Gaziantep İl Sosyal Politikalar Başkanı Abdurrahman Emre açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Bazı derneklere ve sivil toplum örgütlerine ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bırakılan kolilerin eş ve dostlara bırakıldığını maalesef duymaktayız. Umarım duyduklarımız yanlıştır.”

EMRE EKMEK KUPONUNA VURGU YAPTI

Gaziantep’te insanların artık 1 TL’lik ekmek kuponuna bile ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Emre yoksulluğun korkunç boyutlara ulaştığını ekmek kuyruklarından gördüklerini söyledi. “Sosyal yardımların vatandaşlarımıza bir lütuf gibi sunulmasından rahatsız oluyoruz” şeklinde konuşan DEVA Partisi Gaziantep İl Sosyal Politikalar Başkanı Abdurrahman Emre açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;“Bu ülkede çalışan veya çalışamayan bu ülkenin kimliğini taşıyan ihtiyaç sahibi herkes sosyal yardım alma hakkına sahiptir. Sosyal yardımlar hükümet değil devlet politikasıdır. Kimse sosyal yardımlar üzerinden vatandaşlarımıza bir lütufta bulunmuyor.”

“YARDIMLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK”

DEVA Partisi olarak farklı kurumlar tarafından gerçekleştirilen ayni ve nakdi yardımları tek çatı altında toplayacaklarını yoksul vatandaşlara aile bazlı "Asgari Gelir Desteği" sağlayacaklarını ifade eden Emre, “Yoksul ailelerde yeni doğan bebeklere 1 yıl boyunca; süt ve bebek maması olmak üzere gıda desteği sağlayacağız. Çocukların eğitim ve sağlık harcamaları için verilen sosyal yardımları arttıracağız. Korunmaya ve gözetime muhtaç tüm çocuklarla ilgili veri tabanı oluşturacağız. Gençler ve yaşlıların bir arada bulunduğu çocuk koruma ve yaşlı bakım merkezleri oluşturacağız.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ "SUÇLU" BULUNDU

2022-04-17 11:08 - Özel Haber

Güneydoğu’dan 154 Ülkeye Hububat Bakliyat İhracatı

2022-04-19 10:11 - Ekonomi

İYİ PARTİ GAZİANTEP'TE PARÇALI-BULUTLU!

2022-04-13 15:26 - Özel Haber

Şahin, genç Gaziantep uygulamasını anlattı

2022-04-17 05:27 - Gündem

Sankolu öğrenciler Türkiye birincisi

2022-04-18 12:16 - Gündem

Sağlık çalışanları için önemli önerge

2022-04-12 12:21 - Gündem

GABDER’de ‘Demir’ dönemi!

2022-04-13 09:59 - Mobil

Gaziantep Dize Film Festivali ödül töreni düzenlendi

2022-04-15 05:42 - Gündem

Süper Ligde Gaziantep Polisgücü Fırtınası

2022-04-18 11:43 - Spor

Bayram kahkesinin kilosu 80 lira

2022-04-18 13:11 - Özel Haber

İlgili Haberler

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

CHP’de Tasfiye İddiası! Gaziantep İl Başkanlığı İçin Kritik Süreç

13:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel