?>

Sosyal medyada 'Ben Antep'im' fırtınası

Yaşam - 8 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in kendi sesiyle, geçmişten günümüze Gaziantep’in anlatıldığı 'Ben Antep’im' adlı film sosyal medyada büyük ilgi gördü. Sosyal medya mecralarında organik olarak paylaşılan film, yayınlanmasının üzerinden 24 saat geçmeden 1 milyona yakın kişi tarafından izlendi.

Kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan, şu anda da Gaziantep Büyükşehir Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığını bir arada yürüten Fatma Şahin’in hem seslendirip hem de kısa bir bölümünde yer aldığı film Gaziantep’i ve Gaziantep insanını anlatıyor. Şahin, filmde, “Ben burada doğdum. Bu topraklarda, bu yağmurlarda büyüdüm. Buranın rüzgârı, buranın kokusu benim. Burada öğrendim memleket nedir, vatan nedir, sevda nedir. Çocukken koşturduğum dar eski evlerin arasında başladı ilk arkadaşlıklarım” mısralarıyla başlayan 'Ben Antep'im" filmi tamamıyla Gaziantep’te, Gazianteplilerin katılımıyla çekildi.

Şahin’in seslendirmesini yaptığı metnin devamında ise emeğin, çabanın, inanarak mücadele etmenin, dürüstlüğün ve ahlakın önemi anlatılıyor. Şahin videoda, "İlk kez burada öğrendim emeğin ne denli değerli olduğunu, çaba gösterdiğinde birin nasıl bin verdiğini, mücadele ede ede kazanmayı, inanırsan başaramayacağın hiçbir şey olmadığını burada gördüm. Dürüstlüğün, ahlakın hayattaki en büyük erdem olduğunu, zenginlik dediğinin bir arada olmak olduğunu bu şehirde öğrendim" diye konuşuyor.

Tanıtım filminin devamında yine Başkan Şahin’in seslendirmesiyle, "Buranın tadı, buranın lezzeti, buranın baharatı, buranın esnafı, buranın bakırcısı, buranın kutnucusu benim. Ben binlerce yıllık bir kültürün mirasçısı, ben bu şehrin geleceği, ben bu şehrin yeni yüzü, ben dünyanın en güzel coğrafyalarından biri, ben Antep’im, Ben Gaziantep’im" sözleriyle de Gaziantep’in tarihinden, kültüründen, esnaf kültüründen, üretici bir şehir olmasından ve binlerce yıllık geçmişinden bahsedilerek, gazi şehrin modern yüzüne ve geleceğine işaret ediliyor.

Tam hali 3 dakika 10 saniye olan ve her kesimden Gazianteplilerin gözünden şehrin değerlerinin aktarıldığı film, çok sayıda övgü aldığı sosyal medya mecralarının yanı sıra anlık mesajlaşma servisleri üzerinden de yoğun şekilde paylaşılmaya devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

“ÇÖLYAK ; UYULMASI MECBURİ BİR YAŞAM TARZIDIR”

2018-08-15 10:44 - Röportajlar

KURBANLIĞA YAKLAŞILMIYOR

2018-08-13 10:50 - Özel Haber

Kaplan Ailesi’nin mutlu günü

2018-08-13 07:08 - Yaşam

GAZİANTEP SPORDA GELECEĞİNİ HAZIRLIYOR

2018-08-16 10:46 - Özel Haber

Ezo Gelin’in kızı Türk vatandaşı oldu

2018-08-15 07:13 - Güncel

GAZİŞEHİR TEK GOLLE KAZANDI

2018-08-13 02:53 - Güncel

Gazişehir Gaziantep'e Brezilyalı oyuncu

2018-08-17 03:02 - Spor

Sokaktaki gürültüye kızıp çocuklara ateş açtı: 1 ölü, 7 yaralı

2018-08-14 12:00 - Mobil

DOLARA KARŞI TEK YÜREK

2018-08-14 10:29 - Özel Haber

Ezeli rakipler nikahta buluştu

2018-08-19 08:02 - Yaşam

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber