?>

“Son güne kalmayın”

Özel Haber - 7 yıl önce

Ramazan Bayramı öncesi birçok meslekte olduğu gibi berberler ve kuaförlerde de bayram yoğunluğu yaşanıyor. Gaziantepli vatandaşlar da bayram tıraşı olmak için berberlere akın ederken yoğun nedeniyle berberler de mesai saatlerini uzattı.

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, Gazianteplilerin bayram tıraşı konusunda son güne kalmamasını isterken çocukların tıraşlarının daha erken yapılmasını istedi.

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, “Gaziantep Berberler Odası olarak genel kurulda alınan karara göre Ramazan ayının ilk 20 günü Cumartesi günleri hariç iftardan sonra kapalı ve son 10 gün bayram sabahına kadar serbest. Yani bugünden itibaren Gaziantep’teki tüm erkek berberlerin bayrama kadar açma kapama saatleri serbest olmuştur” dedi.

“GAZİANTEP HALKINA İYİ HİZMET VERMEK İÇİN SON 10 GÜNÜ SERBEST ETTİK”

Gaziantep halkının rahatlıkla berbere gidebileceğini ifade eden Darıcı, “Berberlerimiz sahura kadar çalışabilirler. Gaziantep halkına iyi hizmet vermek için son 10 günü serbest ettik. Gaziantep halkı gittiği berberin Ustalık ve Kalfalık Belgesi’nin olup olmadığına dikkat etsin. Her berbere gitmesinler. Adamın hiçbir belgesi yok, eğitim almamış, en kalitesiz eşyayı kullanıyor ve 3-5 TL’ye traş ediyor. Niye adamların hiç bir şeyi yok, kullandığı malzemede kolonyada kalitesiz. Gaziantep Berberler odasının amblemi varsa rahatlıkla gidip traş olabilirler” şeklinde konuştu.

“İŞİNE GÜCÜNE SAHİP OLAN ESNAFIN İŞİ İYİ”

İşine gücüne sahip olan esnafın işinin iyi olduğunu söyleyen Darıcı, “Bol ve bereketli bir işyeri için erkenden gelip işyerini açan ustanın işi iyi, ama geç açan esnafın işi kırık. Suriye berberlerin birazı kapandı, ama devam edende var. Onlar hakkında belediye ve Esnaf Odalar Birliğiyle birlikte gerekli işlemleri yapıyoruz. Onlar da vatandaşımız oldu. Kimse demesin ki başkan bunları niye kapatmıyor, çünkü başkanın da yetkisi bir yere kadar. Şu anda odamızı kayıtlı 9-10 Suriyeli var. Esnaf Odalar Birliğine gitmiş, Maliyesini yaptırmış, oradan sicil ve oda kaydı yaptırarak Gaziantep Berberler Odası’na gelmiş. Biz de onlara hizmet etmek zorundayız. Çünkü benden bir üst kurum kayıt etmiş, benim itiraz etme şansım yok” ifadesini kullandı.

HABER//AYSU YIKMIŞ

Haftanın Öne Çıkanları

KANSER, OBEZİTE VE DİYABET ÇAĞIN EN ÖNEMLİ SAĞLIK PROBLEMİ

2018-06-05 11:07 - Röportajlar

FENERBAHÇE’Yİ GAZİANTEPLİLER YÖNETECEK

2018-06-04 11:01 - Güncel

“HDP Türkiye partisi”

2018-06-05 11:11 - Özel Haber

CEVİZ VE KİRAZ AĞAÇLARI ALTINDA KEBAP KEYFİ

2018-06-01 11:36 - Özel Haber

İlkokul öğrencilerinden geri dönüşümlü sergi

2018-06-04 06:22 - Yaşam

Saat sabah 05.30 YARDIM EDİN!..

2018-06-06 08:52 - Özel Haber

Dolar Zincirli Bedesteni vurdu!

2018-06-04 10:55 - Özel Haber

Oba Makarna’dan rekor yükseliş

2018-05-31 04:37 - Ekonomi

SGK uyumlu prim borçlularına taksit imkanı getirdi

2018-05-31 06:25 - Ekonomi

“Maliyetler karşılanamıyor”

2018-06-04 10:51 - Özel Haber

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

GAZİANTEP Adalet için geliyoruz; çünkü Biz Farklıyız!

18:06 - Genel