?>

Sinemaseverler HKÜ’de buluştu

Yaşam - 8 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), sinemaseverleri bir araya getiren bir festivale daha imza attı. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Gaziantep Gösterimlerinin” ilk gününde; sergi, film gösterimleri, panel ve yönetmenlerle söyleşi yer aldı.

“Amacımız Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Etmek”

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında; “Türk Sineması’nda Geleneksel Kahramanlar Sergisi” ile başlayan festival, açılış konuşmaları ile devam etti. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir açılış konuşmasında festivalin amacından bahsetti. Türk dünyasına ait kültürel değerleri tüm dünyaya sunmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Demir; “Maksadımız Türk’ün engin kültürünü geniş coğrafyaya yayarak belgesel aracılığıyla bir değer çıkarmaktır” dedi.

“Bir milletin bekasını sağlamak için bilgi üretmek gerekir”

HKÜ Rektör Yardımcısı ve HKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edibe Sözen ise “Hasan Kalyoncu Üniversitesinin kurucusu Hasan Kalyoncu’nun bir cümlesi olan, “Bir milletin bekasını sağlamak için bilgi üretmek gerekir” cümlesinin hepinizin beynine nakş etmesini canı gönülden isterim. Hiçbirimiz olduğumuz yerde, hiçbirimiz doğduğumuz yerde değiliz. Belki de 21. yüzyılı kurtaracak olan Türk Dünyasında ki bu haraketlilik olacak. Bilginin bekasından bahsedeceksek bir sanat misyoneri olarak kültürümüzü yaşatmaya çalışacağız” diyerek sanat misyonerlerine seslendi. Türk Dünyası ile arada kısa mesafeler olmasına rağmen çok az şey bilindiğini vurgulayan Sözen; “Belgesel filmler vesilesiyle çok şey öğreneceğiz ve öğrenmemiz gerek. Bu coğrafyayı nasıl yeniden akraba toplulukları coğrafyası haline getirebiliriz diye bir iletişim bilimci, bir sosyal bilimci, bir beşeri bilimci olarak içimizde sorguladığımız çok olmuştur. İşte sinema ve kültür dünyası bu coğrafyaları yeniden bir araya getirmek için çok önemli bir araç olacak. Bu vesile ile kültür misyonerliği yapan bu yolda emek harcayan herkese teşekkür ediyorum ve böyle bir organizasyonun paydaşı olduğumuz için gurur duyuyorum” dedi.

Belgesel Film Gösterimleri İki Gün Sürecek

Dopdolu içeriği ile yankı uyandıran festivalde, yönetmenliğini Aina Merdova’nın yaptığı ve Türkmen kadınların hikayesinin anlatıldığı “Blank Sheet” belgesel filmi izleyici ile buluştu. Film gösteriminin ardından HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen’in moderatörlüğünde; “Türk Sinemasında Geleneksel Ögeler” konulu panel ile Türk Sineması ele alındı.

6 Ülke 1 Festival kapsamında, farklı ülkelerden ödüle layık görülen belgesel film gösterimleri ve yönetmenlerle söyleşilerin yer aldığı festival iki gün sürecek.  

Haftanın Öne Çıkanları

Teknoloji liderleri Gaziantep'te buluşuyor

2017-11-02 11:15 - Teknoloji

1 aylık bebeğe önemli operasyon

2017-11-02 11:01 - Özel Haber

VALİ KONAĞINDA İKİNCİ RAUNT

2017-11-01 12:01 - Güncel

Hücre modelleri sergisi

2017-11-02 11:12 - Yaşam

Özseven istifa etti

2017-11-02 11:17 - Yaşam

Domatesin kilosu 3 lira oldu

2017-10-31 11:59 - Özel Haber

Taekwondo Milli Takım'ına, Gaziantepli antrenör

2017-11-01 03:43 - Spor

Şantajcı karı-koca yakalandı

2017-11-02 07:17 - Güncel

Gaziantep'e bileniyorlar

2017-10-30 11:07 - Spor

Zeugma Sauna görücüye çıkıyor

2017-10-31 08:37 - Yaşam

İlgili Haberler

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber