?>

Sığınmacıların sorunları konuşuldu

Yaşam - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'na tarafından düzenlenen ve bu yıl 62. Oturumu yapılan “Sığınmacı Kadınlara Yönelik Başarılı Entegrasyon Modelleri: Devlet, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplumun Rolü” paneline katıldı. Büyükşehir panelde; Gaziantep’te bulunan mültecilerin sorunlarını anlattı.

Panele Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet’in moderatörlüğünde; KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Gaziantep Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Yabancılar Dairesi Başkanı Gülbahar Arslan konuşmacı olarak katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin yüzde 19'unu barındıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı. Belediye olarak amaçlarının sosyal uyum, eğitim, sağlık, belediye hizmetlerinden yararlanma gibi alanlarda çalışmalar yaparak ve projeleri hayata geçirerek iki halk arasındaki uyumu kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Aksoy, mültecilerin Gaziantep’te mülki idari amirler, belediye başkanları ve STK’ların el birliğiyle yürüttüğü çalışmalar neticesinde şuana kadar çok önemli bir sorun ve adli olaya karışmadıklarını kaydetti. 

Aksoy, Suriye'deki savaşın birçok insanı mülteci olarak başka ülkelere kaçmaya zorladığını ifade ederek, “Batı, ekonomik ve güvenlik sorunu olarak gördüğü mültecileri kabul etmiyor. Türkiye ise insani, vicdani ve uluslararası bir anlaşmaya dayalı bir yaklaşımla mültecilere kapılarını açtı. Dünyadaki en fazla mülteciye Türkiye ev sahipliği yapıyor. Mültecilerin yüzde 80'ini ise kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Bu nedenle onlara yönelik özel çalışmalara ihtiyaç var” diye konuştu.

Aksoy, kayıp neslin oluşmaması ve yasal olmayan terör örgütlerine karşı gençlerin, çocukların korunması, eğitime kazandırılması; sağlık konusunda ve belediye hizmetlerinden yararlanma imkânı gibi çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Abdullah Aksoy, Türkçe Dil Eğitimi ve Meslek Eğitim Kursları da açtıklarını ifade ederek, “Özellikle sanatsal faaliyetlerde el becerilerinde başarılı olan kadınların çalışmasıyla hem geçimlerini sağlıyor hem de güzel ve başarılı eserler ortaya çıkarıyorlar. Birleşmiş Milletlerin birçok birimiyle de sahada proje yürütüyoruz. Böylece hem kapasitemizin arttırılması, hem de tecrübe paylaşımı ve kurslarımızın tefrişatı, malzeme desteği konusunda bize katkı sağlanıyor” açıklamasını yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

Doğu Guta’da sivillere saldırı: 37 ölü

2018-03-23 04:22 - Dünya

Antep fıstığı erken çiçek açtı

2018-03-25 09:32 - Yaşam

Eskort sitesi operasyonu: 41 gözaltı

2018-03-27 03:29 - Mobil

“Her kurum farklı istiyor”

2018-03-21 11:26 - Özel Haber

Fıstık ağaçlarında tomurcuk tırtılı paniği

2018-03-27 07:09 - Yaşam

Taksi durağındaki cinayette baba oğul tutuklandı

2018-03-23 11:54 - Mobil

KONUKOĞLU AİLESİNİN VERGİ GURURU

2018-03-23 02:45 - Yaşam

Badem Çağlası erken yetişti

2018-03-25 09:28 - Yaşam

KALENİN SİLUETİ TEHLİKE ALTINDA MI?

2018-03-27 10:21 - Özel Haber

U16 Salon Hokey Türkiye Şampiyonası sona erdi

2018-03-26 02:43 - Spor

İlgili Haberler

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber