?>

Sığınmacılar da dileniyor!

Özel Haber - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin kent genelinde dilencilere yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamındaçok sayıda dilenci yakaladı. Dilenciler hakkında işlem yapıldı. Dilenciler arasında yabancı uyruklularında bulunduğu açıklandı.

10 AYRI EKİP HALİNDE ÇALIŞIYORLARDilencilerin, insanların duygularını sömürdüğünü belirten vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Dilencilerden bazılarının zorla para almaya çalıştığını kaydeden vatandaşlar, polis ve zabıta ekiplerince yapılan denetimlerin yeterli olmasına rağmen artırılması gerektiği görüşünde birleşiyorlar. Durumdan şikayetçi olan Gaziantepliler, “Her köşe başında birileri elini açıp para istiyor. Adım başı dilenci oldu. Para vermek istemeyince ya da duymazdan gelince de küfrediyorlar. Çocuk dilenciler ise, para vermeniz için ısrar ediyor ve peşimizi bırakmıyor” diye konuştular. Gelen bu şikayetler üzerine çalışmalarını artıran Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri çok sayıda dilenci hakkında yasal işlem yapt.

GENELDE ÇOCUKLARI KULLANIYORLARDilencilerin en fazla görüldüğü yerlerin başında Gaziler Caddesi geliyor. Gün içinde on binlerce insanın geçtiği bu bölgelerde be Atatürk Bulvarı üzerindeki iş merkezlerinin önü, üst geçitler, bina girişleri ve Balıklı Parkı dilenciler tarafından mesken tutuluyor. Her gün belli noktalarda konuşlanan dilenciler, en çok sabah ve akşam saatlerinde görülüyor. Yaşları 3 ila 10 arasında değişen çocuklar avuç açarken, yaşlılar da önlerine mendil açarak dileniyor. Bazı dilencilerin ise para isterken, 4-5 yaşlarındaki çocukları kullandığı görülüyor.

SAKATLIK VE HASTALIKLAR KULLANILIYORPolis ve zabıtalara yakalanmak istemeyen dilencilerin, gün içinde sürekli yer değiştirmesi de dikkat çekiyor. ‘Eşim öldü’, ‘okul harçlığı’, ‘Gaziantep’i bilmiyorum’ gibi bahaneler uyduran dilencilerden bazıları da para almak için sağlık sorunlarını ve fiziki engellerini kullanıyor. Kimisi olmayan bacağını ya da kolunu ön plana çıkarırken, kimisi de kucağındaki bebeği öne sürüyor. Yoldan geçenlerin önünü çevirip dilenenler kadar, trafik ışıklarına konuşlanan fırsatçılar araçların camını silerek, zorla para istiyor. Dilencilerle ilgili denetimler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığında şu açıklamalarda bulunuldu;“Çalışmalarımızı ‘yerli’ ve ‘Suriyeli’ dilenciler diye iki ayrı kategoride sürdürüyoruz. Suriyeli dilenciler konusunda AFAD ve Emniyet Yabancılar Şubesi ile koordineli çalışıyoruz. En büyük problem ışıklarda duran dilenciler. Onlarla ilgili olarak da emniyet ile birlikte kavşaklarda denetim yapıyoruz. Yerli dilencilerle ilgili de 3 tane araçlı dilenci ekibimiz var. Kabahatlar Kanunu’nda ‘Dilenciler, dilenmekten men edilir’ diyor. İlçe zabıta ekiplerimizle koordineli olarak bu dilencileri yakalıyoruz ama sosyal sığınmaları olmadığı için akşam bırakıyoruz. Ertesi gün yeniden dileniyorlar. Yerli dilenciler konu daha toplumsal bir konu."

Haftanın Öne Çıkanları

Dört araç birbirine girdi

2021-11-09 06:47 - Mobil

Üniversiteli gençlerden küçük öğrencilere büyük sürpriz

2021-11-09 06:52 - Gündem

Şencan ifadeye çağırıldı

2021-11-04 07:39 - Özel Haber

Yurttaki öğrencilerin internet sıkıntısı çözüldü

2021-11-09 06:50 - Mobil

Jandarma hırsızlara göz açtırmıyor

2021-11-03 06:38 - Asayiş

Toprağa gömülü bulundu

2021-11-09 06:53 - Asayiş

TEKE diken üzerinde!

2021-11-02 10:04 - Özel Haber

Yenilik Partisi teşkilatlanıyor

2021-11-02 09:43 - Özel Haber

"TAHMAZOĞLU GÖZDAĞI VERİYOR"

2021-11-08 08:44 - Özel Haber

OTOBÜS sahipleri zarar ediyor!

2021-11-05 11:23 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sabiha Gül: “Yeni Dönemde Türkiye ve Kıbrıs’ta Projelerle Var Olacağız”

10:51 - Özel Haber

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem