?>

Şehitler gözyaşlarıyla anıldı

Yaşam - 10 yıl önce

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101’inci yıl dönümü Gaziantep’te düzenlenen törenle kutlandı. Şehitlikte yapılan törende şehit mezarlarının üzeri ise Türk bayrakları örtüldü.

Zaferin 101. yıl kutlamaları için Gaziantep Asri Mezarlık'ta bulunan Şehitlikte resmi tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, milletvekilleri, belediye başkanları, emniyet ve askeri erkan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile şehit yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, şehitlik defterine duygu ve düşüncülerini yazdı. Vali Yerlikaya’nın yazısını askeri personel okudu. Vali Yerlikaya, şehitlere minnet duygularını dile getirdi. Daha sonra İl Müftüsü Ahmet Çelik şehitler için dua okudu. Protokol üyeleri ve Vali Yerlikaya, duanın ardından şehitliği gezerek şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Yerlikaya, şehitlerin mezarına karanfil bırakırken şehitlerin anne ve babalarının ellerini öperek şükran duygularını iletti. Gaziantep Asri Mezarlık'ta bulunan şehitlikteki programın ardından Yeşilkent Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe geçildi. Şehitlikte asker ve polislerin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.

ŞEHİTLERİN ÜZERİ TÜRK BAYRAĞIYLA ÖRTÜLDÜ

Kurtuluş Savaşı'nda bölge insanın gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle TBMM tarafından Gazi unvanının verildiği Antep'teki törenlere askeri personelin yanı sıra şehit yakınları da büyük ilgi gösterdi. Acıları tazelenen şehit yakınları ve çocukları şehit mezarlarında, gözyaşları arasında dua etti. Öte yandan şehitlikte bulunan tüm şehit mezarlarının üzerine dev Türk bayrakları örtüldü.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te bomba alarmı

2016-03-15 07:53 - Mobil

Geleceğin tasarımcıları

2016-03-15 14:05 - Manşet

CHP’liler Ak Parti’ye koşuyor

2016-03-17 14:47 - Mobil

Gaziantep Yemekleri damga vurdu

2016-03-11 11:14 - Ekonomi

Sahtekarlığın bu kadarı!

2016-03-17 08:45 - Mobil

Tacizciye rekor ceza

2016-03-16 11:15 - Mobil

"Tedbir alınmalı"

2016-03-15 07:11 - Dünya

Alman konsolosluğu önünde 27 plakalı araç paniği

2016-03-17 12:09 - Asayiş

Nereden nereye!

2016-03-14 05:34 - Manşet

Kimsesizler mezarlığına gömüldü

2016-03-16 09:56 - Asayiş

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber