?>

Şehitkamil’de karantina altındaki vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor

Özel Haber - 5 yıl önce

İçişleri Bakanlığı tarafından Kovid-19 tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de hayata geçirilen İl Salgın Denetim Merkezi uygulaması Gaziantep’te devam ediyor. Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı öncülüğünde aralıksız şekilde süren çalışmalar kapsamında karantina altında bulunan vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderildiği dile getirildi.

KARANTİNA ALTINDA Kİ VATANDAŞLAR KONTROL ALTINDA

Koronavirüs tanısı konulan ve evlerinde izole edilen vatandaşların tüm ihtiyaçları Şehitkamil Kaymakamlığına bağlı ekipler ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ekipleri tarafından anında karşılanıyor. Karantina altında evlerinde kalan binlerce vatandaşın sorunlarıyla yakından ilgilenen Şehitkamil Kaymakamlığı ekipleri evlere sıcak yemek başta olmak üzere gıda paketi ile diğer ihtiyaçları düzenli olarak vermeye devam ediyor.

VATANDAŞLAR NASIL ULAŞACAK?

Şehitkamil Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Denetim planlamasını ve koordinasyonunu sağlamak, ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikâyetleri denetim ekipleri aracılığıyla sonuçlandırmakla görevli il/ilçe salgın denetim merkezleri 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek. Vatandaşlar, karşılaştıkları Kovid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik/kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebilecek. İl/İlçe salgın denetim merkezleri, 112, 155, 156 veya HES uygulaması üzerinden kendisine ulaşan ihbar ve şikâyetleri konusuna göre daha önceden kurulmuş olan ilgili iş yeri denetim ekibi veya mahalle denetim ekibine ulaştıracak, bu ekipler, ihbar veya şikâyete konu olayla ilgili yerinde incelemelerde bulunacak ve aykırılık tespiti durumunda da gerekli idari veya adli iş ve işlemler uygulamaya konulacak” denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

KONUKOĞLU ile ERDEMOĞLU aileleri ilk 100’de

2020-12-01 10:29 - Özel Haber

Bu akşam başlıyor! Hafta sonu sadece bunlara izin var...

2020-12-04 03:42 - Türkiye

Kamuda çalışanlardan sonra bir mesai kararı daha!

2020-12-02 03:47 - Türkiye

İhracat seferberliğine GAİB’ten tam destek

2020-12-05 11:16 - Ekonomi

GAZİANTEP’İN İHRACAT BAŞARISI

2020-12-02 09:25 - Ekonomi

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

2020-12-01 06:34 - Mobil

KADIN MUHTARLARA PLAKET

2020-12-04 09:53 - Mobil

CHP GAZİANTEP’TE CADI KAZANI GİBİ!

2020-12-02 10:28 - Özel Haber

SUCU ne demek istedi?

2020-12-06 10:48 - Özel Haber

Huzur operasyonu: 110 kişiye işlem

2020-12-03 06:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Elektrikten Sonra Şimdi de Su! TEDAŞ’tan İkinci Mağduriyet

15:38 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel