?>

Şahinbey'de sertifika töreni

Şahinbey Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarında eğitimlerini tamamlayıp...

Yaşam - 9 yıl önce

Şahinbey Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarında eğitimlerini tamamlayıp mezun olan 205 kursiyer için sertifika töreni düzenledi.

Eğitime büyük önem veren ve 86 sosyal tesisinde, 7’den 70’e herkese eğitim imkânı sunan Şahinbey Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarında Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayar Bakım Onarım, Web Tasarım ve Kuaförlük programlarından mezun olan 205 kursiyere sertifikalarını verdi.Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

396.624 KURSİYER EĞİTİM ALDI

Şahinbey Belediyesi’nin İŞKUR ile müşterek düzenlediği Meslek Edindirme Kursu’ndan bu güne kadar 86 Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesiste 70 ayrı branşta 396.624 kursiyer eğitim aldı. Hem meslek öğrenip hem günlük 20 TL alan kursiyerlere İŞKUR tarafından bugüne kadar 3.404.559,12 TL ödendi. Ayrıca Şahinbey Belediyesi’nin Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesislerinde 16.699 öğrenciye TEOG, YGS ve LYS kursları verildi.

EĞİTİMDE BAŞARIYI DESTEKLİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak eğitime önem verdiklerini belirterek, “Meslek edindirme kurslarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu güne kadar Meslek Edindirme kurslarımızdan 25.666 kursiyerimiz faydalanmış. Buradaki amacımız kursiyerlerimizin her birinin koluna altın bilezik takmak için çalışıyoruz. Bunun içinde İŞKUR ve Halk Eğitim gibi kurumlarla iş birliği içerisindeyiz. Bilgisayar Bakım Onarım Kursuna devam eden kursiyerlerimize 1.180 TL, Bilgisayar Destekli Muhasebe 1.020 TL, Hasta Kabul Kursu 940 TL ve web  Tasarım kursuna gelen kursiyerlere 640 TL ücret ödendi. Bu güne kadar kursiyerlerimize 3.404.559,12 TL ücret ödenmiş. Bu konuda İŞKUR’a da hükümetimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE ÖNEMLİ AŞAMALAR KAT ETTİK

İŞKUR Müdürü Şıraç Ekin, İstihdam seferberliğinde şehir olarak iyi bir noktada olduklarını belirterek, “İŞKUR olarak, Şahinbey Belediyesi’ne yapmış olduğu Mesleki eğitim kurslarından dolayı ve sizlerin de bu kurslar sonrasında almış olduğu sertifikadan dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın başlattığı Bakanımızın da desteklediği bir istihdam seferberliğimiz var. Gaziantep’te de Valimiz Ali Yerlikaya’nın önderliğinde bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bizlerde artık sanayi bölgelerine yönelik iş yönlendirmelerimizi yapıyoruz.  Sizlerin de bu konuda talepleri olursa bu konuda sizlere yardımcı oluruz. İstihdam seferberliği için şu aralar çok iyi bir noktada olduğumuzu söyleye bilirim. Ben sizlere bu kursta eğitim veren hocalarınızı sizlere bu imkânı sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum”

Haftanın Öne Çıkanları

Yılan hikayesine döndü

2017-03-22 11:40 - Güncel

Gaziantep'te yaşanan feci kaza kameralara yansıdı

2017-03-26 07:15 - Güncel

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

2017-03-23 12:44 - Güncel

Yemeni ustaları yetişecek

2017-03-19 10:52 - Mobil

Bülent Uygun: "Katar’a dönmeyi düşünüyorum"

2017-03-20 09:04 - Spor

İşyerleri yıkılınca seyyara düştü

2017-03-19 10:37 - Mobil

Gaziantep'teki 8 bin 500 Kobiye faizsiz kredi müjdesi

2017-03-20 12:27 - Ekonomi

Parkomatta ‘VIP’ uygulama

2017-03-23 12:14 - Güncel

Gül Özkaplan Halı’da işçilerle buluştu

2017-03-23 09:59 - Gündem

Cami tuvaletinde altın vuruş

2017-03-24 10:37 - Güncel

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber