?>

Şahin gazetecilerle buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile düzenlenen programda gazetecilerle bir araya geldi.

Özel Haber - 3 yıl önce

 Medya sektörünün sorunlarının konuşulduğu programda Şahin basında yenilenme ve birlik mesajı verirken, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin 8 yılda yaptığı altyapı yatırımları, Düzbağ İçme Suyu Projesi ve tesisleşme çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

MEDYANIN SORUNLARI KONUŞULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile kahvaltı programı düzenlendi. Medya sektörünün sorunlarının konuşulduğu programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirde yaşayan dul, yetim, 65 yaş üstü ve sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yeni bir uygulamaya gidildiğinin müjdeleyerek kullandıkları içme suyunda 0-12 metreküp olan birinci kademede mesken tarifelerinin yüzde 50'sinin Büyükşehir Belediyesince karşılanacağını belirtti.

"SEKTÖRÜN CİDDİ SORUNLARI VAR"

"Hakikaten medya sektörü çok önemli. Sektörün çok ciddi sorunları var. Sektörün sağlıklı büyümesi lazım. Sektörle ilgili gidilecek çok yol var. Sizin sorununuz bizim sorunumuz. Sizin sevinciniz bizim sevincimiz, sizin kaderiniz bizim kaderimiz çünkü biz aynı gemideyiz. Özellikle vesayet dönemlerinin en zirve dönemlerinde en ağır bedellerini bizler ödedik. O yüzden biz ikiz kardeşiz diyorum. Zaman, mekan tanımayan zor bir iş. Herkes çalışan gazeteci olamaz. En zor mesleklerden biri ve çok büyük mücadeleler veriyorsunuz. Alın teriyle, işinin hakkını vererek çalışan herkesten razıyız. O yüzden siz bizim için çok kıymetlisiniz. Biz hepimiz kardeşiz, aynı gemideyiz. Bizim bu şehre dair hayallerimiz var" dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA YÜZDE 50 SU İNDİRİMİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, verdiği müjde ile şehirde yaşayan dul, yetim, 65 yaş üstü ve sosyal yardımdan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşların kullandıkları içme suyunun birinci kademe mesken tarifelerinde yüzde 50'sinin Büyükşehir Belediye tarafından verileceğini açıkladı. Konu hakkında yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak zor bir karar aldıklarını belirten Şahin, "Çevremizde herkesin yetim, yoksul, yaşlı, mağdur gruplar için sabit gelir çok önemli. Bu nedenle bizim giderleri azaltarak gelirleri artışa geçirmemiz lazım. Geçtiğimiz günlerde inşaat sektörünün temsilcileriyle de bir araya geldik. Belediye olarak üzerimize düşen indirimi onlar için de gerçekleştirmiş elimizden gelen desteğin sözünü vermiştik. Gaziantep'te en zor durumda olan vatandaşları büyükşehir olarak fonlama kararı aldık. Bu bahsettiğim ihtiyaçlı vatandaşlar için yüzde 50 suda indirime gidiyoruz. Herkesin suya zam yaptığı bir dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek eli uzatıyoruz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

‘AYKILIÇ MARKASI’ BİZE AİLEMİZDEN EMANET’

2022-01-04 09:55 - Özel Haber

Doktora mermerli saldırı

2022-01-07 09:33 - Mobil

Gaziantep FK'da 5 pozitif vaka

2022-01-08 14:43 - Mobil

Kamu hastanesinde yaşanan hırsızlık olayları pes dedirtti

2022-01-07 10:50 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan sahada beyimiz MEVKİ-MAKAMda!

2022-01-03 13:04 - Özel Haber

Kalpazanlara operasyon: 2 şüpheli yakalandı

2022-01-07 06:29 - Asayiş

3 aracı kundaklayan şahıs yakalandı

2022-01-08 14:14 - Asayiş

REZİDANSLARA KİLİT VURULDU!

2022-01-04 09:44 - Özel Haber

Suriye sınırında hendekler kazılıyor

2022-01-04 09:25 - Mobil

ŞAHİN’DEN YÜZDE 50 SU İNDİRİMİ!

2022-01-10 07:59 - Mobil

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber