?>

Riskli hasta taşıyan ambulanslar dezenfekte ediliyor

Yaşam - 6 yıl önce

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan Korona virüsüne karşı her geçen gün tedbirler artıyor. Virüse karşı alınan tedbirler kapsamında Gaziantep’te riskli hasta taşıyan ambulanslar dezenfekte ediliyor.

Hasta naklinden sonra dezenfektenin yapılacağı firmaya gelen ambulanslar burada işin uzmanları tarafından özel kıyafetler giyilerek dezenfeksiyon işlemi yapılıyor. Yapılan dezenfekte işlemlerini anlatan İşletme Müdürü Ali Alkan, salgından öncede ambulanslara bu işlemler yaptıklarını söyledi. 112 ve özel hastanelere ait ambulansların dezenfeksiyonunu korona virüsünden öncede ve sonrasında yaptıklarını anlatarak, risk grubu hastaları sevk eden ambulanslar firmamıza gelip dezenfeksiyon işlemleri için beklemektedirler” dedi.

Özel kıyafetlerini giyen işin uzmanı tarafından dezenfektenin yapıldığını belirten Alkan, “İşlem başlamadan önce araçların arka kısmındaki tüm bölmeler tek tek açılır, havalanma sistemleri aktif hale getirilerek klima kanallarındaki olası mikro organizmaların öldürücü dezenfeksiyon araçlara uygulanır. Bu dezenfeksiyon biyosidal özellikli olup hidrojen peroksit ve gümüş iyonize içeren bir maddedir. İşlem 15 dakika boyunca aracın içerisine gaz basarak gerçekleştirilir akabinde araç 20 dakika boyunca kapalı olarak bekletilir ve daha sonra havalandırma işlemleri gerçekleştirilir” ifadelerini kullandı.

Dezenfekte edilen ambulans sayısının arttığını da anlatan Alkan, "Günde bir ambulansın yeri geldiğinde 3-4 defa kadar dezenfekte edilmesi gerekebiliyor çünkü bu salgının derecesini kimse tam olarak kestiremiyor ve belirtileri taşıyan her hastadan sonra yapmak zorundayız” diye konuştu.

Özel kıyafetleri ekipler tarafından ambulansın içerisinde bulunan makine, teçhizat, donanım ve ekipmanlar ilaçlanarak, kapıları kapatılarak yaklaşık 40 dakika bekletiliyor. Bekleme süresinin ardından havalandırılan ambulansın içi tamamen hijyen hale getiriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 43 öğrenci ve öğretmen hastaneye kaldırıldı

2020-03-13 06:32 - Güncel

Gaziantep FK üzdü

2020-03-15 08:16 - Güncel

Ölümcül virüse karşı referans hastane açıklandı

2020-03-13 09:54 - Güncel

Marius Sumudica'nın koronavirüs değerlendirmesi: "TEK KORKUM..."

2020-03-11 10:43 - Güncel

Bu haber Türkiye’yi "Mutlu" edecek

2020-03-17 06:02 - Yaşam

Kongre tarihleri belirleniyor

2020-03-11 10:55 - Özel Haber

Korona virüsüne karşı en yetkili isim konuştu; “Gaziantep’te vaka yok”

2020-03-12 10:08 - Güncel

Banka önlerinde uzun kuyruklar

2020-03-16 07:39 - Özel Haber

Kaçak alkol operasyonu

2020-03-11 08:54 - Asayiş

2 metrelik boruda bol fıstıklı kadayıf

2020-03-11 06:02 - Yaşam

İlgili Haberler

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Şölen Kurban Bayramı İlanı

15:22 - Yaşam

Acarsan Holding Halit Acar Bayram İlanı

15:04 - Yaşam

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler'den Bayram İlanı

14:53 - Yaşam

Türkiye’de Vatandaşın Güvenlik Endişesi Büyüyor

00:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam