?>

Ressam Türe Sanko'lu öğrencilerle buluştu

Gündem - 4 yıl önce

SANKO Okulları öğrencileri ile buluşan Akademisyen Ressam Doç. Dr. Ahmet Türe, sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenen bireylerin yaşamın her alanında başarı elde edebileceğini söyledi.

Doç. Dr. Ahmet Türe, SANKO Okulları öğrencileriyle buluşarak hem tecrübe paylaşımında bulundu hem de atölyede resim uygulaması yaptı.

Resim sanatının görme olayı olduğunu belirten Doç. Dr. Türe, “Evrende her şey dairesel ama ne tezattır ki bütün dengeler dikey ve yataylarla sağlanmaktadır. Çalışmalarımda doğayı resmediyorum. Doğa mükemmel ne eksik ne de fazla var. Her şey bir denge içerisinde. Böyle bir dengeye sahip olan evrende en çok etkilendiğim şey doğadır” dedi.

Görmek ile bakmak arasından büyük fark olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Türe, “Resimlerimde doğadan gözlemlerimi soyutluyorum. Deniz kenarında doğup büyüdüm. Baba- dede mesleğim balıkçılık olduğu için eserlerimde tekne ve balıkçılar her zaman bir değer olarak ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.

 

BAŞARININ YOLU YAPTIĞINIZ İŞİ SEVMEKTEN GEÇİYOR

“Heyecan olmazsa olmaz. Yaptığınız iş sizde mutlaka heyecan uyandırmalı” diyen Doç. Dr. Türe, öğrencilere şu önerilerde bulundu.

“Başarılı olmak için çok çalışın ve okuyup araştırın. Büyüklerinizin ve öğretmenlerinizin tecrübelerinden mutlaka yararlanın. Başarının yolu iyi insan olmaktan ve yaptığınız işi çok sevmekten geçiyor. Eğer yaptığınız işi severseniz hem çevrenize hem de yaşadığınız topluma daha fazla katkı sunarsınız.”

Gaziantep’e yıllar sonra yeniden gelme imkanı bulduğunu anlatan Doç. Dr. Türe, “Gaziantep tarihi ve kültürel zenginliği olan özel bir şehir. Burada bulunmaktan ve SANKO Okulları öğrencileri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Misafirperverliklerinden dolayı SANKO Ailesi’ne teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

SANKO Okulları Sanat Bölüm Başkanı Hatice Kanevetçi ise Doç. Dr. Türe’nin öğrencileri ile buluşmasının onlara sanatsal bir bakış açısı kazandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

“Resimde denge ve görsel biçimleme kavramları üzerine keyifli bir sohbet oldu. Ahmet Hocamızın atölye ortamında öğrencilerle sohbet ederek tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı çalışma, okulumuz öğrencilerinde kişisel sergi ve kendi tarzlarını oluşturmalarında yol göstericisi oldu. Öğrencilerimize zaman ayırıp tecrübe paylaşımında bulunan Hocamıza teşekkür ederiz.”

Doç. Dr. Türe’nin atölye çalışması ve tecrübe paylaşımı programına SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Tanyeri de katıldı.

 

AHMET TÜRE

1971 yılında Trabzon'da doğan Doç. Dr. Ahmet Türe, 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu.

1997 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'ne Araştırma Görevlisi olarak atanan Doç. Dr. Türe, 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisansını tamamladı. Doç. Dr. Türe, 2014 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde Sanatta Yeterlilik Programını bitirdi.

2015- 2022 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Üyeliği yapan Doç. Dr. Türe, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Haftanın Öne Çıkanları

Seçkin Koleji'nden bir derece daha

2022-10-17 07:29 - Spor

DEPREME HAZIRLIKLI MIYIZ?

2022-10-23 10:43 - Özel Haber

İYİ Parti'de Osman Çam Milletvekili adaylığını açıkladı

2022-10-21 11:06 - Özel Haber

Dr. Orhan sevenlerini üzdü

2022-10-20 05:52 - Mobil

Sanayi Odası'nda yönetimler belli oluyor

2022-10-19 11:24 - Mobil

GSO'da işlem tamam

2022-10-20 09:37 - Mobil

DENETİMSİZ KENT GAZİANTEP!

2022-10-17 11:23 - Özel Haber

BÜYÜKŞEHİR’DEN GFK TARAFTARLARINA HEDİYE

2022-10-18 07:25 - Mobil

TOG Bazar Gaziantep'te kapılarını açtı

2022-10-19 08:32 - Gündem

Uyuşturucu kullanımı karşısında Yılmazkaya isyan etti

2022-10-17 10:01 - Mobil

İlgili Haberler

Vicdanın "Uçuş Modu" :Hız Tutkusu/Haz Çukuru  

07:40 - Gündem

Kadooğlu'nun Yeni Görevi Bölge İhracatına Güç Katacak

17:12 - Gündem

Gaziantep'in Yeni Konut Modelinde Mehmet Haz İmzası

10:17 - Gündem

Gaziantep’te 590 Bin TL’ye Bahçeli Ev Dönemi Başlıyor

10:06 - Gündem

AK Parti’ye Bir Katılım Dalgası Daha

18:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Finansal Nihilizm: Umudunu Kaybeden Gençlik, Ekonominin En Büyük Riskidir

13:15 - Ekonomi

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam