?>

Referandum çalışmalarını tüm hızı ile sürüyor

Referandum çalışmalarını tüm hızı ile sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu...

Gündem - 8 yıl önce

Referandum çalışmalarını tüm hızı ile sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, neden EVET denilmesi gerektiğini Mavi Çarşı Esnafına anlattı.

16 Nisan’da ülkenin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanı Hükumet Sistemi ve yeni anayasa için Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt ile birlikte Mavi Çarşı esnafını ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek değişiklikleri anlattı.

HALK SEÇECEK

Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde, Meclis’in Cumhurbaşkanı’nı, Cumhurbaşkanında, Meclisi denetleyen sigorta görevi gördüğünü, ikisinden birisinin kötü niyetli çıkması durumun da iki mekanizmanın da sandığı yeniden halkın önüne getireceğini ifade etti.

DONANIMLI VE BİLGİLİ KİŞİLER SEÇİLECEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise seçilecek kişinin hem kendi partisinden hem de halkın en az %51’inin onayının alması gerektiğini, bu süzgeçten geçecek kişinin birçok özelliğe sahip olması gerektiğini belirterek, “Şimdiki seçim sisteminde %36 oy alan Başbakan olabiliyor. Ancak, yeni sistemde bir kişinin başa geçe bilmesi için %50’nin üzerine çıkması gerekiyor. Yani seçilmek eskisinden daha zor olacak. Bu nedenle Bir başkanın birçok özellikleri ve donanımlara haiz olması gerekiyor” dedi.

Av. Hakan Kurt, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birleştirici bir değer olduğu ve halkın büyük çoğunluğunun oyunu alan bir lider olduğuna dikkati çekti.

Haftanın Öne Çıkanları

Yılan hikayesine döndü

2017-03-22 11:40 - Güncel

Gaziantep'te yaşanan feci kaza kameralara yansıdı

2017-03-26 07:15 - Güncel

Gaziantep'te çıkan yangında faciadan dönüldü

2017-03-28 08:04 - Video Haber

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

2017-03-23 12:44 - Güncel

Yıkımla birlikte rahatlama olacak

2017-03-28 12:00 - Mobil

Mimardan ‘Hayır’a suç duyurusu

2017-03-26 08:51 - Gündem

Gaziantep Lisesi şampiyon oldu

2017-03-28 09:03 - Spor

Parkomatta ‘VIP’ uygulama

2017-03-23 12:14 - Güncel

Gül Özkaplan Halı’da işçilerle buluştu

2017-03-23 09:59 - Gündem

Cami tuvaletinde altın vuruş

2017-03-24 10:37 - Güncel

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber