?>

Pasifik Eurasia Uzakdoğu’ya girmeyi hedefliyor

Ekonomi - 4 yıl önce

Çin’den Avrupa’ya ilk blok tren taşımasını gerçekleştirdikleri Kasım 2019’dan bu yana önemli başarılara imza attıklarını belirten Pasifik Eurasia Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “5 yıl içinde de parkurumuza Uzakdoğu ülkelerini de dahil ederek Asya’nın en doğusu ile Avrupa’nın en batısını Türkiye merkezli bir lojistik platform üzerinden birbirine bağlamayı planlıyoruz” dedi.

Uzak Asya’dan Batı Avrupa’ya Demir İpekyolu hayalinin gerçekleşmesi için 2019 yılından bu yana ülkeler arası önemli anlaşmalara ve taşımalara imza atan Pasifik Eurasia Lojistik, 2021 yılını 200 milyon TL ciro ile kapatmayı, 5 yıl içinde de faaliyet gösterdiği parkurlara Uzakdoğu ülkelerini eklemeyi hedefliyor. Pasifik Eurasia Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Çin’den Avrupa’ya ilk blok tren taşımasını gerçekleştirdikleri Kasım 2019’dan bu yana önemli başarılara imza attıklarını belirterek, “2021 yılı ciromuzu 200 milyon TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl 500 milyon ve 2023 itibariyle de milyarlık ciroları yakalayacağımızı düşünüyoruz. 5 yıl içinde de parkurumuza Uzakdoğu ülkelerini de dahil ederek Asya’nın en doğusu ile Avrupa’nın en batısını Türkiye merkezli bir lojistik platform üzerinden birbirine bağlamayı planlıyoruz” dedi.

Demiryolu taşımacılığı alanında büyük bir potansiyel gördüklerini anlatan Fatih Erdoğan, Avrupa’dan Çin’e kadar uzanan, hem ticari hem de tarihi kültürel önemi ortada olan İpek Yolu’nun demiryolu ağları kullanılarak canlandırılması için öncelikle TCDD Taşımacılık ile bir anlaşma imzaladıklarını hatırlattı. BTK hattı üzerinde 2019 yılında operatörlük yapmaya başladıklarını ifade eden Fatih Erdoğan, “Bugüne kadar Asya tarafında Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Çin; Avrupa tarafında ise Avusturya demiryolları ile anlaşmalar imzalayarak Avrupa’dan Çin’e kadar tüm güzergâh boyunca demiryolu taşıması yapabilir hale geldik. Yine Rusya ile yaptığımız anlaşma sayesinde ise Rusya’yı BTK hattına dahil ederek Rusya’nın devasa kara coğrafyasının her köşesinde yer alan 35 farklı noktaya da taşıma imkânına eriştik. En önemlisi de demiryolu taşıması ile ara nakliyeleri birleştirerek daha önce uygulanmayan kapıdan kapıya teslim modelini ortaya koyarak, müşterilerimizin operasyonel yüklerini büyük ölçüde hafifletmiş olduk” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

DİYET YEMEĞİNDEN FAZLASI İÇİN DİYETPARK

2021-06-14 07:20 - Özel Haber

Acar ailesinin acı günü

2021-06-15 10:29 - Mobil

MİT Başkanı Fidan Gaziantep’e geldi

2021-06-13 09:49 - Özel Haber

Gaziantep'te vahşi cinayet

2021-06-12 10:02 - Asayiş

Decathlon SANKO Park'ta açıldı

2021-06-16 08:15 - Gündem

IRAK'A ACARSAN DAMGASI

2021-06-13 10:09 - Mobil

ZEUGMA- RUMKALE HATTI İÇİN ÖNEMLİ ZİYARET

2021-06-14 06:14 - Mobil

Milletvekili Kirazoğlu’nun abisi vefat etti

2021-06-10 06:19 - Mobil

KKTC Başbakanı Saner Gaziantepli heyeti kabul etti

2021-06-11 07:15 - Özel Haber

Yasadışı bahis operasyonu

2021-06-16 09:06 - Asayiş

İlgili Haberler

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

14:35 - Ekonomi

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

13:07 - Ekonomi

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem