?>

Pandemi sonrası Gaziantep mutfağı ile ağızların tadı geri gelecek

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, korona virüs pandemisinin en başından bu yana hazırlıklarını sürdürdüğü Gaziantep gastronomi kültürünü pandemi sonrasına hazırlama çalışmalarını bir kampanya ile ulusal ve uluslararası alana taşıyor.

“Ağzımızın Tadı Geri Geldi” adı verilen kampanya kapsamında hizmet sektöründe yürütülen hijyen eğitimleri ve sertifikalandırma çalışmaları kamuoyuna anlatılacak. Kampanya ile gastronominin başkenti Gaziantep’in “Sağlıklı Lezzetin Başkenti” olduğunun duyurulması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla 1 Haziran’dan itibaren kademeli normalleşme dönemine girilirken; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği iş birliğinde başlatılan “Ağzımızın Tadı Geri Geldi” Kampanyası ile Gazi şehir misafirlerine hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Fıstık Gibi” hijyen eğitimleri ile restoran ve işletmelere yönelik sertifikalandırma çalışmaları yapıldı. Yemek sektöründe bulunan bütün işletmelere eğitimler verildi. Yeni kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı. Ağzımızın Tadı Geri Geldi Kampanyası ile UNESCO’nun gastronomi alanında Fark Oluşturan Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan gastronominin başkenti Gaziantep’te yerel lezzetlerin huzur ve güven ortamında vatandaşla buluşturulması ve sosyal hayatın kaldığı yerden titizlikle devam edebilmesi hedefleniyor.

İşletmelerin hizmette kusursuz bir ortamı oluşturması için örnek niteliği taşıyacak bir eğitim programı olan Fıstık Gibi Eğitim Programı kapsamında çalışanlara, temiz hava, temiz su, temiz gıda, yeni teknolojinin kullanımı, halk sağlığı uzmanlarınca sık sık dile getirilen; hijyen, sosyal mesafe ile müşteriye yönelik tutum ve davranış konularında uzman eğitmenler tarafından eğitim verildi. Sertifika sahiplerinin Büyükşehir Zabıta Ekipleri aracılığıyla sürekli denetim halinde olduğu süreçte şehre gelen misafirlerin sağlığı ve güveni öncelikli olarak gözetiliyor.

“UNESCO tescilli mutfağı ile lezzetin başkenti Gaziantep bundan böyle en sağlıklı lezzetin de başkenti”

Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “UNESCO tescilli mutfağı ile lezzetin başkenti Gaziantep bundan böyle en sağlıklı lezzetin de başkenti. Özlediğiniz lezzetleri sağlıklı bir şekilde size sunmak için çalışmalara başladık. Gaziantep’teki tüm restoran ve lokantalarımızdaki çalışanları pandemi sonrasına hazırladık. Daha hijyenik ve sağlıklı bir mutfak için eğitimlerden geçirdik. Kurallara en çok uyan restoranlara ‘Fıstık Gibi’ Sertifikası veriyor sonrasında da denetlemelere devam ediyoruz. Artık ağzımızın tadı geri gelsin. Herkesi Gaziantep’e bekliyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mutluluklarında farkındalık yarattılar

2021-06-06 11:07 - Özel Haber

Gaziantep'te vahşi cinayet

2021-06-12 10:02 - Asayiş

Gaziantep’te silahlı çatışma: 1’i polis 5 yaralı

2021-06-06 15:56 - Asayiş

Gaziantep'te ilk mezat salonu açıldı

2021-06-07 08:55 - Gündem

Milletvekili Kirazoğlu’nun abisi vefat etti

2021-06-10 06:19 - Mobil

Kilolarca metamfetamin ele geçirildi

2021-06-09 07:05 - Asayiş

BÜYÜKŞEHİR’DEN 3 YENİ PROTOKOL

2021-06-11 09:08 - Mobil

Kurbanlık fiyatlarında artış

2021-06-09 07:44 - Ekonomi

KKTC Başbakanı Saner Gaziantepli heyeti kabul etti

2021-06-11 07:15 - Özel Haber

Kurbanlıkta büyük oyun!..

2021-06-06 09:23 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep’te Ekmek ve Pideye Zam İddiaları Yalanlandı

14:20 - Gündem

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Gaziantep Lokantacılar Odası’nda Katmerci Dönemi Devam Ediyor

20:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

11:40 - Asayiş

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi