?>

OTO TAMİRCİ ESNAFI DENETLENMELİ!

Gaziantep'te oto tamirci esnafının önemli bölümü, kalitesiz hizmetin yanında verilen hizmetin karşılığı yüksek ücret alarak tepkilere neden oluyor.

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep'te özellikle Mavikent Oto Sanayi Bölgesinde yer alan esnafların önemli bölümü hizmet ücreti olarak yüksek rakamlara iş yapıyor. Araç sahiplerinin üst üste şikayetleri ile gündeme gelen tamirci esnaflarından bazılarının ise verilen hizmet karşılığı tüketiciye fatura ibraz etmediği iddia ediliyor.

ESNAF NEDEN BÖYLE YAPIYOR!

Bozulan araçlarda parça değişiminden tamir ücretine kadar çok sayıda şikayetin geldiği Mavikent Oto Sanayi Bölgesi'nde fiyat istikrarının olmaması da tepkilere neden oluyor. Bazı esnafların tamir ücreti olarak yüksek rakamlar talep etmesi karşısında vatandaşlar perişan oluyor. Sadece Mavikent Oto Sanayi Bölgesi değil diğer sanayi alanlarında da durumun benzer şekilde olduğu ifade ediliyor.

MESLEK ODASI DENETİM YAPMIYOR MU?

Oto Makine Sanatkarları Odasının oto tamiri konusunda ücret tarifesinin esnaflar tarafından işyerlerine asılmaması da tepkilere neden oluyor. Meslek odasının sanayi alanlarında işyerlerini denetlemesinden kaynaklı olarak esnafın kendi kafasına göre fiyatlandırma yaptığına dikkat çeken araç sürücüleri şu ifadelere yer verdiler;"Aracımız arızalandığında mecbur bir şekilde tamirciye gitmek zorundayız. Tamirci esnafına gittiğimizde parça değişmesi gerekiyorsa anlaşmalı acenteden parça istiyor. 5 liralık bir parça bazen karşımıza 30-40 lira olarak çıkabiliyor. Diğer yandan tamir ücreti 50 liraysa esnaf 150-200 lira para talep ediyor. Oto makine esnafının ciddi bir şekilde denetlenmesi gerekiyor. Yetkililerin denetim noktasında acil olarak harekete geçmesini bekliyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'de 25. haftanın hakemleri açıklandı

2022-02-11 04:58 - Spor

Ünverdi'den destek paketi değerlendirmesi

2022-02-12 17:07 - Ekonomi

Gaziantep'in 27 markası Dubai Gulfood 2022’de

2022-02-09 05:44 - Ekonomi

Çok sayıda suç kaydı bulunan 2 şüpheli tutuklandı

2022-02-09 08:18 - Asayiş

180 litre etil alkol ele geçirildi

2022-02-08 05:54 - Asayiş

Bir araca el yapımı patlayıcı atan şüpheli tutuklandı

2022-02-10 06:12 - Asayiş

2 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

2022-02-09 05:41 - Asayiş

Narkotikten dev şafak operasyonu: 18 gözaltı

2022-02-11 05:01 - Asayiş

PKK/KCK operasyonu: 5 gözaltı

2022-02-08 05:53 - Asayiş

Şahin ve Fadıloğlu Akdoğan'ı ziyaret etti

2022-02-07 12:17 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Gaziantep'te Ezber Bozan Genel Sekreter

12:20 - Özel Haber

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem

ARABANIZ, SAATİNİZ, ÇANTANIZ... PEKİ SİZ KİMSİNİZ?

14:18 - Ekonomi

Kapitalizmin Yeni Düzeni: SERVET TRANSFERİNDEN, PATRON DEVLETE !...

12:22 - Ekonomi

Gaziantep’in Yazılım Gururu Nlksoft 20. Yaşını Görkemli Geceyle Kutladı

12:24 - Teknoloji