?>

OSPAM'dan örnek proje

Yaşam - 9 yıl önce

Ortadoğu Sosyal Projeler ve Araştırmalar Genel Merkezi Derneği’nin (OSPAM) Gençlik Spor Bakanlığı (GSB) ile imzaladığı protokol kapsamında “Gençlere Umut Geleceğe Işık” projesi gerçekleştirilecek.

OSPAM Genel Başkanı Balia Baykal, protokol kapsamında hayata geçirilecek projenin bugüne kadar benzeri rastlanılmamış bir proje olduğunu ifade etti. Projenin örnek olacağını anlatan Baykal, “Derneğimiz (OSPAM)’ın yürütmekte olduğu proje, bugüne değin saha da ilk kez gerçekleşecek olan ve örneği olmayan bir projedir. Proje salt bir eğitim, kurs, gezi projesi değildir. Göç ile Kimi ekmek davası için, kimi terörden, kimi töreden dolayı gelen gençlerin kendilerinin yaşamış olduğu hikayesini yine kendilerinin kurguladığı, senaryolaştırdığı yine kendilerinin çekeceği bir belgesel filmin çekimi de yer almaktadır. Proje ile Gençler, Göçle geldiği kent Gaziantep de sosyal uyum sağlayabildi mi? Sosyal dışlanma aile ve toplumla iletişimlerinde sıkıntı yaşadı mı? Öz güvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadığı topluma aidiyet duygularının gelişmesi, Kişisel ve sosyal gelişimine nasıl bir etki yarattı, Başlıkta sorulara da cevap arayacaktır. Yine proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri de alınarak Göçle gelen gençlerle yaşayan hukuk( töre) konusunda, yaşadığı kentle uyumlu, sosyal dışlanma ile mücadele edilmesi, sosyal uyumun güçlendirilmesi, hızlı göçün gençler üzerinden etkisinin azaltılması üzerinde madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar konusunda bilinçlendirilmesi yine uzmanların vereceği eğitimle sağlanacaktır” dedi.

“SORUNLARINI KENDİLERİ DİLE GETİRECEK”

Gençlerin kendi sorunlarını anlatma fırsatı bulacağını vurgulayan Baykal, “Gençlere Umut Geleceğe Işık” projesiyle, aslında bu sorunu yaşayan ekmek davasıyla doğudan göç eden terörden kaçıp gelen ve töreyi yaşayan gençliğin kendi sorunlarını yaşayan gençlik olarak birinci ağızdan duyurma imkanı bulacak” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

"FETÖ'nün OMURGASI KIRILDI"

2016-03-28 12:56 - Mobil

Termal dürbün ile yakalandılar

2016-03-28 05:25 - Mobil

NTO işbirliklerine devam ediyor

2016-03-27 11:12 - Mobil

Kilis'in nüfus tabelası değişti

2016-03-25 09:03 - Yaşam

MÜHÜRLENDİ!

2016-03-28 03:22 - Manşet

Gaziantep'te yakalanan IŞİD üyeleri ile ilgili korkunç iddia

2016-03-29 03:56 - Dünya

Arabada 3 bin paket kaçak sigara yakalandı

2016-03-23 11:18 - Yaşam

Emine Uslu Cami ibadete açıldı

2016-03-25 11:48 - Yaşam

O cani yakalandı

2016-03-29 04:27 - Mobil

Brüksel havaalanında patlama

2016-03-22 07:20 - Dünya

İlgili Haberler

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

16:12 - Yaşam

Topçuoğlu Ailesinin Acı Kaybı

11:19 - Yaşam

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel