?>

Osmanlı döneminden gelen bir lezzet: Kilis Tava

Yaşam - 9 yıl önce

Osmanlı döneminden günümüze uzanan bir lezzet olan ve dünyaca ünlü Kilis tavasının patentini almak için Kasaplar ve Kebapçılar Odası tarafından çalışmalar son aşamaya gelindi.

Kasaplar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, Kilis Tavasının Osmanlı döneminden gelen bir lezzet olduğunu ifade ederek, Kilis tavasının patentini almak için başlatılan çalışmalarının son aşamaya geldiğini kaydetti. Memiler, "Kilis tavasının patentini kentimize kazandırmak için çalışma başlattık. Çok olumlu ilerleyen patent sürecinde son aşamaya geldik" dedi.

Meşhur Kilis tavasının yapımı hakkında bilgi veren Şevket Meliler, "Kilis Tavası, Kilis yöresinde yetişen İvesi koyun etinin kaburgası ve boşluğundan yapılır. Salça, maydanoz, sıvı yağ ve kuyruk yağı konmaz. Kıyma, soğan ve biberler çekilir. Tuz, karabiber ve toz biber iyice özdeşleşinceye kadar yoğrulur. Kıvamına gelince daha sonra tepsinin içerisine yaz günü patlıcan, kış günü patates konur. Patlıcanlar tuzlu suda iyice sıkılıp tepsinin tabanına dizilir. Son olarak biberler ve domates dilimlenip kenar boşluklara dizilir, fırında 30 dakika kontrollü pişirilir” dedi.

Kilis tavasının pide fırınında pişirildikten sonra evlerden sofraya geldiğini kaydeden Memiler, “Et tüketiminin en fazla olduğu illerin başında gelen Kilis’te, yöresel olarak kasaplarda yapılan Kilis tavası sofraları süslüyor. Türkiye’de nüfus ortalamasına göre en çok etin tüketildiği kent olan Kilis tavası geliyor. Kilis’te, kasaplar tarafından hazırlanan tava pide fırınında pişirildikten sonra sofraya geliyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Brezilya’da cezaevinde isyan: 60 ölü

2017-01-02 15:56 - Dünya

Hindistan’da leopar dehşeti

2017-01-03 11:10 - Dünya

Çin’de huzurevinde yangın: 7 ölü

2017-01-04 11:07 - Genel

ABD ordusunda başörtüsü ve sakal izni

2017-01-05 05:40 - Genel

Açılan kapı kadını otobüsün altına itti

2017-01-09 05:29 - Genel

Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri suçlu bulundu

2017-01-04 09:13 - Genel

2017 Merkel için zor bir yıl olacak

2017-01-04 11:00 - Genel

BM: Suriye’de su tedarikine zarar verilmesi savaş suçu

2017-01-06 09:00 - Genel

Rusya’dan CIA Başkanı Brennan’a sert yanıt

2017-01-05 05:43 - Genel

Gaziantep’te bu mahallelerde elektrik kesintisi yaşanacak

2017-01-07 10:32 - Güncel

İlgili Haberler

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Gaziantep’te Ulaşımda Dev Adım

14:39 - Yaşam

Motokuryelerin Trafiğe Çıkması Yasaklandı

20:37 - Yaşam

25 Aralık Kahramanlık Panoraması’na 5 Günde 10 Bin Ziyaretçi

14:05 - Yaşam

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem