?>

Osmanlı döneminden gelen bir lezzet: Kilis Tava

Yaşam - 8 yıl önce

Osmanlı döneminden günümüze uzanan bir lezzet olan ve dünyaca ünlü Kilis tavasının patentini almak için Kasaplar ve Kebapçılar Odası tarafından çalışmalar son aşamaya gelindi.

Kasaplar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şevket Memiler, Kilis Tavasının Osmanlı döneminden gelen bir lezzet olduğunu ifade ederek, Kilis tavasının patentini almak için başlatılan çalışmalarının son aşamaya geldiğini kaydetti. Memiler, "Kilis tavasının patentini kentimize kazandırmak için çalışma başlattık. Çok olumlu ilerleyen patent sürecinde son aşamaya geldik" dedi.

Meşhur Kilis tavasının yapımı hakkında bilgi veren Şevket Meliler, "Kilis Tavası, Kilis yöresinde yetişen İvesi koyun etinin kaburgası ve boşluğundan yapılır. Salça, maydanoz, sıvı yağ ve kuyruk yağı konmaz. Kıyma, soğan ve biberler çekilir. Tuz, karabiber ve toz biber iyice özdeşleşinceye kadar yoğrulur. Kıvamına gelince daha sonra tepsinin içerisine yaz günü patlıcan, kış günü patates konur. Patlıcanlar tuzlu suda iyice sıkılıp tepsinin tabanına dizilir. Son olarak biberler ve domates dilimlenip kenar boşluklara dizilir, fırında 30 dakika kontrollü pişirilir” dedi.

Kilis tavasının pide fırınında pişirildikten sonra evlerden sofraya geldiğini kaydeden Memiler, “Et tüketiminin en fazla olduğu illerin başında gelen Kilis’te, yöresel olarak kasaplarda yapılan Kilis tavası sofraları süslüyor. Türkiye’de nüfus ortalamasına göre en çok etin tüketildiği kent olan Kilis tavası geliyor. Kilis’te, kasaplar tarafından hazırlanan tava pide fırınında pişirildikten sonra sofraya geliyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Brezilya’da cezaevinde isyan: 60 ölü

2017-01-02 15:56 - Dünya

Hindistan’da leopar dehşeti

2017-01-03 11:10 - Dünya

Çin’de huzurevinde yangın: 7 ölü

2017-01-04 11:07 - Genel

Açılan kapı kadını otobüsün altına itti

2017-01-09 05:29 - Genel

ABD ordusunda başörtüsü ve sakal izni

2017-01-05 05:40 - Genel

BM: Suriye’de su tedarikine zarar verilmesi savaş suçu

2017-01-06 09:00 - Genel

Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri suçlu bulundu

2017-01-04 09:13 - Genel

Rusya’dan CIA Başkanı Brennan’a sert yanıt

2017-01-05 05:43 - Genel

2017 Merkel için zor bir yıl olacak

2017-01-04 11:00 - Genel

Çin ekonomisinin 2017’deki büyüme hedefi

2017-01-04 05:23 - Genel

İlgili Haberler

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber