?>

Onları anlamak için “saygı kapaması”

Yaşam - 8 yıl önce

Medical Park Gaziantep Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Op. Dr. Burak Bilgin 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle önemli bilgiler verdi.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Op. Dr. Burak Bilgin Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası adına şunları söyledi; ‘’Görmenin kıymetini ve sahip olduğumuz serveti anlamak için bu yazımızı okumadan önce sizleri 1 dakikalık gözlerinizi ‘saygı kapamasına’ davet ediyorum. Biraz önce gözleriniz kapalı iken geçirdiğiniz 1 dakikalık süreyi düşünün lütfen. Hava açık mı, kapalı mı ? Renklerin bir anlamı var mı ? Size yardımcı olması ve günlük faaliyetlerinizi yapabilmek için belki bir bastona ihtiyacınız olabilirdi… Peki bu bastonun rengi siz görmedikten sonra önemli midir ? Mesela beyaz olması…Her yıl 7-14 Ocak tarihleri ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ olarak değerlendirilmektedir. Beyaz bastonun hikayesi 20. yüzyılın ilk çeyreğinde, geçirdiği bir kaza sonrası görme yetisini kaybetmiş Amerikalı bir fotoğrafçı tarafından, motorlu taşıtların kendisini fark etmesi ve dikkat çekerek kendisini dış etkenlerden koruması amacıyla, kullandığı bastonunu beyaza boyamasıyla başlar.’’ Şeklinde konuştu.

Op.Dr. Bilgin sözlerine şöyle devam etti.

‘’Yani bastonun renginin beyaza boyanması, kullanan kişi için değil bizim farkındalığımızın artması için geliştirilmiş bir semboldür. Beyaz baston cadde ve sokaklarda, bina ve istasyonlarda, toplu taşıma araçlarında, okullarda, restoranlarda ve benzeri sosyal alanlarda görme engellilerin daha özgürce hareket edebilecekleri ortamların oluşturulması ve yardımcı donanımların temin edilmesi için topluma ve idarecilere düşen görevi hatırlatması bakımından çok anlamlıdır. Bu haftanın toplumsal görev ve duyarlılıklarımızı tekrar hatırlatması dileğiyle...‘’ ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

5 SEKTÖRDE ESNAF KÜLLÜ’YE TAŞINACAK

2018-01-08 10:51 - Güncel

2,33'lük Ramazan, kadro için başvurdu

2018-01-09 06:34 - Yaşam

Suç makinesi adliyeye sevk edildi

2018-01-05 08:33 - Güncel

Muhammed Himmet Ertürk’ten Süper Lig sinyali

2018-01-10 02:50 - Güncel

Sürücülere elektronik denetim uyarısı

2018-01-09 11:59 - Güncel

ARSA FİYATLARI DÜŞER Mİ?

2018-01-10 10:34 - Güncel

İŞKUR hem meslek hem iş sahibi yapıyor

2018-01-08 03:08 - Güncel

Gültepe’nin sorunu dar sokaklar

2018-01-04 11:05 - Güncel

Suç makinesine gece baskını

2018-01-04 11:02 - Güncel

Taşeron işçiler için kollar sıvandı

2018-01-08 12:18 - Güncel

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber