?>

ÖLÜMCÜL VİRÜSTE KIRMIZI ALARM!

Gaziantep'te uzmanlar koronavirüse karşı vatandaşlar uyarıldı. Şu anda hastaneye başvuran semptomatik bireylerin yüzde 50’den fazlasının pozitif çıktığı kaydedildi. Gaziantep’te Günlük vaka sayısı bini geçti.

Özel Haber - 4 yıl önce

Ülke genelinde olduğu gibi  Gaziantep’te de yaz tatili ve kurban bayramının etkisiyle koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanmaya devam ediyor. Gaziantep’te günlük vaka sayları bini geçerken, hastaneye başvuran samptomatik bireylerin yüzde 50’den fazlasının pozitif çıktığı iddia edildi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDE ARTIŞ DİKKAT ÇEKİYOR

Semptomatik bireyler dışında asemptomatik olarak toplumda dolaşan kişilerinde sayılarının oldukça yüksek olduğu belirtildi. Bu yüzden pozitif kişi sayısında paralel olarak oranların arttığı görülüyor. Hastane ve yoğun bakım ihtiyacı olan hasta sayısında yaşanan artışla ilgili olarak bilgi veren yetkililer, Gaziantep’te yoğun bakım doluluk oranının yüzde 30’lara kadar çıktığını söyledi. Yetkililer, 65 yaş üstünde kronik rahatsızlığı olan hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar rahatsızlıkları ya da ek bir rahatsızlığı olan kişilerin hatırlatma dozlarını yaptırmadılarsa daha fazla yoğun bakıma ihtiyaç duyduklarını kaydettiler.

ÖLÜM ORANINDA KORKUTAN ARTIŞ

Vakaların artmasıyla birlikte kronik rahatsızlığı olan ve koronavirüsten vefat eden kişi sayısında da artış yaşanmaya başladı. Gaziantep’te geçen 2 yıla oranla vefat edenlerin sayısının çok düşük olduğu ifade edilsede, son bir ay içinde Gaziantep’te covid 19’dan kaynaklı 15 kişinin vefat ettiği öğrenildi. Uzmanlar, özellikle semptomu olan, hafif burun akıntısı bulunan bireylerin maske takmıyor olmasının vaka sayılarının artmasında etkili olduğu belirtildi. Vaka sayılarındaki artışların düşürülmesi ve önüne geçilmesi için maske, mesafe kurallarına ısrarla uyulması gerektiği ve hatırlatma dozlarının ciddiyetle yapılması gerektiği tavsiyesinde bulundular.

Haftanın Öne Çıkanları

Başhekimliğe Eren atandı

2022-07-31 04:42 - Özel Haber

Duayen iş insanı Durmuş İşsever gözyaşları arasında uğurlandı

2022-07-31 04:38 - Özel Haber

Tanrıöver ailesinin acı günü

2022-08-02 13:11 - Özel Haber

Kömürün ton fiyatı 7 bin lirayı bulabilir

2022-08-02 12:33 - Özel Haber

Uzm. Dr. Meltem Gülşan Medical Point Gaziantep’te

2022-08-05 05:40 - Gündem

Topçuoğlu ve Özil Ailesinin Acı Günü

2022-08-05 08:47 - Mobil

Öztekin iddiaları kabul etmedi

2022-08-04 12:29 - Mobil

Şahin, Gazişehir Gaziantep Takımı'nı ağırladı

2022-08-02 09:24 - Gündem

İŞ İNSANLARI DESTEK BEKLİYOR

2022-08-03 13:19 - Özel Haber

HKÜ-Tercih Tanıtım tasarımı

2022-08-01 10:28 - Reklam

İlgili Haberler

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

CHP’de Tasfiye İddiası! Gaziantep İl Başkanlığı İçin Kritik Süreç

13:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel