?>

Mülteci çocukları simgeleyen kukla Amal’ın üçüncü durağı Tarsus oldu

Gündem - 4 yıl önce

Mülteci çocukları simgeleyen 3,5 metrelik kukla Amal, annesini bulmak ve yeniden okula devam edebilmek için ülkesi Suriye’den İngiltere’ye doğru yola çıkmıştı.

 Gaziantep’ten yola çıkan Amal’ın 8 bin kilometrelik yolculuğundaki üçüncü durağı Tarsus oldu.Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da Amal’ın Yürüyüşü etkinliğine katıldı.Mülteci çocukların aileleriyle ya da aileleri olmadan çıktıkları zorlu yolculuğa dikkat çekmek için Good ChanceTiyatrosu öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle başlatılan The Walk (Yürüyüş) projesi kapsamında hazırlanan kukla formundaki Küçük Amal Tarsus’a da uğradı. Tarsus Kent Konseyinin de destek verdiği proje kapsamında Küçük Amal, Tarsus Ulu Camiyi ziyaret etti, Kubat Paşa Medresesindeki etkinliğe katıldı, çocuklarla birlikte şarkılar söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, “Amal’ın Gaziantep’ten başlayan yolculuğunda geldiği nokta; medeniyetin göz bebeği Tarsus” dedi.Amal’ın bu yolculuğunun amacının farkındalık oluşturmak, mülteci çocukların bir iç savaştan sonra sığındıkları ülkedeki sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirten Bozdoğan, “Elbette ki buradaki en önemli unsur özellikle mültecilerimizin bizlerin sorunu olmadığı, onları sorun olarak görmediğimizdir. Bu süreçte de Amal’ın farkındalığını ortaya koyarken yaşadığımız sorunlarla yüzleşmek ve bunlara çözüm getirmektir asıl olan. Doğru olan, bu sorunlarla yüzleşmek ve yüzleşilen bu sorunların çözüme gitmesidir. Tarsus, tarihin ve kültürün başkenti, elbette ki Amal’ı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle Amal’a ve ekibine Tarsus’ un tadını, Tarsus’ un keyfini çıkarmalarını diliyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

El Bab şehitleri memleketlerine uğurlandı

2021-07-25 05:23 - Mobil

Yangında mahsur kalanlara mahalleliden kurtarma operasyonu

2021-07-29 06:47 - Gündem

Lisede elektrik üretimi yapılacak

2021-07-24 13:09 - Gündem

2 bin kişi bu yöntemle sigarayı bıraktı

2021-07-29 06:03 - Yaşam

ABD'li teknoloji devi Google'dan çalışanlarına aşı zorunluluğu

2021-07-29 06:00 - Yaşam

Yaz aylarında su alımına dikkat

2021-07-29 06:07 - Yaşam

Gaziantepli şehidin naaşı memleketine getirildi

2021-07-28 06:01 - Video Haber

3 bin nüfuslu mahallenin nüfusu 100 bine çıktı

2021-07-28 06:08 - Video Haber

"Nargile, sigaradan 50 kat daha zararlıdır"

2021-07-28 09:36 - Yaşam

Bayram: “Yeşil mutabakat AB’ye ihracatı artırır”

2021-07-24 13:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber