?>

Mülteci çocuklar da gülümsesin

Yaşam - 8 yıl önce

Sosyal medyada harekete geçen bir grup kadın, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın desteği ile birlikte Suriye'deki yetim çocuklar için 'Hem saçlara hem kalplere örgü' projesini hayata geçirdi. Savaşta annelerini kaybeden kız çocukları, ilk kez saçlarına örgü yaptırdı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, sosyal medya hareketi olarak faaliyet gösteren Human Movie Team ve For Children işbirliği ile Suriye’deki mülteci kamplarında yaşayan 500 kız çocuğuna yönelik 'Hem saçlara hem kalplere örgü' projesini gerçekleştirdi. “Saçlara örgü yüreklere kardeşlik götürüyoruz” sloganı ile yola çıkan ekip, gönüllü kuaförlerle Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde bulunan Siccu, Reyyan, Şemmarin ve Mukaveme Mülteci Kamplarında yaşayan çoğu yetim 500’den fazla kız çocuğunun saç kesimi ve bakımını yaptı. Yönetmen Tülay Gökçimen’in katıldığı etkinlikte, mülteci kamplarının zorlu şartlarında yaşayan yüzlerce kız çocuğunun saçları önce temizlenerek, tarandı. Fön çekilen saçlar rengarenk tokalarla süslendi.

Proje ile ilgili bilgi veren Yönetmen Gökçimen, “Belki de hayatlarında saçlarına hiç tarak değmemiş çocukların saçlarına bakım yaptık, tokalarla süsledik, onlara kız çocuğu olduklarını hatırlattık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den gönüllü kuaför olarak katılan Gülsüm Akman ise "Bu proje ile insani yardımdan öteye geçtik, bunun onları çok mutlu ettiğini gördük" dedi.

Reyyan Mülteci Kampı’nda yaşayan 8 yaşındaki Nur ise “Bugün hayatımın en güzel günü. Burada olduğum için çok mutluyum" diyerek teşekkür etti.

27-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen projenin, bölgedeki diğer kamplarda da yapılması planlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Asjoy Parti Dünyasına hoş geldiniz

2018-08-29 12:04 - Özel Haber

Gazişehir Gaziantep Yusuf Türk'ü transfer etti

2018-08-31 09:04 - Spor

Yeni yıldızlar doğuyor

2018-08-29 05:14 - Spor

FARE ZEHİRİ BİLE VAR!..

2018-08-28 09:19 - Özel Haber

İŞTE MALZEME İŞTE SONUCU!

2018-08-30 09:17 - Güncel

Gaziantep Basketbol'da hazırlıklar sürüyor

2018-08-31 09:05 - Spor

Büyükşehir'den tenis kompleksi

2018-08-27 03:55 - Spor

“GAZİANTEP’TEKİ ERKEKLER, EN AZ KADINLAR KADAR BAKIMLI”

2018-08-30 10:12 - Güncel

Şanlıurfa'da 4 kişiyi öldüren zanlı Gaziantep'te yakalandı

2018-08-29 04:46 - Mobil

Tostçu ve dürümcünün kavgası ölümle bitti

2018-08-27 05:33 - Mobil

İlgili Haberler

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam

Kadın Doğumda Yeni Dönem İzsiz Ameliyat Gaziantep'te

08:06 - Yaşam

Gaziantep'te Gelecek Kaygısı Bavulları Toplattı

18:22 - Yaşam

Göçün Merkezi İstanbul, Çıkışta İlk 10’da Gaziantep de Var

17:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi