?>

Milletvekili Çelik, “Bu millet kendisi seçseydi, Sezer'i asla seçmezdi”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, katıldığı bir radyo programında gündemi...

Gündem - 9 yıl önce

AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, katıldığı bir radyo programında gündemi değerlendirdi. Milletvekili Çelik, Bu milletin kendisi seçmiş olsaydı, Ahmet Necdet Sezer'i asla seçmezdi” dedi.

Referanduma evet desteği için çalışmalarını sürdüren AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Gaziantep'te bir radyo programının konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, Milletin kendisi seçmiş olsaydı, Ahmet Necdet Sezer gibi birisini asla seçmeyeceğini belirtti.

Milletvekili Çelik, Milletin kimi liderliğe getireceğini bildiğini belirten Çelik, “Bu sistemde tek yetkili millettir. Milletvekilleri Cumhurbaşkanı ve bakanları denetleyecek. Bu millet kendisi seçmiş olsaydı, Ahmet Necdet Sezer'i asla seçmezdi. Millet kimi seçeceğini iyi bilir. Burada her şey milletin elindedir” diye konuştu.

“Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi”

Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Çelik, “Sivil anayasa yapma konusunda en büyük adımı atıyoruz. Bu süreç bir anda oluşan süreç değildir. Anayasanı değişmesi konusunda herkes hem fikirdir. Bu süreç 15 Temmuzdan sonra işin ciddiyetinin anlamasıyla MHP’nin duyarlılığıyla bu süreç başladı. Oldu bittiğe gelen bir referandum değildir. Bir ihtiyaç sonucu oluşmuştur. Bu çalışmalar yapıldığında da CHP’ye çağrıda bulunduk, ama onlar sürekli biz 'istemezük' söylemiyle hareket ettiler. Muhalefetin, hayır cephesinin yalan ile oluşturduğu bir algı var. Bu sistem kesinlikle bir rejim değişikliği değildir. Türkiye'nin yapısını sağlam temeller üzerine oturtmak istiyoruz. Bu sistemde meclisin yetkisi çok daha güçlü olacak. Herkes kendi işini yapacak. Bu sistemde tek yetkili millettir. Milletvekilleri Cumhurbaşkanı ve bakanları denetleyecek. Bu millet kendisi seçmiş olsaydı, Ahmet Necdet Sezer'i asla seçmezdi. Millet kimi seçeceğini iyi bilir. Burada her şey milletin elindedir. Batı yüzündeki maskeyi düşürdü. Referandumda duruşunu belli etti. Bunu bakanlarımıza yapılan uygulamalarla gördük. Çünkü Avrupa bu bölgede güçlü bir Türkiye istemiyor. Biz bu süreci Türkiye ve milletimizle yapacağız. Sanki biz dünyanın Anayasasını değiştireceğiz. Tavırları bunu gösteriyor. Ama bu millet güçlüdür birbirine daha da kenetlenir ve onların bu oyununu bozar. Biz 16 Temmuz sabahına inşallah 17 Nisanda uyanacağız. Çünkü 15 Temmuzdan sonra ekonomik güçleriyle bize saldırdılar. Biz temel yapımızı sağlamlaştırıp kurallarımızı kendimiz koyarsak, istikrarımızı sağlar ve kimse bize güç taslayamayacak. Bu bir parti meselesi değildir. Bu Türkiye'nin meselesidir. Milletimizden isteğimiz bu 18 maddeyi yalın bir şekilde okumalarıdır” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

GIRTLAKLARINDA KALDI

2017-04-05 12:01 - Güncel

Başbakan Binali Yıldırım Gaziantep'te

2017-04-06 05:20 - Gündem

Semiha Yıldırım, Antep Sepeti ürünlerine hayran kaldı

2017-04-07 04:29 - Gündem

Kente yakışmayan görüntü

2017-04-05 10:16 - Mobil

Başbakan Yıldırım müjde üstüne müjde verdi

2017-04-06 07:40 - Güncel

Başbakan Yıldırım Türkiye'nin ikinci büyük içme suyu projesinin temelini attı

2017-04-06 10:24 - Güncel

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Mutfak Sanatları Merkezini açtı

2017-04-07 04:22 - Gündem

“Elimizi bile sıkmak istemeyenler var”

2017-04-05 11:55 - Mobil

Gaziantep'te 200 polisle uyuşturucu operasyonu

2017-04-07 04:03 - Video Haber

30 kat hızlı büyüyen Gaziantep'e yatırımlar yetmiyor

2017-04-04 04:04 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

Gaziantep Adliyesi’nde Büyük Değişim

12:44 - Gündem

Türkiye’de İlk Kez GAÜN’de “Mühendislik Ruhu” Korteji Yollardaydı

19:35 - Gündem

CHP İl Başkanı Açar’dan Gaziantep Modeline Sert Eleştiri

16:14 - Gündem

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

MBA Okulları Gaziantep’te Eğitimin Kodlarını Yeniden Yazıyor

09:56 - Röportajlar

EXTRONGLOBAL’den İçecek Sektörüne Yenilikçi Vizyon

18:03 - Özel Haber

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam