?>

Mangal ve şiş satışı arttı

Özel Haber - 7 yıl önce

Bakırcılar Çarşısında mangal ve semaver gibi birçok ürünün satışını yapan Mehmet İyidir, havaların ısınmaya başlamasıyla piknik sezonun yavaş yavaş açılması nedeniyle mangal, şiş ve semaverlerin piknikçiler için görücüye çıktığını ve satışlara başladıklarını söyledi.

MANGAL VE SEMAVER SATIŞLARI BAŞLADI

45 yıldır soba, mangal ve semaver satışı yaparak babadan kalma mesleğini sürdüren Mehmet İyidir, “Biz sobacılar olarak kışın  genellikle  soba ve soba borusu ve aksesuarlarının satışını yapıyoruz. Ancak yaz sezonunda soba satışı olmaması nedeniyle dükkanımızda çeşitli mangallar ve semaverlerin satışını yapıyoruz. Özellikle yaz aylarında piknikçiler bütçelerine göre mangal çeşitlerini ve semaver çeşitlerini tercih ediyor. Çok kaliteli ve daha uzun ömürlü olanların fiyatı biraz yüksek haliyle onları alanlar azınlıkta, çoğu vatandaş ucuz olanı tercih ediyor” diye konuştu.

HALKIMIZ SEMAVER YAKMAYI SEVİYOR

Gaziantep’te özellikle semaver kültürünün yaygın olmasından dolayı satışların iyi olduğunu söyleyen İyidir, “45 yıldır bu mesleğin içindeyim. Normal bir kış sezonunu geride bıraktık ve yaz sezonuna giriyoruz. Satışlarımız yavaş yavaş başladı. İnşallah bu bizim için hayırlı olur. Halkımız semaver yakmayı sevdiği için özellikle semaver satışları çok iyi gidiyor.  Güneşli günlerde satışlarımız daha iyi gidiyor. İşlerimizin kötüye gittiği zamanlarda kendimizi sadece bu işle sınırlandırmıyoruz” dedi.

MANGAL VE ŞİŞ FİYATLARI AYNI

İyidir, her ailenin bütçesine göre mangal bulunduğunu ve 10 liradan 160 liraya kadar kalitesine ve ebadına göre mangal çeşitlerinin olduğunu, şişlerin ise 1 lira ile 25 lira arasında değiştiğini, ayrıca 35 TL’den başlayan fiyatlarla 250 TL’ye kadarda semaver çeşitlerini sattıklarını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Dünyanın Konuştuğu Teknoloji

2018-05-02 08:59 - Teknoloji

Gaziantep’te Galatasaray taraftarı kutlama yaptı

2018-04-30 02:58 - Mobil

MADDE BAĞIMLILIĞINDAN AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE!

2018-04-27 11:19 - Özel Haber

Genç kız intihar etti

2018-04-30 05:53 - Mobil

Müracaatını yaptı

2018-04-29 08:09 - Özel Haber

Yeni Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı

2018-04-30 12:32 - Yaşam

Kültür turları arttı

2018-04-30 12:27 - Özel Haber

TÜRKTEPE’DEKİ HAYALET EV!

2018-04-27 11:17 - Özel Haber

Hokeyde Türkiye’nin gururu

2018-04-30 02:56 - Spor

İyi Parti’de yeni yönetim oluştu

2018-04-30 12:32 - Güncel

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber