?>

Mamak'ta Bal Ormanı’nın startı verildi

Gündem - 4 yıl önce

Mamak Belediyesinin arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artırılması amacıyla Gökçeyurt Mahallesi’nde hayata geçirdiği Bal Ormanı Projesi kapsamında oluşturulacak tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. 40’ı aşkın farklı bitki türünde fidanlar toprakla buluşacak.

Mamak Belediyesi, arıcılara tahsis edeceği bal ormanı ile ilçe ekonomisine büyük bir destek daha sağlamış olacak. Bal Ormanı Projesi'nin ilçenin bitki örtüsünü değiştireceğini ve ekonomik katma değer oluşturacağını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Arıcılığı geliştirme, erozyonu önleme ve mahalle halkına gelir getirici tür ağaçlandırma kapsamında fidanlarımız Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından dikilmeye başlandı. Arıcılığa yapılacak yeni yatırımlarla da ilçe ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Tabiri câizse kıraç toprakları tatlandıran bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bal ormanı çok önemli. Özellikle balın olabilmesi için arının sevdiği kokulu ağaçlar dikmek gerekiyor. Orman Bölge Müdürlüğümüze yoğun gayret ve destekleri için teşekkür ediyorum. Her zaman işbirliği içerisindeyiz, şehrimize, ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah güzel Mamak’ımıza elbirliği ile böyle güzel bir bal ormanı kazandırmış olacağız. Orada yapılacak üretim inşallah insanlarımıza şifa olur, doğaya büyük katkılar sağlanır. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Mamak Belediyesi ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde kurulan Mamak Bal Ormanı Projesi kapsamında oluşturulacak tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. Mamak’ta arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretim kalitesinin artırılması amacıyla 150 dönümlük alanda kurulacak bal ormanı için çalışmalar hız kazandı. Lavanta, alıç, badem, meşe, servi, yalancı akasya, adaçayı, biberiye, kekik, kuşburnu, leylak, erguvan, hayıt, çakal eriği, fıstık çamı, kızılçam, sumak, iğde, ahlat, dut, mahlep, iğde ve ahlat gibi 46 çeşit bitki türünden fidanlar toprakla buluşacak. Mamak Belediyesi bal ormanına ayrıca üreticiler için oturma alanları, kovan sehpası, yapay su havuzları ve bal sağma ünitesi yapacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Anne Gül gözyaşları arasında toprağa verildi

2021-04-10 13:06 - Mobil

Gözdeki Yapıların Şişmesi ve İltihaplanması Durumu: Üveit

2021-04-13 05:28 - Yaşam

Sena ile Furkan mutluluğa imza attı

2021-04-09 11:18 - Mobil

Suriye’de TSK unsurlarına havanlı saldırı: 2 şehit

2021-04-08 03:27 - Gündem

GAZİANTEP’İN GÜÇLÜ KADINLARI

2021-04-09 10:33 - Mobil

"Artık eskiye dönüş yok"

2021-04-11 14:52 - Gündem

"Hedefimiz ilk beş"

2021-04-09 10:42 - Spor

CHP’DE ADAY BOLLUĞU

2021-04-11 08:29 - Özel Haber

Büyükekşi: “Hakemlerden memnun değiliz”

2021-04-13 03:54 - Spor

GAZİANTEP’TE MİNİ SEÇİM

2021-04-13 11:19 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

15:32 - Gündem

Başkan Arif Kurt: “Cumhuriyetimizi Aynı Ruhla Gelecek Nesillere Taşımalıyız”

10:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem