?>

“MAHREM BİLGİLER PAYLAŞILAMAZ”

Borçlu alacakları konusunda borçlu kişilerin ailesine veya yakınlarına gönderilen cep telefonu mesajlarının suç olduğuna dikkat çekildi.

Özel Haber - 7 yıl önce

Bazı hukuk büroları, borcunu ödemeyen veya icraya verilenlerin yakınlarını SMS ve aramalarla bunaltıyor. Borçluların yakınları hatta komşuları, bu büroların arama ve SMS’leriyle karşılaşıyor. Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, bu tür durumlarda borçlu kişinin ruh halinin ve aile ilişkilerinin bozulduğunu anlattı.

“BORÇU YAKINLARINA NE OLURSA OLSUN BİLDİRİMDE BULUNULAMAZ”

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, “Borçlu vatandaşa yönelik alacaklı konumunda ki kurum ve kuruluşlar asıl borçlu dışında ailesini ve yakınlarına telefon açamaz veya kısa mesaj gönderemez” dedi. Şarklı açıklamasını şu şekilde sürdürdü;“Mahrem bilgilerin başka birisiyle paylaşılması doğru değil. Bu aynı zamanda büyük bir suç, bilgileri paylaşılan borçlu kişilerin ruh hali bozuluyor, aile ilişkileri sıkıntılı bir sürece giriyor. Bu nedenle alacaklı konumunda bulunan kurum ve kuruluşlar alacak tahsilini gerçek borçlu üzerinde gerçekleştirmeli. Borçlu vatandaşın ailesi ve yakınları taciz edilmemeli.”

“BU DURUMLA KARŞILAŞAN BORÇLU VATANDAŞ NE YAPMALI”

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, borçlu kişinin ailesi ve yakınlarına yapılan bildirimler karşısında yapılması gerekenleri anlattı. Şarklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu yapılanlar avukatlık kanununa aykırı. Bürolar, borçlu haricinde akrabalarına SMS atamaz. Bu tacize girer. Sadece ‘Şu borcunuzu ödemediğiniz takdirde yasal işlem yapılacaktır’ diye borçluya SMS atabilir. Zaten arayanların çoğu da avukat değil. Mesela, bir avukat call center (çağrı merkezi) kuruyor. Burada da aramalar ve SMS’ler için avukatlıkla alakası olmayan birilerini çalıştırıyor. Tüketiciler, bu hukuk bürolarını reklam kuruluna ve İl Ticaret Müdürlüğü’ne kimin adına kayıtlı olduğu öğrenildikten sonra savcılık aracılığıyla da şikayet edebilir. Ancak en çabuk sonuç alınan yöntem, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurmak.”

Haftanın Öne Çıkanları

“HEDEFİMİZ İKTİDAR”

2019-10-30 08:49 - Röportajlar

SANKO, ERDEMOĞLU VE KALYONCU AİLELERİ İLK 100’DE

2019-11-03 09:50 - Güncel

TESİS ADI ALTINDA MERDİVEN ALTI İŞ!

2019-11-03 09:41 - Özel Haber

KÜLTÜREL MİRAS PROJESİNİN “ALTI KERPİÇ ÜSTÜ BETON”

2019-10-31 10:48 - Özel Haber

1 milyon ziyaretçi hedefleniyor

2019-11-01 11:03 - Özel Haber

Konaklamada vergi yükü

2019-11-05 11:55 - Özel Haber

İTİRAZLARA RAĞMEN PROJE İHALE EDİLDİ!

2019-10-30 11:45 - Özel Haber

Yıl sonu hedefi 4 milyon kişi

2019-10-31 10:49 - Özel Haber

İKTİDAR-MUHALEFET KONGREYE HAZIRLANIYOR

2019-11-01 11:02 - Özel Haber

Akyol Caminin adı değişti

2019-11-01 11:05 - Güncel

İlgili Haberler

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Gaziantep'te Ezber Bozan Genel Sekreter

12:20 - Özel Haber

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

Günün Manşetleri

AFTER PARTY

09:03 - Genel

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem