?>

KUR "EKONOMİYİ" VURDU!

Döviz kurunda yaşanan hızlı yükselik karşısında sanayi başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerde tedirginlik yaşanmaya başladı.

Özel Haber - 4 yıl önce

Türkiye’nin en büyük üretim merkezlerinden olan Gaziantep’te, döviz krizinin neden olduğu sıkıntılar yaşanıyor. Kısa süre içerisinde doların 13 lirayı geçmesi, Euro kurunun ise 15 lirayı görmesi, sektörleri olumsuz etkiledi. Hammadde, emtia, konteyner, nakliye ücretleri ve doğalgaza gelen zamlar sonrası büyük yara alan Gaziantepli sanayicileri, döviz kurundaki istikrarsızlığın neden olduğu kriz ile karşı karşıya.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ EKONOMİ ÜSSÜ GAZİANTEP'TE TEDİRGİNLİK SÜRÜYORAylık ortalama 10 Milyar Dolar ihracatıyla göz dolduran Gaziantep sanayici ithalat noktasında sorun yaşamaya başladı. Gaziantepli sanayici ve işadamları kurda yaşanan dalgalanmayı endişeli bir şekilde izlerken, ithalat noktasında özellikle ham madde konusunda sorun yaşanabileceğine dikkat çekiliyor. Hammaddeyi ithal eden sanayici artan kur karşısında çaresizliğini dile getirirken, hammaddeyle üretilen ürünlerin piyasaya yansırılması ise yine kura bağlı olarak yansıtılıyor.

EKONOMİ ÇEVRELERİ ENDİŞELİDöviz kurundaki bu yükseliş ile birlikte rekabet gücünü önemli ölçüde kaybeden ve özellikle iç piyasaya çalışan kimi firmalarda, üretimin durma noktasına geldiği öğrenildi. İş dünyasına yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, dövizdeki bu artışın durdurulamadığı takdirde Gaziantep ekonomisinin de büyük darboğaza gireceği ve fabrikalardaki üretimin de sıkıntıya girmesi halinde kapanabileceği ileri sürüldü.

Haftanın Öne Çıkanları

Fıstıklık Mahallesindeki sosyal tesis yapımında sona yaklaşılıyor

2021-11-28 09:46 - Gündem

Maganda kurşunu 8 yaşındaki Ömer'i hayattan kopardı

2021-11-30 08:56 - Mobil

4 şüpheli adliyede

2021-11-28 09:45 - Yaşam

3 PUAN BİZİM

2021-11-28 09:58 - Mobil

Temur Bülbül için kurucusu olduğu hastanede tören düzenlendi

2021-11-28 07:33 - Mobil

Sağlık Müdürü Tiryaki Nizip'te sağlık tesislerini gezdi

2021-11-28 10:26 - Mobil

Dünyanın en ZENGİN müzesi

2021-12-01 09:02 - Mobil

Antibiyotik deposu

2021-12-01 09:06 - Özel Haber

Özdağlı ailesinden eğitime önemli katkı

2021-11-29 12:06 - Mobil

Gaziantep'e şehit ateşi düştü

2021-11-26 07:22 - Mobil

İlgili Haberler

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Elektrikten Sonra Şimdi de Su! TEDAŞ’tan İkinci Mağduriyet

15:38 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel