?>

KÜÇÜK ESNAF NE YAPACAK?

Özel Haber - 5 yıl önce

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne yönelik önlemler kapsamında, İçişleri Bakanlığını talimatı ile işyerlerinin büyük çoğunluğu geçici bir süre ile kapatıldı. Kapan işyerleri sebebiyle ortaya çıkacak olan ekonomik durumla ilgili alınacak önlemler merak ediliyor. Ölümcül virüs karşısında geçici süreyle kapatılmasına karar verilen esnaf gurupları kara kara düşünmeye başladı. Yeni tip Korona Virüs salgın nedeniyle vatandaş sokağa çıkmayınca alış veriş merkezleri de adeta sinek avlıyor. İş yapamaz hale gelen Gaziantep esnafı, ekonomik krizin eşiğinde. Ekonomik kriz nedeniyle son dönemde zor günler geçiren Gaziantep esnafı virüs salgınıyla tükenme noktasına geldi.

ESNAF TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN ÖNCE “SAĞLIK” DİYOR

Gaziantep Servis İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, “Esnaf kardeşlerim ülkemizde yaşanan virüs salgını nedeniyle bildiğiniz gibi okullar tatil edilmiştir. Bu süreç maddi manevi zor bir süreçtir. Elbet okullar tekrar açılır hayat normale döner. Ama her şeyin başı sağlıktır. Sağlığımız olmadan paranın da malında anlamı olmaz. Devletimiz bizim sıkıntılarımıza mutlaka bir iyileştirme yapacaktır. Bize düşen sabırlı olmak 14 kurala uymaktır. Gerekmedikçe dışarı çıkmayalım. Çocuklarımızda dışarı çıkarmayalım.15.kural olarak ta sosyal medyada yapılan provokasyonlara inanmayalım. Allah devletimize Milletimize yardım etsin. Hastalarımıza şifa versin” şeklinde konuştu.

“SGK VE VERGİ BORÇLARINDA DÜZENLEME YAPILMALI”

Vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarının ödendiği Mart ayında Kovid-19 sebebiyle esnaf ve sanatkarın işlerinin aksadığını belirten TESK Yönetim Kurulu şu açıklamalarda bulundular;“Esnaf ve sanatkarlarımızın vergi ve SGK prim ödemeleri Temmuz ayına kadar ertelenmeli. Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve diğer bildirimlerin verilme süresi uzatılmalı. Temmuz ayında yapılacak olan mali tatil öne çekilerek Mart ayında yapılmalı. Virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkıp insanlar işe ve okula dönene kadar elektrik, su, doğal gaz dahil olmak üzere tüm mali yükler ertelenmeli. İş yeri kirada olup okulların kapanmasından dolayı iş yerini kapatmak zorunda olan kantin, büfe, bayi ve benzeri esnafa kira yardımı yapılmalı. Vakıf ve belediyeye ait olan dükkanların kira ödemeleri yıl sonuna kadar ertelenmeli ve kira fiyatlarında artışa gidilmemeli. Bunlarla birlikte esnaf ve sanatkarlarımıza en az 6 ay geri ödemesiz faizsiz kredi verilmeli.”

Haftanın Öne Çıkanları

DEAŞ operasyonuna 6 tutuklama

2021-05-05 06:24 - Asayiş

TÜRKİYE GAZİANTEP’TE FATMA ŞAHİN’İ KONUŞUYOR

2021-05-07 05:20 - Özel Haber

ÜNLÜ SANAYİCİ ÖZKAYA VEFAT ETTİ

2021-05-06 07:02 - Mobil

Zeybek, FETÖ ile mücadelede kritik roller üstlenmiş

2021-05-06 07:18 - Asayiş

Gaziantep’te koruma altına alındılar

2021-05-10 07:20 - Gündem

ÇİÇEKÇİ ESNAFINA DESTEK ELİ

2021-05-05 11:22 - Mobil

GESOB CENGİZ ZEYBEK’İN GİTMESİNİ İSTEMİYOR

2021-05-05 06:34 - Mobil

PANDEMİNİN KAHRAMANLARI!

2021-05-03 14:47 - Özel Haber

Gaziantep FK'da üç pozitif vaka

2021-05-10 08:49 - Spor

Şehitkamil vadi park HİZMETE AÇILIYOR

2021-05-04 07:21 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber

GAGİKAD’dan Kadınlara Nefes Aldıran Eğitim Programı

10:52 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber