?>

Kozanlı’nın yarısı Suriyeli

Güncel - 8 yıl önce

Kozanlı Mahallesi Muhtarı Volkan Çalışır, mahallenin önemli bölümünde nüfusu Suriyeli sığınmacıların oluşturduğuna dikkat çekti. Çalışır açıklamasında, Suriyelilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, yoksul olanlara ise yardım almalarının sağlandığına dikkat çekti.

Şahinbey ilçesinin merkezi mahalleleri arasında yer alan Kozanlı Mahallesi’nde yer alan meskenlerin yüzde 60’ında Suriyeli göçmenlerin yaşadığı dile getirildi. Kozanlı Mahallesi Muhtarı Volkan Çalışır, bölgede yer alan yerleşim alanlarının önemli bölümünde göçmenlerin yaşadığına dikkat çekerek, “Mahallemizde Türk aile kalmadı desek yeridir. Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak kentimize yerleşen Suriyelilerin kampların yerine kent merkezinde yaşamak istemesi sosyo-ekonomik açıdan bizleri derinden etkiledi. Bir bölümü benim mahallemin sınırlarında yer alan İnönü Caddesi’nde Türk esnaf temsilcisi kalmadı desek doğru olur. Suriyelilerin üst üste bu cadde üzerinde açtığı işyerlerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu durum karşısında çaresiziz” diye konuştu.

Sadece Kozanlı değil çevrede bulunan mahallelerde de Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığına dikkat çeken Kozanlı Mahallesi Muhtarı Volkan Çalışır, “Sadece benim mahallemde değil bölgede yer alan diğer mahallelerde de yaşayan Suriyeli sığınmacıların sayısı dikkat çekiyor. Bu insanların mağdur olmamaları için yoğun şekilde mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

"Dostlarımızı bu örgüt hakkında bilgilendiriyoruz"

2017-01-23 10:29 - Video Haber

Baba Bush hastaneye kaldırıldı

2017-01-18 06:07 - Genel

Karagöz Caddesi’nde PARKOMAT çilesi sona erdi

2017-01-23 10:48 - Güncel

Eski Doğum Hastanesi yıkılacak

2017-01-23 07:07 - Güncel

Gaziantep’te 2 silahlı çatışma: 3 ölü

2017-01-21 07:30 - Güncel

Kanalıcı Camii restore edilecek

2017-01-17 10:55 - Güncel

Yatak odasında kendini astı!

2017-01-18 04:42 - Güncel

Gaziantep'te otomobiller çarpıştı: 3 ölü, 7 yaralı

2017-01-22 16:36 - Video Haber

Gaziantep'te 572 bin öğrenci karne aldı

2017-01-20 06:51 - Video Haber

Gaziantep'te çifte cinayetin altından 'bacanak' çıktı

2017-01-23 07:14 - Güncel

İlgili Haberler

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

THY'NİN RÖTARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

23:11 - Güncel

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber