?>

KOSGEB bu işletmelere destek verecek

Özel Haber - 3 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol ile KOSGEB aracılığıyla Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı hayata geçirildi. Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler Listesi'nde yer alan imalata yönelik faaliyet gösteren işletmelere KOSGEB aracılığıyla destekler verilecek.

BAŞVURULAR 22 TEMMUZ'A KADAR YAPILACAK

Destek için ön başvurular Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce alınacak. Katılmak isteyenler 22 Temmuz 2022 tarihine kadar vatandaş.ktb.gov.tr internet adresinden elektronik olarak başvuru yapabilecekler. Destek programı kapsamında İşletmelere hibe, kuruluş gideri, işletme ve yetiştirme desteği, makine-teçhizat gideri ile tanıtım ve pazarlama desteği olmak üzere 250 bin liraya varan geri ödemesiz 4 tür destek verilecek.

İŞLETMELERİN GÜÇLERİNDİRİLMESİ SAĞLANACAK

Program ile geleneksel, kültürel ve sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren işletmeleri güçlendirip bu birikimin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak ve usta-çırak ilişkisini canlandırıp yeni zanaatkarlar yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanıyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sanatçı Tanıtma Kartı verilen veya sahibi Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanterinde yer alan ya da Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler Listesi'nde yer alan imalata yönelik faaliyet gösteren işletmelere KOSGEB aracılığıyla destekler verilecek.

HANGİ İŞLETMEYE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Destek programı ile işyeri kuruluş işlemleri için 5 bin liraya kadar, işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması amacıyla yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar, Makine ve teçhizat giderleri için 50 bin liraya kadar, Tanıtım ve Pazarlama Desteği kapsamında e-Ticaret sitelerine üyelik ve komisyon bedeli, dijital reklam ve tanıtım, web sayfası tasarımı ve tanıtım filmi olmak üzere  toplamda 45 bin liraya kadar destek verilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu'ndan Gaziantep'e ültimatom!

2022-07-15 11:20 - Özel Haber

Mirkelam İçin Mevlit-i Şerif Okutuldu

2022-07-10 13:00 - Gündem

Narko-Timler iş başında

2022-07-12 09:28 - Özel Haber

GAZİANTEP TEK YÜREK OLDU

2022-07-15 15:25 - Özel Haber

Bakbak, gönüller almaya devam ediyor

2022-07-13 05:08 - Gündem

Vatandaşlar Gaziantep Yardım Vakfı’na Akın Etti

2022-07-10 12:59 - Gündem

TAYYAR "ERKEN SEÇİM" İMASINDA BULUNDU

2022-07-12 09:36 - Özel Haber

DEMOKRASİ BAYRAMI

2022-07-14 10:54 - Mobil

Kelle ütülediler

2022-07-12 09:31 - Özel Haber

Demokrasi Müzesine akın edildi

2022-07-13 10:42 - Özel Haber

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber