?>

Korona virüse steril önlem

Yaşam - 6 yıl önce

Korona virüse salgını nedeniyle Gaziantepli bir berber, ameliyathane ortamındaymış gibi önce traş malzemelerini ve alanı dezenfekte ediyor, sonra da eldivenini giyerek müşterilerini steril bir ortamda tıraş ediyor.

Çin'de ortaya çıktıktan sonra bütün dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'ye de sıçrayan korona virüse karşı pek çok sektörde çeşitli tedbirler alınmaya devam ediyor. Toplumda endişeye neden olan virüse karşı ilginç bir tedbir hamlesi de Gaziantep'te Salon Rıdvan işletmecisi berber Rıdvan Turgut’tan geldi. Gaziantepli berber, tıraş olmak isteyen müşterilerinin çekincelerini ortadan kaldırmak için kullandığı makasları, tarakları, makineleri ve usturaları bir ameliyathane ortamındaymış gibi tek tek ilaçla dezenfekte ediyor. Turgut, müşterileri için tek kullanımlık havlu ve önlük hizmeti de sunmayı ihmal etmiyor. Yapılan dezenfekte çalışmaları ise hem tıraş olmaya gelen müşterileri hem de iş yeri sahibi ile çalışanları memnun ediyor. “Tıraş için kullandığımız malzemeleri dezenfekte ediyoruz”

Korona virüs nedeniyle tıraş olmaya gelen müşterilerinin sağlığı ve kendi sağlıkları için tedbir aldıklarını söyleyen berber Rıdvan Turgut, “Herkesin bildiği gibi dünyada ve Türkiye’de korona virüs salgını var. Biz de bu nedenle bazı tedbirler aldık. Bu kapsamda iş yerimizde çeşitli düzenlemeler ve dezenfekte işlemleri yaptık. Bunun dışında her tıraş öncesi ve sonra kullandığımız malzemeleri dezenfekte ediyoruz. Vatandaşların sağlığı ve kendi sağlığımız için çaba gösteriyoruz. Ayrıca müşterilerimiz için tek kullanımlık önlük ve havlu tercih ediyoruz. O yüzden vatandaşlarımız iş yerimize gelip gönül rahatlığıyla tıraş olabilirler” dedi. “Önlemler yerinde ve çok doğru”

Salon Rıdvan’a tıraş olmaya gelen Mustafa Özkoçak isimli vatandaş ise alınan tedbirlerin kendisini memnun ettiğini dile getirerek, “Böyle tedbirler aldığı için berber Rıdvan arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Yani böyle bir olayda bu denli duyarlı davranmış ve gerekli önlemleri almış. Bu önlemleri aldığı için biz müşteriler olarak memnun kaldık. Çünkü malum virüs kolaylıkla yayılabilen bir virüs ve burada alınan önlemler de yerinde” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 43 öğrenci ve öğretmen hastaneye kaldırıldı

2020-03-13 06:32 - Güncel

Gaziantep FK üzdü

2020-03-15 08:16 - Güncel

Ölümcül virüse karşı referans hastane açıklandı

2020-03-13 09:54 - Güncel

Marius Sumudica'nın koronavirüs değerlendirmesi: "TEK KORKUM..."

2020-03-11 10:43 - Güncel

Kongre tarihleri belirleniyor

2020-03-11 10:55 - Özel Haber

Korona virüsüne karşı en yetkili isim konuştu; “Gaziantep’te vaka yok”

2020-03-12 10:08 - Güncel

Banka önlerinde uzun kuyruklar

2020-03-16 07:39 - Özel Haber

Kaçak alkol operasyonu

2020-03-11 08:54 - Asayiş

2 metrelik boruda bol fıstıklı kadayıf

2020-03-11 06:02 - Yaşam

Hukuk Fakültesi öğrencileri gümrük sahasında

2020-03-10 07:41 - Yaşam

İlgili Haberler

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam

Gaziantep’te Yarın Su Kesintisi

17:21 - Yaşam

Gaziantep Kent Konseyi’nden Anlamlı Proje

13:33 - Yaşam

Gaziantep’in Birçok Yolu Trafiğe Kapanacak

19:07 - Yaşam

Günün Manşetleri

AYKILIÇ GROSS’UN BAŞARISI TESCİLLENDİ

11:10 - Özel Haber

Gaziantepli Çiftçiler İçin Meclis’te Kritik Görüşme

10:00 - Gündem

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

MBA Okulları Gaziantep’te Eğitimin Kodlarını Yeniden Yazıyor

09:56 - Röportajlar