?>

Koçer, İstiklal Marşı’nın 96’ncı yıl dönümünü kutladı

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, milli mücadelenin...

Gündem - 9 yıl önce

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, milli mücadelenin en önemli mirası İstiklal Marşı’nın gelecek nesillere de kıymetli bir armağan olduğunu belirtti.

Koçer, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilişinin 96'ncı yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İstiklal mücadelesinin en çetin günlerinde Mehmet Akif'in yüreğinden taşan duyguları kalemine döktüğü bu marşın dünyanın yeniden şekilde zor bir dönemde yazıldığına dikkati çeken Koçer, şöyle devam etti: “Mehmet Akif Ersoy'un kahraman ordumuza ithafen yazdığı 10 kıtalık şiiri, aziz milletimizin kutlu mücadelesine, birlik ve beraberlik ruhuna ışık tutmuştur. Milletçe yokluğu hiçe sayarak yeniden dirilişimizin, destansı mücadelemizin ve bu mücadeleyi var eden inancımızın ifadesi olan milli marşımız; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışımızın da mayası olmuştur. Milli mücadelenin en önemli mirası İstiklal Marşımız gelecek nesillere de kıymetli bir armağandır. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen Akif'in duası, aziz milletimizin sergilediği birlik, beraberlik ve devletimizin sergilediği dik duruş 15 Temmuz gecesi vatan hainlerinin elini ayağına dolaştırmıştır.”

İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında kabul edildiğini anımsatan Koçer, bu vesilesiyle, başta vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, vatanı için canla başla mücadele eden adsız kahramanları ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını kaydetti.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Dev savaş uçağı ilgi odağı oldu

2017-03-07 08:11 - Güncel

Gaziantep’in tek kadın taksi şoförü erkeklere taş çıkartıyor

2017-03-07 05:15 - Video Haber

FISTIKTA ‘KURT’ TEHLİKESİ

2017-03-07 08:06 - Manşet

Gaziantep'in metro projesi onaylandı

2017-03-11 09:24 - Mobil

5 YILDIZLI OTEL Mİ YAPILACAK?

2017-03-10 10:39 - Güncel

Gaziantep'te film gibi kovalamaca

2017-03-07 12:49 - Video Haber

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması

2017-03-09 08:45 - Gündem

Otomobilde bıçaklanarak öldürüldü

2017-03-05 08:08 - Asayiş

Gaziantep'te patlama

2017-03-07 04:18 - Güncel

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi kuruluyor

2017-03-06 08:23 - Gündem

İlgili Haberler

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

Milletvekili Ali Şahin Üzerinden Neyin Hesabı Görülüyor?

18:49 - Gündem

STK ve Meslek Odalarından “Bu Sadece Bir Parti Meselesi Değil” Mesajı

16:09 - Gündem

MHP’den Gaziantep’te Kritik Karar

17:54 - Gündem

PARALI BOHÇA SİYASETİ VE AKTÖRLERİ

13:50 - Gündem

Günün Manşetleri

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam